ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Ένα βίντεο για όλες εμάς που έχουμε βαρεθεί να ακούμε τα ίδια και τα ίδια

Όλες τρέφουμε ελπίδες και χαιρόμαστε κάθε φορά που κάποιος αναιρεί όλα όσα πιστεύαμε για τους άντρες, την κοινωνία, την ανθρωπότητα εν γένει και τη γνώμη και τις πεποιθήσεις τους για τις γυναίκες. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια καλή χρονική συγκυρία για να συμβεί αυτό.

Κάθε στιγμή που κάποιος δε σχολιάζει αρνητικά το ότι πάχυνες, δεν σε υπολογίζει σαν πιο αδύναμη, δεν παύει να σε βλέπει σαν γυναίκα επειδή έγινες μητέρα, τότε ένας φούρνος γκρεμίζεται και μια ακόμα γυναίκα κάπου στον κόσμο, μαθαίνει να αγαπάει τον εαυτό της πραγματικά και ουσιαστικά γι’ αυτό που είναι.

Μπορεί να είμαστε πολλές εκεί έξω που υποστηρίζουμε πως δε μας ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων, αλλά η αλήθεια είναι πως θέλει σκληρή, συνεχή και αδιάκοπη δουλειά να κάνεις κτήμα σου την αυτοεκτίμηση και να καταφέρεις να βγεις από τον φαύλο κύκλο του να θες – ακόμα και ασυνείδητα – να ικανοποιείς συνεχώς τις προσδοκίες που έχουν οι άλλοι για σένα.

Στο LadyLike γράφουμε πολύ για τη γυναίκα. Τη γυναίκα που δεν είναι τέλεια, αλλά νιώθει πως είναι. Εκείνη που δεν καταφέρνει να χωρέσει όλα όσα ήθελε στο 24ωρο της, ή κάποια που κλείνει τα μάτια κάθε φορά που κοιτάζει τον αριθμό στη ζυγαριά της. Γράφουμε για τη γυναίκα που πληγώνεται, εκείνη που ξυπνάει και δε θέλει να κοιταχτεί στον καθρέφτη, και εκείνη που φωνάζει τις φίλες της να φάνε παγωτό όταν έχει περίοδο ή νεύρα ή απλά δεν έχει όρεξη.

Την ίδια στιγμή, όλες αυτές οι παραπάνω γυναίκες είμαστε εμείς, οι φίλες μας, οι μαμάδες μας, κι εσείς. Ξέρεις πώς ένιωσα όταν με είδα στο βιντεάκι παρακάτω; Χοντρή. Και κάνω δίαιτα και γυμναστική, εδώ και ένα τρίμηνο. Δεν είμαστε αυτό που βλέπουμε σ’ εμάς όταν δεν έχουμε κέφι – ή έχουμε καιρό να φάμε σοκολάτα, αλλά αυτό που βλέπουν όταν μας κοιτούν, όλοι όσοι μας αγαπούν.

Όλα όσα δε μπορείς να κάνεις και όλα όσα δεν είσαι, δεν έχουν καμία σημασία γιατί μπορείς να πετύχεις και να γίνεις ό,τι και όποια ονειρεύεσαι.

Κι άσε τον κόσμο να πιστεύει ό,τι θέλει. Δες το παρακάτω βίντεο και ξύπνα κάθε μέρα με στόχο να τους βγάλεις όλους λάθος. Είμαστε πολλά περισσότερα απ’ όσα νομίζουν.