ΓΑΜΟΣ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον πολιτικό γάμο

Τι πολιτικός τι θρησκευτικός; Ο γάμος είναι γάμος και η δέσμευση είναι ίδια είτε ο γάμος τελείται σε δημαρχείο είτε σε εκκλησία. Το Yes I Do.gr ξέρει να μας πει.

Ο ένας δεν υπολείπεται του άλλου σε συναισθηματική αξία. Ο λόγος της επιλογής του ενός ή του άλλου είναι τελείως προσωπικό θέμα και σαν ζευγάρι δεν έχετε να λογοδοτήσετε σε κανέναν για το αν επιλέξατε το έναν ή τον άλλο γάμο.

Η προετοιμασία, η τελετή, το γλέντι και το κέφι μετά δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν του κλασικού παραδοσιακού πολιτικού γάμου, με μόνη διαφορά ότι γίνεται σε πιο μικρή κλίμακα.

Προετοιμασία: λευκό θες δεν θες θα φορέσεις, απλά γλυτώνεις τα φουρό τα πέπλα και τα σχετικά. Και τα πολλά μηδενικά στο κόστος του ρούχου. Ένα φόρεμα, ένα ταγιέρ, ένα deux pieces σε λευκό χρώμα και πάντα in fashion. Τη μέρα του γάμου, φώναξε τις φίλες σου κανονικά στο σπίτι, και κάνε την παραδοσιακή προετοιμασία με μία μοντέρνα πινελιά. Βάψου, χτενίσου, βάλε νέα εσώρουχα, γράψε τα ονόματα των ανύπαντρων στο παπούτσι, στόλισε το αυτοκίνητο που θα σε πάει στο δημαρχείο με κορδελάκια, και φυσικά κράτησε μία διακριτική λευκή μικρή ανθοδέσμη.

Τελετή: Σίγουρα στο δημαρχείο δεν χωράει πολύς λαός, αλλά οι άνθρωποι σας μπορούν να είναι εκεί. Φίλοι κολλητοί, μάρτυρες του γάμου, γονείς, θείοι και ξαδέρφια θα παρίστανται όλοι εκεί για να σου ευχηθούν βίον ανθόσπαρτον.

Γλέντι: Ούτε seating, ούτε διακόσμηση, ούτε περιττά έξοδα. Κλείστε ένα χώρο στο αγαπημένο σας μαγαζί ή στέκι, καλέστε τους φίλους και του κολλητούς, κανονίστε ένα basic finger food, με ποτό – πολύ ποτό – και χορέψτε μέχρι πρωίας.

Ο μήνας του μέλιτος: το κράτος αναγνωρίζει και τον ένα και τον άλλο γάμο ισάξιους, έτσι όπως και αν παντρευτήκατε το 7ημερο άδειας γάμου δεν το χάνετε. Για αυτό φροντίστε να το αξιοποιήσετε καταλλήλως και να φύγετε κάπου ένα μικρό ταξίδι.

Το πρώτο βράδυ: για να παντρεύεστε με πολιτικό το πιο πιθανό είναι ότι ήδη συγκατοικείτε, αλλά γιατί να μην το χαρείτε με τα όλα του; Κλείστε μία σουίτα εντός των τειχών σε ένα όμορφο ξενοδοχείο και απολαύστε την πρώτη νύχτα του γάμου σας.

Μπομπονιέρα: πάρτε ένα κιλό κουφέτα, ανάλογη ποσότητα σε τούλια και κορδέλες στο αγαπημένο σας χρώμα και φτιάξτε μόνοι σας τις μπομπονιέρες του γάμου σας για να γλυκάνετε τους καλεσμένους σας.

 

Διαβάστε ακόμα στο Yes I Do.gr

Έρως ανίκατε μάχαν

Αυτά είναι τα πιο πρωτότυπα και funky δώρα γάμου