ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πανεύκολη συνταγή για πεντανόστιμη φανουρόπιτα

Unsplash

Η φανουρόπιτα είχε πάντα την τιμητική της στο σπίτι μου. Όχι τόσο λόγω γιορτής ή για να βρούμε κάτι χαμένο, αλλά επειδή λατρεύαμε τη συγκεκριμένη εκδοχή του κέικ.

Σήμερα όμως που είναι η γιορτή του Αγίου Φανουρίου, άδραξε την ευκαιρία για να φτιάξεις ένα από τα πιο εύκολα και νόστιμα γλυκά. Η φανουρόπιτα αρέσει σε όλους και, πού ξέρεις, μπορεί να βρεις τα γυαλιά που έχεις χάσει εδώ και μέρες.

Υλικά για τη φανουρόπιτα:

250 γρ. βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1/2 κούπα καρύδια σε σκόνη
1/2 κούπα σταφίδες
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά στο μίξερ. Προσθέτουμε το γαρύφαλλο και την κανέλα. Έπειτα βάζουμε το πορτοκάλι το οποίο έχουμε αναμείξει με τη σόδα. Ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι.

Στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες τις οποίες έχουμε αλευρώσει ελαφρώς και τα καρύδια, τα οποία έχουμε κάνει σκόνη.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μικρό ταψί και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Έτοιμη η φανουρόπιτα.