ΓΑΜΟΣ

Ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από τη λίστα των καλεσμένων

Όταν είσαι μικρός σκέφτεσαι έναν τεράστιο γάμο, που θα τους καλέσεις όλους για να περάσεις καλά, ε και για να τους μπεις στο μάτι που τα κατάφερες και βρήκες το τέλειο άλλο μισό. Στο σήμερα όμως που βάζεις τα νούμερα κάτω ένας γάμος με πολλά άτομα, κοστίζει πολύ και χωρίς λόγο. Το Yes I Do.gr φτιάχνει τη λίστα.

Πως όμως να καταφέρεις να μειώσεις τη λίστα χωρίς να αφήσεις έξω ανθρώπους που δεν θα παρεξηγηθούν;

Για αρχή φτιάξε σε excel μία λίστα με όλα τα ονόματα αυτών που θα θέλατε να καλέσετε. Σε δύο ξεχωριστά φύλλα όμως, ένα Νύφη ένα Γαμπρός προκειμένου στη συνέχεια ο καθένας να κοιτάει ξεχωριστά το δικό του φύλλο και να κάνει τις αλλαγές.

Τα κοινά ονόματα, φίλοι κολλητοί κλπ, μπαίνουν σε ένα τρίτο φύλλο εργασίας για να μην έχετε διπλοεγγραφές.  Δίπλα στα ονόματα βάλτε μία δεύτερη στήλη που θα γράφετε ΟΧΙ σε όσους δεν θα καλέσετε και ΝΑΙ σε όσους σίγουρα θέλετε να σας ρίξουν ρύζι για να στεριώσει ο γάμος.

Ποιοι μένουν και ποιοι βγαίνουν

Τον τελευταίο χρόνο έχεις μιλήσει μαζί τους; Έχεις συναναστραφεί με οποιονδήποτε τρόπο μαζί τους; Facebook, μήνυμα, τηλέφωνο; Αν όχι, τότε δεν πρόκειται να το κάνεις ούτε στο μέλλον, οπότε delete!

O/η σύντροφός σου τους ξέρει; Αν δεν τους έχει γνωρίσει και δεν τους έχει ακούσει καν, τότε σίγουρα δεν είναι πρώτης προτεραιότητας για τη λίστα. Next please.

Καλείτε κάποιον μόνο και μόνο επειδή είναι μέρος μιας ευρύτερης παρέας; Δεν υπάρχει λόγος να νιώθετε τέτοια πίεση ούτε ενοχές. Αν πρόκειται για ένα άτομο τότε ΟΚ, αλλιώς κανένας λόγος για έξτρα άτομα στη λίστα που δεν έχουν να σας προσφέρουν τίποτα. Αν το συνεχίσετε έτσι η λίστα θα γίνει μακρύτερη και από του Σίντλερ.

Γιατροί, μανικιουρίστ, γυμναστές και τα σχετικά δεν έχουν λόγο ύπαρξης σε λίστα γάμου.

Οι συνάδελφοι δεν είναι και πάντα φίλοι, για αυτό και μην νιώσετε πίεση να τους καλέσετε. Ειδικά στην εποχή που είμαστε είναι πλήρως κατανοητό πως δεν μπορείτε να κάνετε ξανοίγματα. Και κρατήστε τις ισορροπίες μοιράζοντας σε όλους από μία μπομπονιέρα μόλις επιστρέψετε. Ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Πρώην και φίλες πρώην σας εννοείται παίρνουν πόδι από τη λίστα! Όσο και αν το νομίζεις δεν θα χαρούν με τη χαρά σου!

Άτομα που πίνουν και καταλήγουν να είναι party crashers βγαίνουν από τη λίστα πριν πάρουν τον τίτλο wedding crashers!

Γονείς φίλων σας που δεν τους έχετε γνωρίσει ποτέ παίρνουν όχι στη λίστα. Δεν θα γίνει ο γάμος σας μέρος για συστάσεις μεταξύ αγνώστων.

Δεύτερα και τρίτα ξαδέρφια με τα οποία δεν παίξατε καν σαν παιδιά και δεν σας δένει τίποτα, ε όπως είπαμε, δεν σας δένει τίποτα, και όταν λέμε τίποτα εννοούμε και το γάμο σας.

 

Διαβάστε ακόμα στο Yes I Do.gr

Οι 10 υποχρεώσεις των κουμπάρων

Ποιος πληρώνει τι στον γάμο;