LIFE
SPONSORED

Όλα όσα μου έλειψαν στην καραντίνα

Pexels

Προσπαθώ να μην φέρνω ξανά στο μυαλό μου εκείνες τις εικόνες και το συναίσθημα του εγκλεισμού. Είναι, όμως, τόσο πρόσφατη η συνθήκη και ακόμα δεν έχει φύγει για τα καλά, που δυστυχώς δε μπορώ να μη θυμάμαι πώς η πανδημία άλλαξε μια για πάντα(;) τη ζωή μας. Η καραντίνα ήταν, είναι και θα είναι, η πιο δύσκολη περίοδος που έζησα ποτέ και σε αντίθεση με τον περισσότερο κόσμο, μου έλειψαν τα απολύτως προβλεπόμενα – τα οποία και δεν είχα θεωρήσει ποτέ δεδομένα, κόντρα σε κάθε κλισέ πανδημιακό (sic) κλισέ.

Οι φίλες μου

Οι κολλητές μου έμεναν τόσο κοντά και τόσο μακριά ταυτόχρονα. Παρόλο που βρισκόμαστε όλες στο νομό Αττικής, έκανα πολλές εβδομάδες να τις συναντήσω. Μπορεί να μην αγκαλιαζόμασταν σχεδόν ποτέ (γιατί είμαστε και πολύ σκληρά κορίτσια και δεν δείχνουμε την ευαισθησία μας), αλλά νομίζω ότι εκείνη την περίοδο είχαμε πολύ περισσότερη η μία την αγκαλιά της άλλης. Ή έστω το να προσφέρει η μία στην άλλη μία χείρα οινοποσίας. Τα video calls έκαναν μόνο χειρότερη την κατάσταση, αφού βλεπόμασταν σε μια οθόνη, αναστενάζαμε και δεν λέγαμε τίποτα, παρά μόνο «μέχρι πού θα πάει αυτή η κατάσταση;»

Arms Up!: Τώρα βρίσκουμε όλο και περισσότερες αφορμές για να συναντιόμαστε. Ένα event, μια εκδρομή σε οινοποιείο, ένα καινούριο εστιατόριο, μια βόλτα στο κέντρο, μια βουτιά στη θάλασσα, μαζί για νύχια ή στο κομμωτήριο ή ακόμα και ένα βράδυ στο μπαλκόνι να συζητήσουμε για το αβέβαιο μέλλον. Μια φορά την εβδομάδα, όλο και κάποια θα βρεθεί να σηκώσει το χέρι ψηλά – σχεδόν όπως τότε στο σχολείο – με μια ακόμα ιδέα για το τι να κάνουμε αυτό το ΣΚ που έρχεται.

Τα ραντεβού

Μου έλειψε το dating. Είχα μόλις γνωρίσει ένα αγόρι και είχαμε βγει πέντε με έξι ραντεβού και μας πρόλαβε η πανδημία. Εγώ ονειρευόμουν πολύωρες βόλτες στο κέντρο, να του μάθω τα μυστικά της Αθήνας, να με μυήσει στα μπαρ του Πειραιά, να πάμε θέατρο, σινεμά, να μεθύσουμε και να τραγουδάμε δυνατά στο δρόμο. Μια σχέση, αποτέλεσμα της πανδημίας, σημαίνει να νιώθεις ότι παντρεύεσαι, ενώ ακόμα συστήνεσαι με κάποιον.

Arms Up!: Δεν αφήνω καμία ευκαιρία για ραντεβού ανεκμετάλλευτη. Θα σημειώσω κάθε νέο μαγαζί που θέλω να πάμε και θα φροντίσω να το ζήσουμε όλο από την αρχή. Switch to Love, και χέρια ορθάνοιχτα για αγκαλιές, γιατί χανόμαστε.

Τα beauty rituals μου

Φρύδια, νύχια, μαλλιά, σώμα. Όλα τους μοναδικά και όλα τους υπέροχα, μέχρι που ήρθε η καραντίνα και με κράτησε μακριά από κάθε ειδικό που φρόντιζε να παραμένω κοκέτα.

Switch to Love:  Όταν απέχεις από την επαγγελματική φροντίδα του εαυτού σου, τότε καταλαβαίνεις πόσο σε αγαπάς και πόσο θες να σε προσέχεις. Τα ραντεβού δίνουν και παίρνουν, ενώ πάντα θα προκύψει και μια νέα «ανάγκη» που θα με κάνει να δοκιμάσω και κάτι καινούριο. Όλα για την αυτοβελτίωση. Το να κάνω Switch to Love, Switch to Dove, είναι για μένα ο πιο εύκολος τρόπος να μου δείξω ότι με αγαπώ. Το ραντεβού με τον πιο όμορφο εαυτό μου, είναι αυτό που κλείνω με την προσωπική υγιεινή και καθαριότητα στην καθημερινότητά μου.

Το γυμναστήριο

Η αλήθεια είναι ότι έχω μια σχέση μίσους-πάθους με τη γυμναστική και τον χώρο του γυμναστηρίου. Παρόλα αυτά, παρακολουθώντας όλα αυτά τα βιντεάκια για γυμναστική στο σπίτι, η αλήθεια είναι ότι κινητοποιήθηκα μία φορά. Σε ενάμιση χρόνο. Το λες και τίποτα. Οπότε, ας πούμε, ότι μου έλειψε και το γυμναστήριο γιατί αλλιώς θα νιώθω τύψεις για τον ιδρώτα που έχω χύσει εκεί πέρα. Μιλώντας για ιδρώτα – αυτό είναι κάτι που δε μου έλειψε καθόλου. Ούτε στον εαυτό μου, ούτε και στους άλλους.

Arms Up!: Όταν σηκώνεις τα χέρια σου στη γυμναστική για να κάνεις TRX, swings, άρσεις με βαράκια (δε θέλω τώρα να ξεδιπλώσω όλο το γυμναστηριακό μου λεξιλόγιο και να κομπλάρετε), το άγχος είναι πάντα και μόνο ένα: ο ιδρώτας. Έχω κάνει εδώ και καιρό Switch to Dove, κι έτσι δεν ανησυχώ. Για μένα. Υπάρχουν άλλοι όμως, π0ου θα έπρεπε να ακολουθήσουν το παράδειγμά μου.

Τα μπαρ στο κέντρο

Μου έλειψαν τα αγαπημένα μου κρασιά, οι μπάρες που φιλοξενούσαν τα καλύτερα μεθύσια μας, το προσωπικό των μπαρ που συχνάζαμε και ήξερε τι θέλαμε να πιούμε με ένα βλέμμα, τα πάρτι που χορεύαμε δίχως αύριο.

Arms Up!: Αν και ακόμα δεν μπορώ να πάω στα πάρτι, φροντίζω σχεδόν κάθε μέρα να επισκέπτομαι τα αγαπημένα μου μπαρ και να ενημερώνομαι ανελλιπώς για τις νέες αφίξεις στα κοκτέιλ τους. Επίσης, έχω αντικαταστήσει – μέχρι νεοτέρας – τον χορό στα μπαρ, με χορό στο σπίτι. Switch to Love, Switch to Dove, και κάλεσε τις φίλες σου για χορευτικά μέχρι το πρωί. Καμια δε θα ανησυχήσει για τις μασχάλες της, όποια κι αν είναι η go to χορευτική της φιγούρα.