ΦΥΤΑ

Pink vibes: 8 φυτά εσωτερικού χώρου με ροζ φύλλα, για την πιο χρωματιστή διακόσμηση

iStock

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα φυτά εσωτερικού χώρου, αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής διακόσμησης για δύο βασικούς λόγους. Αυτά τα ζωντανά (στην κυριολεξία) διακοσμητικά, όχι μόνο προσδίδουν την απαραίτητη δόση χρωματικής ζωντάνιας χωρίς να ξοδέψεις μία περιουσία, αλλά έχουν και την ικανότητα να φιλτράρουν την ατμόσφαιρα και να απορροφούν από αυτήν τους τοξικούς ρύπους.

Ωστόσο, αρκετοί είναι αυτοί που βαριούνται εύκολα τη μονότονη πρασινάδα που χαρακτηρίζει τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου. Εάν ανήκεις κι εσύ σε αυτήν την κατηγορία ή απλά θέλεις πάντα να κάνεις τη διαφορά, να σου υπενθυμίσω σε αυτό το σημείο τις επιλογές που έχεις σε φυτά με μαύρα φύλλα και σε φυτά που βγάζουν άνθος.

Στις παραπάνω επιλογές έρχονται να προστεθούν και τα φυτά εσωτερικού χώρου που παρουσιάζουν ροζ αποχρώσεις στα φύλλα τους, άλλοτε ως πιτσιλιές, άλλοτε ως γραμμές και άλλοτε «ντύνουν» όλο το φύλλο ροζ. Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα φυτά είναι ένα κομψοτέχνημα από μόνα τους, αποτελούν την πιο ζωντανή χρωματική πινελιά και αξίζουν μία θέση στο σπίτι σου, εάν θέλεις να κάνεις τη διαφορά. Για ακόμα μία φορά, λοιπόν, χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Μητέρα Φύση και pink vibes on!

Ροζ φυτά: Φυλλόδεντρο Pink Princess

Το Φυλλόδεντρο Pink Princess μοιάζει σαν κάποιος τρελός ζωγράφος να άρπαξε τα πινέλα, για να κάνει τη δική τοπυ στιλιστική παρέμβαση (και την πέτυχε). Καλό το σενάριο, αλλά στην πραγματικότητα, αυτό το είδος Φυλλόδεντρου, απλά γεννήθηκε έτσι. Τοποθέτησέ το σε μέρος με έμμεσο ηλιακό φως.

Το Φυλλόδεντρο Pink Congo ανάμεσα στα πιο εντυπωσιακά ροζ φυτά

Οι διάφορες ροζ αποχρώσεις του Φυλλόδεντρου Pink Congo, «μπλέκονται» αρμονικά με τις πράσινες και «δίνουν» τον πιο εντυπωσιακό, χρωματικό συνδυασμό. Όπου κι αν το τοποθετήσεις, θα δείχνει πραγματικά υπέροχο.

Αγλαόνημα Red Zircon

Συχνά επονομαζόμενο και ως Chinese Evergreen, αυτό το φυτό με καταγωγή από την Ασία, κεντρίζει το ενδιαφέρον με τις ροζ πιτσιλιές στο πράσινο φύλλωμά του. Μάθε, επίσης, πως η NASA το συμπεριέλαβε στη λίστα με τα top 10 φυτά που φιλτράρουν και καθαρίζουν την ατμόσφαιρα, λόγω της φυσικής του ικανότητας να απορροφά το βενζόλιο και τη φορμαλδεΰδη από τον αέρα. Διπλός ο λόγος να το αποκτήσεις!

Και η Καλαθέα Roseopicta ανάμεσα στα πιο statement ροζ φυτά

Η Καλαθέα Roseopicta που ακούει και στο όνομα Black Lipstick Calathea, βρίσκεται ανάμεσα στα πιο εντυπωσιακά, ροζ φυτά. Τα φύλλα της που βρίσκονται σε βαθιά, σκούρα πράσινη απόχρωση, σχηματίζουν στο εσωτερικό τους μία ροζ γραμμή που με τη σειρά της δημιουργεί ένα δεύτερο, νοητό φύλλο. Με λίγη φαντασία, απολαμβάνεις διπλή ομορφιά.

Ροζ φίκος και pink vibes on

Την εκτίμηση που τρέφουμε για τον φίκο την έχουν εκφράσει πολλές φορές εδώ στο LadyLike, καθώς συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο ανθεκτικά και εύκολα στη φροντίδα φυτά που δεν θα σε κουράσει καθόλου. Κι αν η μονότονη πρασινάδα του κλασικού φίκου δεν είναι του γούστου σου, μπορείς να επιλέξεις έναν φίκο με ροζ φύλλα. Έτσι για την τσαχπινιά.

Το Pretty Pink Καλάδιο ανάμεσα στα ροζ φυτά που κλέβουν την παράσταση

Το Pretty Pink Καλάδιο, είναι όντως πολύ pretty. Προτιμά μία θέση σε σκοτεινά μέρη ή ακόμα και σε μέρη πλήρους συσκότισης, με αντάλλαγμα ένα μάτσο ροζ, ημιδιαφανή φύλλα σε σχήμα καρδιάς και πράσινες κεντρικές φλέβες να το διαπερνούν και ταυτόχρονα να οριοθετούν το εύρος τους. Ένα μεγαλείο από μόνο του!

Υποεσθής/Polka dot plant

Με καταγωγή από τη Νότια Αφρική, τη Μαδαγασκάρη και τη Νοτιοανατολική Ασία, αυτό το πουά φυτό είναι βγαλμένο από ροζ όνειρα και δεν μπορείς να το αρνηθείς. Από τα πιο «wow» ροζ φυτά που μαγνητίζουν το βλέμμα.

Στρομάνθια Triostar

Με καταγωγή από τη Βραζιλία, αυτό το φυτό είναι ο ορισμός του πιο εντυπωσιακού ροζ, τροπικού φυτού. Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της.