ΒΙΒΛΙΑ

Ολυμπία Χοψονίδου: Το βιβλίο που διάβασε στα παιδιά της για τον πόλεμο

Papadakis Press/Δημήτρης Πελέκης

Αν είσαι γονιός τότε σίγουρα σε έχει προβληματίσει αυτές τις μέρες, το πώς θα μιλήσεις στα παιδιά σου για μία έννοια τόσο επώδυνη και τόσο ανεξήγητη όσο είναι ο πόλεμος μεταξύ των ανθρώπων. Ο πόλεμος που συνεχίζεται στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας στα εδάφη της, είναι η τελευταία, δύσκολη αφορμή. Η Ολυμπία Χοψονίδου είναι μητέρα 6 παιδιών. Και μίλησε σε αυτά για τον πόλεμο διαβάζοντάς τους ένα βιβλίο.

Είναι πολλοί οι γονείς που προσπαθούν να εξηγήσουν στα παιδιά τους, τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Ανάμεσά τους είναι και η Ολυμπία Χοψονίδου που σκέφτηκε να μιλήσει στα παιδιά της για τον πόλεμο μέσα απο ένα βιβλίο. Αναρτώντας σε Instagram Stories της μία εικόνα από το βιβλίο Μέλη και Μελέκ, της Βάνας Μαυρίδου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, η Ολυμπία Χοψονίδου μοιράστηκε τις σκέψεις της με τους διαδικτυακούς της φίλους, για τον πόλεμο.

«Όταν ξεκίνησα να διαβάζω το συγκεκριμένο βιβλίο στα παιδιά μου και είδα αυτήν την εικόνα σπάραξε η καρδιά μου. Ένοιωσα έναν κόμπο στο λαιμό μου να με πνίγει», ανέφερε αρχικά η Ολυμπία Χοψονίδου.

«Γυναίκες προσπαθούσαν να σωθούν μπαίνοντας σε βάρκες μαζί με τα παιδιά του και τους άντρες που έμειναν πίσω να σώσουν να σώσουν όσο περισσότερο κόσμο μπορούσαν. Εκατό χρόνια μετά και λίγες μέρες αργότερα βλέπω ξανά τις ίδιες εικόνες. Δυστυχώς τίποτα δεν έχει αλλάξει», σημείωσε στη συνέχεια η σύζυγος του Βασίλη Σπανούλη. Δίπλα στα λόγια της, τοποθέτησε ένα μικρό emoji με τη σημαία της Ουκρανίας κι άλλο ένα με δύο χέρια που προσεύχονται για την ειρήνη.

Ολυμπία Χοψονίδου βιβλίο Instagram.com/olympiachop

Στη συνέχεια η Ολυμπία Χοψονίδου μοιράστηκε ένα απόσπασμα του βιβλίου σε δεύτερο Instagram Story της, υπογραμμίζοντας τις προτάσεις του που εξέφραζαν και τις δικές της σκέψεις.

«Γκρέμισε σπίτια, σχολεία, εκκλησιές, τα πάντα. Κατέκλεψαν τα σπίτια μας και κυνήγησαν τους ανθρώπους μας. Γιατί αυτό είναι ο πόλεμος. Αδίστακτος», ανέφεραν οι φράσεις που είχε υπογραμμίσει η Ολυμπία Χοψονίδου.

Ολυμπία Χοψονίδου βιβλίο Instagram.com/olympiachop

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχιζόταν για 5η ημέρα, τη στιγμή που η Ολυμπία Χοψονίδου μοιραζόταν τα στιγμιότυπα αυτά στο Instagram. Τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron επικοινώνησε με τον Vladimir Putin κατόπιν αιτήματος του Ουκρανού προέδρου, και του ζήτησε να σταματήσει να πλήττει αμάχους. Η απάντηση, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου ήταν θετική.

Το βιβλίο που διάβασε η Ολυμπία Χοψονίδου στα παιδιά της για τον πόλεμο

1659252.jpg
PUBLIC.GR

ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΜΕΛΕΚ

Εκδόσεις Διόπτρα
13.30 11.97
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Το βιβλίο Μέλη και Μελέκ, που ανάρτησε η Ολυμπία Χοψονίδου αναφέρεται στον Σεπτέμβριο του 2022 και τη Μικρασιατική Καταστροφή και πώς την έζησε η μικρή Μέλη που αναγκάζεται να αποχωριστεί την κούκλα της, Μελέκ και τα αγαπημένα της πρόσωπα. Όπως είπε και η ίδια η Ολυμπία Χοψονίδου δυστυχώς, τίποτα δεν αλλάζει όποιο ιστορικό πλαίσιο κι αν αφορά ένας πόλεμος.

Η Ολυμπία Χοψονίδου και ο σύζυγός της, Βασίλης Σπανούλης, γνωρίστηκαν το 2008 στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου. Το ζευγάρι παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο το 2009, ενώ ο θρησκευτικός γάμος έλαβε χώρα στις 24 Ιουνίου του 2011. Στη ζωή τους τότε, υπήρχε ήδη ο Θανάσης. Ακολούθησε ο Βασίλης, ο Δημήτρης, η Αιμιλία, η Αναστασία και τελευταία η Αλεξάνδρα.