LIFE
SPONSORED

Πέντε πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σε κάθε οικογενειακό τραπέζι

Χριστούγεννα. Η εποχή του χρόνου που έχει φανατικούς θαυμαστές και ορκισμένους εχθρούς. Για τον περισσότερο κόσμο, τα Χριστούγεννα σημαίνουν ανεβασμένη διάθεση, δώρα, βόλτες στους στολισμένους δρόμους της πόλης και οικογενειακή θαλπωρή. Για άλλους πάλι τα Χριστούγεννα σημαίνουν περισσότερες υποχρεώσεις, αφού συνοδεύονται από οικογενειακά τραπέζια. Πράγματι, αυτές τις μέρες του χρόνου τα μέλη της οικογένειας συναντιούνται ξανά γύρω από τη γαλοπούλα και τα μελομακάρονα και ακονίζουν τα μαχαιροπίρουνά τους.

Αυτά τα οικογενειακά τραπέζια είναι πάντα απρόβλεπτα, ωστόσο υπάρχουν πέντε βασικά πράγματα που είναι αυτονόητο ότι θα συμβούν κάθε φορά. Ξέρεις ότι θα γίνουν, τα περιμένεις, είσαι προετοιμασμένη και επειδή ξέρεις πώς να τα αντιμετωπίσεις έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το ΚΙΟΥ ΣΤΑΡ AUTO, το πακέτο που το βάζεις και ξεγνοιάζεις, αφού κάθε μήνα ανανεώνεται αυτόματα και τα λεπτά και τα data που δεν κατανάλωσες μεταφέρονται κι αυτά αυτόματα στον επόμενο μήνα. Και κάπως έτσι, τα απλά γίνονται αυτονόητα.

Για να είσαι το ίδιο έτοιμη για όσα πρόκειται να ‘συναντήσεις’ στα οικογενειακά τραπέζια φέτος τα Χριστούγεννα, ετοιμάσαμε μια λίστα με τα δεδομένα. Δες και ταυτίσου.

#1 Οι άβολες ερωτήσεις

Αν είσαι παντρεμένη, το βασικό θέμα συζήτησης που θα πέσει στο τραπέζι είναι το πότε θα κάνεις παιδί. Αν έχεις ήδη παιδί, τότε η άβολη ερώτηση που θα σου γίνει είναι το πότε θα ‘βάλεις πλώρη’ για το δεύτερο και ούτω καθεξής. Στην περίπτωση που δεν είσαι παντρεμένη και έχεις σύντροφο, οι ερωτήσεις θα κινηθούν γύρω από το μέλλον του ζευγαριού και το πότε θα παντρευτείτε. Αν πάλι είσαι single, τότε θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη ότι η περίπτωσή σου θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, αφού οι ερωτήσεις θα ‘πέσουν βροχή’. Been there, done that.

#2 Ο θείος που θα κάτσει με τη νεολαία

Είναι ο άνθρωπος που θα συναντήσεις σε κάθε οικογενειακό τραπέζι, χωρίς καμία εξαίρεση. Και δεν υπερβάλουμε. Είναι γύρω στα 50-60 και αν δεν είναι πράγματι θείος, τότε θα είναι κάποιος μακρινός συγγενής που για κάποιο λόγο όλοι τον φωνάζουν ‘θείο’. Θέλει να δείχνει cool και ο πιο safe τρόπος για να το δείξει είναι να καθίσει στο ‘πηγαδάκι’ των νέων του τραπεζιού. Η ατάκα που θα πει είναι η γνωστή ‘εγώ θα κάτσω με τη νεολαία’. Θα προσπαθήσει να συμμετέχει στις συζητήσεις των νέων, θα θυμηθεί τις δικές του ιστορίες και δεν θα σταματήσει να μιλάει. Από τις αγαπημένες μας φιγούρες στα οικογενειακά τραπέζια.

#3 Οι ιστορίες που έχεις ακούσει ξανά και ξανά

Σε κάθε οικογένεια, σε κάθε τραπέζι, υπάρχουν ορισμένες ιστορίες που ξέρεις ότι θα τις ακούσεις ξανά και ξανά και ξανά. Ξέρεις την αρχή, ξέρεις τη μέση, ξέρεις και το τέλος. Και ενώ όλοι ξέρετε, το δεδομένο, το αυτονόητο είναι ότι η ίδια ιστορία θα ειπωθεί ξανά, από τους ίδιους ανθρώπους. Το μόνο που μπορεί να αλλάζει είναι μερικές ‘σάλτσες’ που προστίθενται κάθε χρόνο στην ιστορία. Η θεματική της ιστορίας αυτής ποικίλει. Μπορεί να είναι από ένα παλιό love story της γιαγιάς σου μέχρι τα πιο επεισοδιακά Χριστούγεννα της οικογένειας. Όρεξη να έχεις να ακούς και όλα θα πάνε καλά.

#4 Το catch up με τα ξαδέρφια που έχεις να δεις χρόνια

Στο τραπέζι θα υπάρχουν σίγουρα και κάποια πρόσωπα που έχεις να δεις χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι τα πρώτα λεπτά, μπορεί και η πρώτη ώρα (αυτό εξαρτάται από εσένα) του γεύματος θα είναι αφιερωμένα σε ένα mini catch up για το τι έχει γίνει στις ζωές όλων σας όλον αυτό τον καιρό που δεν έχετε βρεθεί. Άλλος έχει παντρευτεί, άλλος έχει ξεκινήσει καινούρια δουλειά, τα νέα ‘κυκλοφορούν’ στο τραπέζι και η οικογένεια έρχεται πιο κοντά.

#5 Οι διαφωνίες για τα αθλητικά

Στην οικογένεια υπάρχουν άντρες. Και όπου υπάρχουν άντρες δεν μπορείς να αποφύγεις τις συζητήσεις γύρω από τα αθλητικά. Και επειδή δεν γίνεται να υποστηρίζουν όλα τα μέλη της οικογένειας την ίδια ομάδα, το σίγουρο είναι ότι θα έρθει η στιγμή που θα ‘ανάψουν τα αίματα’ και οι πρώτες διαφωνίες θα κάνουν την εμφάνισή τους. Διαφωνίες για το αν ήταν δίκαιο το πρωτάθλημα, διαφωνίες για το ποια είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, διαφωνίες για το ποια μεταγραφή έχει αποδειχθεί η καλύτερη μέχρι στιγμής.

Στο τέλος όλα λύνονται με ένα τσούγκρισμα, ένα ‘στην υγειά μας’ και καλή διάθεση.