ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Οι πατάτες φούρνου θέλουν τύλιγμα με μπέικον

Το cookbox.gr μοιράζεται μαζί σου μια εύκολη συνταγή για ψητές πιπεριές, γεμιστές με τυριά και μυρωδικά.

ΥΛΙΚΑ

2 πατάτες

10 ml. ελαιόλαδο

Αλάτι 1/2 κ.γ.

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

40 φέτες μπέικον

Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

Αριθμός ατόμων: 6

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις πατάτες πολύ καλά ώστε να φύγουν τα χώματα και να μπορέσουμε να τις χρησιμοποιήσουμε με τη φλούδα. Κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα και κάθε τέταρτο σε φετούλες 1 εκ.

Βάζουμε τις φέτες της πατάτας σε ένα μπολ το οποίο γεμίζουμε με νερό. Αφήνουμε τις πατάτες να μουλιάσουν για μισή περίπου ώρα. Έπειτα τις στραγγίζουμε και τις σκουπίζουμε καλά. Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα μπολ και τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείφουμε ένα ταψί με λάδι.

Παίρνουμε κάθε φέτα πατάτας και την τυλίγουμε με μια φέτα μπέικον. Τοποθετούμε τιε φέτες στο ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, φροντίζουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος να γυρίσουμε τις πατάτες μια φορά από την άλλη πλευρά.

Διαβάστε στο cookbox.gr:

Ντιπ λιαστής ντομάτας

Καραμελωμένα μίνι λουκάνικα τυλιγμένα με μπέικον