ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Ποιος δεν θέλει να φάει γύρο κοτόπουλο με τζατζίκι και πίτες;

To cookbox.gr σου δίνει μια υπέροχη συνταγή για γύρο κοτόπουλο με τζατζίκι και πίτες.

ΥΛΙΚΑ

φιλέτο από στήθος κοτόπουλου 1400 γρ.

2 λεμόνια κομμένα σε φέτες

1 αγγούρι τριμμένο

8 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες για το γύρο και 2 σκελίδες ψιλοκομμένες για το τζατζίκι

4 πίτες για σουβλάκια κομμένες στα 4

120 ml. ελαιόλαδο για το γύρο και 15 ml. για το τζατζίκι

1 κ.σ. ξίδι

Αλάτι 2 κ.γ. για το γύρο και 1/4 κ.γ. για το τζατζίκι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/2 κ.γ.

2 κ.γ. ξερή ρίγανη

360 γρ. γιαούρτι

Χρόνος Προετοιμασίας

35′

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολη

Αριθμός ατόμων

4 άτομα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΒάζουμε σε ένα μπόλ το λάδι, τις φέτες του λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε τα υλικά και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Κλείνουμε το μπόλ με το καπάκι του ή το καλύπτουμε με μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο για να μαριναριστεί για 3-4 ώρες.

Προθερμάινουμε το γκρίλ του φούρνου σε μέτρια θερμοκρασία και τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μια σχάρα. Βάζουμε τη σχάρα στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει και ψήνουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα αλλά να μην στεγνώσει. Περίπου 20-30 λεπτά. Βγάζουμε το κοτόπουλο απο το φούρνο και το ψιλοκόβουμε. Το βάζουμε σε μια πιατέλα.

Για το τζατζίκι:

Βάζουμε σε ένα μπόλ το γιαούρτι και το ανακατεύουμε με το αγγούρι, το σκόρδο, το αλάτι, το λάδι και το ξύδι. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε πάνω στο κοτόπουλο.

Σερβίρουμε με πίτες τις οποίες έχουμε ψήσει για 2-3 λεπτά απο κάθε πλευρά.