TRAVEL

Αυτό το ελληνικό νησί είναι ο top ταξιδιωτικός προορισμός για το 2024

iStock

Ελληνικό νησί κατατάχθηκε στην κορυφή των 11 καλύτερων ταξιδιωτικών προορισμών του κόσμου για το 2024, από το ταξιδιωτικό blog Where Life is Great.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, το βραβευμένο ταξιδιωτικό blog, τοποθέτησε στην πρώτη θέση, τους Λειψούς στους καλύτερους προορισμούς του κόσμου για αυτή τη χρονιά, που προσφέρουν και άλλες εμπειρίες, εκτός της πεπατημένης.

Η blogger Μάρτα Οστόγια, αναφέρει χαρακτηριστικά για το νησί: «Αν αναζητάτε μια μαγική απόδραση σε έναν άθικτο εξωτικό τόπο, τότε οι Λειψοί είναι ο “νούμερο ένα” προορισμός σας για το 2024. Φανταστείτε ένα βιώσιμο μέρος που ο χρόνος φαίνεται να σταματά και κάθε “ανάσα” θαλασσινού αέρα εξουδετερώνει όλους τους προβληματισμούς και τα άγχη».

Unsplash

Η ίδια εξηγεί όλους τους λόγους για τους οποίους το ελληνικό αυτό νησί πληροί όλα τα κριτήρια για να κατακτήσει την κορυφή στον κατάλογο με τους πιο υποσχόμενους προορισμούς για τη νέα σεζόν. Στην 11άδα αυτή, εκτός από τους Λειψούς βρίσκονται και το Χοκάιντο της Ιαπωνίας, η Αυστραλιανή νήσος Φρέιζερ, η Μαγιόρκα, η Τενερίφη, η Σρι Λάνκα, η Προτσίντα της Ιταλίας, η Σαρδηνία, η Φουερτεβεντούρα της Ισπανίας, η νήσος Μουχέρες στο Μεξικό και η Τζαμάικα.

iStock

Μία συστάδα μικρών νησιών στα βόρεια Δωδεκάνησα, οι Λειψοί, στολίζουν το νοτιοανατολικό Αιγαίο. Το μεγαλύτερο από αυτά τα νησιά – η Λειψώ ή Λειψοί βρίσκεται μεταξύ Πάτμου και Λέρου και είναι η ιδανική επιλογή αν αποζητάς την ξεκούραση μέσα στη φύση, μακριά από την πολυκοσμία των δημοφιλών τουριστικών προορισμών.

Λειψοί istock

Στη χώρα

Ο οικισμός είναι ένα κλασικό αιγαιοπελαγίτικο χωριό όπου τα βασικά χρώματα είναι το λευκό και το γαλάζιο. Το νησί είναι αρκετά μικρό. Αποτελεί ολόκληρο – καθώς και όλα τα παρακείμενα νησάκια – περιοχή, που έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000. Έχει μικρούς λόφους, κάμπους και ρεματιές που ευωδιάζουν από τη ρίγανη, το θυμάρι και το θρούμπι.

Το νησί της Καλυψούς

Κατά τη μυθολογία, αυτό είναι το νησί όπου ναυάγησε ο Οδυσσέας κατά την επιστροφή του στην Ιθάκη, και παρέμεινε αιχμάλωτος της νύμφης Καλυψούς η οποία αρνιόταν για 7 χρόνια να τον αφήσει να φύγει.  Έχει κατοικηθεί από τα προϊστορικά χρόνια, αλλά ο ένας και μοναδικός, σήμερα, οικισμός του νησιού, η Χώρα, χτίστηκε από έναν Κρητικό, τον Ηλία, το δεύτερο μισό του 17ου αι. στην πλαγιά ενός λόφου στο κέντρο του νησιού και αναπτύχθηκε αμφιθεατρικά έως το φυσικό λιμάνι των Λειψών.

Σχετικά με την πολυταξιδεμένη blogger, οι Λειψοί, προστέθηκαν στο περσινό πρόγραμμα της, ύστερα από πρόσκληση του δήμου. «Χρόνο με το χρόνο κερδίζει μεγαλύτερο έδαφος η προσπάθειά μας να παρουσιάσουμε στο διεθνές ταξιδιωτικό κοινό τους Λειψούς ως μια βιώσιμη και αυθεντική πρόταση διακοπών που διαθέτει ταυτόχρονα ασυναγώνιστες σύγχρονες τουριστικές υπηρεσίες. Οι επιδόσεις του προορισμού για το 2023 σημείωσαν νέα ρεκόρ με ταξιδιώτες από Ευρώπη, αλλά και πιο μακρινές αγορές να μας δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης», δήλωσε ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.