ΕΞΟΔΟΣ

Πάμε για καφέ;

“Οι άνθρωποι είναι σαν τα χαρμάνια”, είπε η Έλενα και μας άφησε όλες με το στόμα ανοιχτό. “Κάποιο θα σου αρέσει και θα ταιριάζει με τη δική σου γεύση και κάποιο όχι. Αλλά και πάλι πρέπει να δοκιμάσεις για να έχεις μία άποψη βρε αδερφέ”. Α όλα κι όλα το κορίτσι έχει δίκιο. Εκείνο το κρύο πρωινό που συναντηθήκαμε στα ανακαινισμένα Everest της Κηφισιάς (αυτός ο μαυροπίνακας πολύ μου αρέσε), η υπογράφουσα, η Έλενα και η Εύη είπαμε να συσφίξουμε λίγο τις εργασιακές μας σχέσεις. Και σύσφιξη εργασιακών σχέσεων δίχως καφέ και κουβεντούλα (κυρίως για άντρες) δεν γίνεται. Γίνεται; Ε δεν γίνεται (το είπαμε).

 

Καθισμένες στις κόκκινες καρέκλες μπροστά από τη μεγάλη καρδιά, βλέποντας έξω τον κόσμο να περνά (κάποια στιγμή η Εύη είδε και χιόνι – τόσο πολύ την είχε συνεπάρει το κλίμα, που φανταζόταν και πράγματα) είπαμε να αναλύσουμε τα ζητήματα που μας απασχολούσαν πίνοντας απολαυστικά χαρμάνια. Τα διλήμματα μας ξεκίνησαν από πολύ νωρίς. Να πάρουμε καπουτσίνο από 100% Superior Arabica χαρμάνι ή μήπως το καινούργιο Fine Brazilian Blend, που συνδυάζει Robusta και Arabica; Ιδού η απορία. Μα είναι πράγματα τώρα αυτά;

Είναι σαν να σε ρωτάνε “εσένα δεσποινίς ποιος σου αρέσει περισσότερο; Ο Michael Fassbender ή ο Bradley Cooper;”. Και πάνω που ετοιμάζεσαι να πεις “ε ο Fassbennder δαγκωτό, έχεις μία δεύτερη σκέψη μήπως και ο Brad είναι πιο παιχνιδιάρης και έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Ενώ, λοιπόν, έχεις κοκαλώσει μπροστά από τον ευγενέστατο barista που σε κοιτάει γεμάτος περίσσιο ενδιαφέρον για το πιο χαρμάνι θα προτιμήσει η αφεντιά σου, εσύ μυρίζεις στον αέρα το άρωμα του φρέσκου καφέ των Everest και μπερδεύεσαι ακόμα περισσότερο.

 

Θα πάρεις το all time classic χαρμάνι 100% Superior Arabica από επιλεγμένους αρωματικούς κόκκους και σπάνιες ποικιλίες, οι οποίοι ενδείκνυται για έναν καφέ υψηλής ποιότητας με κορυφαία γεύση και άρωμα ή μήπως θα ενδώσεις τελικά στο Fine Brazilian Blend, που αποτελείται από ένα μείγμα κόκκων καφέ μοναδικής ποιότητας, από τις ποικιλίες Arabica και Robusta; Η τελευταία δε ποικιλία χαρακτηρίζεται από την έντονη γεύση και το πλούσιο σώμα της, με άρωμα από νότες φρούτων και διαρκή επίγευση bitter σοκολάτας και καρυδιού.

 

Μπερδεύτηκες; Εμείς να δεις. Ευτυχώς όμως, που το κοντρόλ (στην προκειμένη περίπτωση ο baristas) μας ενημέρωσε πως αν θέλουμε Cappuccino ή Espresso θα προτιμήσουμε τον Arabica, ενώ αν θέλουμε Latte ο Fine Brazilian Blend όταν συνδυαστεί με ζεστό γάλα ισορροπεί τέλεια το γευστικό αποτέλεσμα.

“Και αν απλά θέλω να πιω κάτι δυνατό, ώστε να μην κοιμηθώ;” ρώτησε η μάνα Έλενα, “τότε ποιον να προτιμήσω;”. Ασυζητητί τον Arabica. Επειδή όμως γυναίκες είμαστε και όπως και να ‘χει μέτρο δεν γνωρίζουμε, απλά δοκιμάσαμε τα πάντα και η παρακάτω φωτογραφία τα λέει όλα: