ΛΟΑΤΚΙ+

Πες το Ναι!: Η επική καμπάνια για την ισότητα στον γάμο, με τη συμμετοχή του Γιώργου Καπουτζίδη

Με την πανελλήνια καμπάνια Πες το Ναι!, το περιοδικό ANTIVIRUS αναδεικνύει το ζήτημα ισονομίας, προωθώντας το πάγιο αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για την ισότιμη πρόσβαση στον γάμο και την τεκνοθεσία.

Πες το Ναι! χωρίς «ναι μεν αλλά»

Ήταν τον Απρίλιο του 2001 όταν η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) που αναγνώρισε την ισότητα στον γάμο. 21 χρόνια μετά και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το δικαίωμα αυτό είναι πλήρως κατοχυρωμένο για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα εξασφαλίζοντας φυσικά και το δικαίωμα στην παιδοθεσία.

Στις χώρες αυτές δεν ανήκει, δυστυχώς, η Ελλάδα, η οποία εξακολουθεί να στερεί την επίσημη και ισότιμη αναγνώριση από τις (ΛΟΑΤΚΙ+) οικογένειες, αντιμετωπίζοντας τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ως πολίτες β’ κατηγορίας.

Οι στόχοι της καμπάνιας «Πες το Ναι!»

Η πανελλήνια καμπάνια για την ισότητα στο γάμο, Πες το Ναι! υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund. Μέσα από ένα βίντεο που δημιουργήθηκε με τη συμβολή του Γιώργου Καπουτζίδη, σε σκηνοθεσία Θανάση Τσιμπίνη, κεντρικός στόχος της καμπάνιας, είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τις οικογένειες ΛΟΑΤΚΙ+ και τα δικαιώματα που διεκδικούν.

Ταυτόχρονα καλεί όλα τα άτομα, φορείς, ιδρύματα, εταιρείες, κόμματα κ.α. να ενώσουν τις φωνές τους με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, υπογράφοντας και στηρίζοντας την ισότητα στον γάμο και δημιουργώντας την πολιτική πίεση με τελικό στόχο την ψήφιση της.

Πάρε μέρος στην πανελλήνια καμπάνια και ψήφισε και εσύ για την ισότητα στο γάμο στο pestonai.gr.