LIFE
SPONSORED

Όλα όσα μου έλειψαν στην καραντίνα

Pexels

Προσπαθώ να μην φέρνω ξανά στο μυαλό μου εκείνες τις εικόνες και το συναίσθημα του εγκλεισμού. Είναι, όμως, τόσο πρόσφατη η συνθήκη και ακόμα δεν έχει φύγει για τα καλά, που δυστυχώς δε μπορώ να μη θυμάμαι πώς η πανδημία άλλαξε μια για πάντα(;) τη ζωή μας. Η καραντίνα ήταν, είναι και θα είναι, η πιο δύσκολη περίοδος που έζησα ποτέ και σε αντίθεση με τον περισσότερο κόσμο, μου έλειψαν τα απολύτως προβλεπόμενα.

Οι φίλες μου

Οι κολλητές μου έμεναν τόσο κοντά και τόσο μακριά ταυτόχρονα. Παρόλο που βρισκόμαστε όλες στο νομό Αττικής, έκανα πολλές εβδομάδες να τις συναντήσω. Μπορεί να μην αγκαλιαζόμασταν σχεδόν ποτέ (γιατί είμαστε και πολύ σκληρά κορίτσια και δεν δείχνουμε την ευαισθησία μας), αλλά νομίζω ότι εκείνη την περίοδο είχαμε πολύ περισσότερη η μία την αγκαλιά της άλλης. Ή έστω το να προσφέρει η μία στην άλλη μία χείρα οινοποσίας. Τα video calls έκαναν μόνο χειρότερη την κατάσταση, αφού βλεπόμασταν σε μια οθόνη, αναστενάζαμε και δεν λέγαμε τίποτα, παρά μόνο «μέχρι πού θα πάει αυτή η κατάσταση;»

Switch to Love: Τώρα βρίσκουμε όλο και περισσότερες αφορμές για να συναντιόμαστε. Ένα event, μια εκδρομή σε οινοποιείο, ένα καινούριο εστιατόριο, μια βόλτα στο κέντρο, μια βουτιά στη θάλασσα, μαζί για νύχια ή στο κομμωτήριο ή ακόμα και ένα βράδυ στο μπαλκόνι να συζητήσουμε για το αβέβαιο μέλλον. Ναι, αγκαλιαζόμαστε πιο συχνά.

Η γιαγιά μου

Δε μπορούσαμε να κάνουμε video call, οπότε μιλούσαμε μόνο στο τηλέφωνο. Η γιαγιά μου είναι ο πιο όμορφος άνθρωπος που ξέρω και μου έλειψε πολύ.

Switch to Love: Έχω ακόμα τύψεις που δε μπορώ να τη βλέπω κάθε εβδομάδα, αλλά εφόσον εμβολιαστήκαμε κι οι δύο, φροντίζω να τη βλέπω όσο πιο συχνά μπορώ.

Τα ραντεβού

Μου έλειψε το dating. Είχα μόλις γνωρίσει ένα αγόρι και είχαμε βγει πέντε με έξι ραντεβού και μας πρόλαβε η πανδημία. Εγώ ονειρευόμουν πολύωρες βόλτες στο κέντρο, να του μάθω τα μυστικά της Αθήνας, να με μυήσει στα μπαρ του Πειραιά, να πάμε θέατρο, σινεμά, να μεθύσουμε και να τραγουδάμε δυνατά στο δρόμο. Μια σχέση, αποτέλεσμα της πανδημίας σημαίνει να νιώθεις ότι παντρεύεσαι, ενώ ακόμα συστήνεσαι με κάποιον.

Switch to Love: Δεν αφήνω καμία ευκαιρία για ραντεβού ανεκμετάλλευτη. Θα σημειώσω κάθε νέο μαγαζί που θέλω να πάμε και θα φροντίσω να το ζήσουμε όλο από την αρχή. Switch to Love, γιατί χανόμαστε.

Τα μπαρ στο κέντρο

Μου έλειψαν τα αγαπημένα μου κρασιά, οι μπάρες που φιλοξενούσαν τα καλύτερα μεθύσια μας, το προσωπικό των μπαρ που συχνάζαμε και ήξερε τι θέλαμε να πιούμε, τα πάρτι που χορεύαμε δίχως αύριο.

Switch to Love: Αν και ακόμα δεν μπορώ να πάω στα πάρτι, φροντίζω σχεδόν κάθε μέρα να επισκέπτομαι τα αγαπημένα μου μπαρ και να ενημερώνομαι ανελλιπώς για τις νέες αφίξεις στα κοκτέιλ τους. Μέχρι τώρα είχα μείνει με ένα μπουκάλι μαλαγουζιά στο σπίτι. Ήρθε ο καιρός να επανορθώσω.

Τα beauty rituals μου

Φρύδια, νύχια, μαλλιά, σώμα. Όλα τους μοναδικά και όλα τους υπέροχα, μέχρι που ήρθε η καραντίνα και με κράτησε μακριά από κάθε ειδικό που φρόντιζε να παραμένω κοκέτα.

Switch to Love:  Όταν απέχεις από την επαγγελματική φροντίδα του εαυτού σου, τότε καταλαβαίνεις πόσο σε αγαπάς και πόσο θες να σε προσέχεις. Τα ραντεβού δίνουν και παίρνουν, ενώ πάντα θα προκύψει και μια νέα «ανάγκη» που θα με κάνει να δοκιμάσω και κάτι καινούριο. Όλα για την αυτοβελτίωση.