ΠΑΤΑΤΕΣ

Πανεύκολη πατατοσαλάτα γαλλικού στυλ

Σου έχουμε ακόμα μια συνταγή για πατάτες αλλά αυτή τη φορά όχι από τα μέρη μας. Έρχεται από την... Γαλλία. Πατατοσαλάτα με το στυλ το γαλλικό! Εύκολη συνταγή που θα σε χορτάσει.

ΥΛΙΚΑ

πατάτα 900γρ. πλυμμένες

300 ml λευκό ξηρό κρασί

Αλάτι κατά βούληση

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

120 ml. ελαιόλαδο

1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένo

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις πατάτες για 20-30 λεπτά, ολόκληρες και με την φλούδα τους σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό.

Τσιμπάμε τις πατάτες με το πιρούνι και αν είναι μαλακές σημαίνει πως έχουν ψηθεί. Τότε, τις στραγγίζουμε και όταν κρυώσουν λίγο αλλά είναι ακόμα ζεστές, τις κόβουμε σε κύβους.

Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, βράζουμε το κρασί μέχρι να μειωθεί στην μισή ποσότητα.

Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα μπολ και τις αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και το ζεστό κρασί και ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε και το ελαιόλαδο και τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και άλλο αλάτι, πιπέρι ή λάδι εάν χρειάζεται. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Διαβάστε στο cookbox.gr:

Μπάμπιες λαδερές

Κολοκυθοκεφτέδες με τυρί