ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Παραλία: Ο ενθουσιασμός για την πρεμιέρα στο Twitter και το μοναδικό παράπονο

Instagram.com/hparalia/

Ανάμεσα στις νέες ελληνικές σειρές που θα μας κρατήσουν στον καναπέ μας αυτό το φθινόπωρο -και για τις οποίες σού είχε μιλήσει αναλυτικά η Λία Παπαϊωάννου- ήταν και η σειρά Η παραλία, που βασίζεται στο μυθιστόρημα Το κορίτσι με το σαλιγκάρι της Πηνελόπης Κουρτζή, που μας μεταφέρει στα Μάταλα της Κρήτης και την εποχή της επανάστασης της αγάπης και των παιδιών των λουλουδιών.

Η σκηνοθεσία της Παραλίας ανήκει στον Στέφανο Μπλάτσο, το σενάριο στους Γιώργο Χρυσοβιτσάνο και Κώστα Γεραμπίνη ενώ το cast των ηθοποιών είναι εξίσου δυναμικό.

Παραλία: Ο ενθουσιασμός και το μοναδικό παράπονο του Twitter, στην πρεμιέρα της σειράς

Η νέα σειρά της ΕΡΤ, λοιπόν, έκανε πρεμιέρα το βράδυ της 4ης Σεπτεμβρίου και οι αντιδράσεις στο Twitter είναι ενδεικτικές του ενθουσιασμού (και της ενόχλησης για ένα συγκεκριμένο γεγονός) που προκάλεσε στο τηλεοπτικό κοινό. Προειδοποίηση, η ενόχληση του Twitter αποτελεί ταυτόχρονα κι ένα spoiler για το πρώτο επεισόδιο.

Ναι μεν το σκηνικό στα Μάταλα ταξίδεψε όσους παρακολούθησαν το πρώτο επεισόδιο της σειράς και οι ερμηνείες των ηθοποιών απέσπασαν τα καλύτερα σχόλια, αλλά οι χρήστες του Twitter έκαναν παράπονα για τον πρόωρο θάνατο της Νάνσυς Μπούκλη. Οι λίγες τηλεοπτικές στιγμές στον ρόλο της Ρηνιώς, ήταν αρκετές για να αποθεωθούν οι υποκριτικές της ικανότητες.

Η ιστορία της σειράς

Σεπτέμβριος 1969, Μάταλα. Η νεαρή γιατρός Υπατία Αρχοντάκη (Δανάη Μιχαλάκη) επιστρέφει από το Λονδίνο, στον τόπο της παιδικής της ηλικίας, προκειμένου να ανακοινώσει στην οικογένειά της ότι αρραβωνιάζεται και σκοπεύει να παντρευτεί τον Γιώργο (Γιάννης Κουκουράκης). Ο Γιώργος, ο οποίος ζει μαζί της στο Λονδίνο και εργάζεται στα ναυτιλιακά, θα έρθει στην Κρήτη λίγες ημέρες μετά την Υπατία προκειμένου να ζητήσει το χέρι της και επίσημα από την οικογένειά της.

Το πρώτο βράδυ της Υπατίας στα Μάταλα θα συνοδευτεί από την επανασύνδεση με τις παιδικές της φίλες, στις οποίες θα προτείνει να την παντρέψουν. Δίνουν ραντεβού στο πάρτι των χίπηδων, οι οποίοι έχουν βρει στέγη στη μαγευτική παραλία της περιοχής. Εκεί, η Υπατία θα γνωρίσει την περίεργη, αλλά και φιλόξενη κοινότητα των «παιδιών των λουλουδιών», μέλος της οποίας είναι και ο Χάρι (Δημήτρης Μοθωναίος). Ανάμεσά τους θα γεννηθεί ένας έρωτας που ξεκινά με πόνο και εμπόδια και θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας δίνης που θα συμπαρασύρει στο πέρασμά της όλα όσα οι ήρωές μας θεωρούσαν δεδομένα.

Σύντομα, με αφετηρία μια τραγική δολοφονία που θα συνταράξει την περιοχή, αλλά περισσότερο απ’ όλους την ίδια την Υπατία, ο παράδεισός της θα δοκιμαστεί πολύ σκληρά.

Η σειρά προβάλλεται καθημερινά στις 22.45 στην ΕΡΤ1.