ΣΙΝΕΜΑ

Οι Νύχτες Πρεμιέρας επιτέλους έρχονται και εμείς ετοιμαζόμαστε για το Girl Gang

Οι Νύχτες Πρεμιέρας επιτέλους επιστρέφουν και αυτή τη φορά, είτε σε επίπεδο δημιουργών, είτε ιστοριών, θα είναι σχεδόν αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση. Μία από αυτές τις ταινίες είναι το Girl Gang, το ντοκιμαντέρ της Susanne Regina Meures που εξερευνά την πραγματικότητα της φήμης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο ταυτόχρονα αναρωτιέται πώς είναι η online (και μη) εμπειρία για ένα κορίτσι.

Το Girl Gang που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τις Νύχτες Πρεμιέρας μετά το ταξίδι του στον Καναδά, τη Δανία, την Πολωνία, την Αυστραλία, την Ελβετία και τη Νότια Κορέα, προσφέρει μία ματιά στα παρασκήνια μίας βιομηχανίας που δεν έχει γίνει γνωστή για τη συστολή της.

Σε αυτή τη μελέτη της όμως, η σκηνοθέτρια Susanne Regina Meures θα δώσει την οικεία της, πιο αθέατη πλευρά, ακολουθώντας την έφηβη influencer Leonie, τους πολύ πρόθυμους γονείς της, και τις λεγεώνες θαυμαστών που πατούν like και share σε κάθε post της οικογένειας. Αν και διαδραματίζεται στα προάστια του Βερολίνου, θα βρεις ότι η συγκεκριμένη ιστορία αντικατοπτρίζει συνθήκες που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο.

Όσο η Melanie, η φαν της Leonie που θα γνωρίσεις στο ντοκιμαντέρ, ονειρεύεται να της μοιάσει, η ζωή της Leonie υπαγορεύεται από brands και την πίεση για παραγωγή περιεχομένου. Η αδρεναλίνη, η διασημότητα, και τα δωρεάν αθλητικά παπούτσια δεν μπορούν να επανορθώσουν για τη σκιώδη πλευρά μιας ζωής όπου η παιδικότητα και η δημιουργική ενέργεια γίνονται γρανάζι ενός ομογενοποιημένου lifestyle. Όλα αυτά, η Meures τα πλαισιώνει αναπάντεχα με αναφορές σε παραμύθια και ένα χορωδιακό σκορ που έρχεται κόντρα σε μία αφήγηση για την ψηφιακή εποχή.

Ενημερώσου για τις 28ες Νύχτες Πρεμιέρας:

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας επιστρέφει για την 28η έκδοσή του, πιο αισιόδοξο και πλούσιο σε δράσεις από ποτέ. Ο διεθνής θεσμός προσφέρει μοναδικές κινηματογραφικές εμπειρίες και διεξόδους στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, αναδεικνύει νέες φωνές του παγκόσμιου σινεμά, παρουσιάζει στο κοινό μερικές από τις καλύτερες και πιο προσδοκώμενες ταινίες της χρονιάς συνοδεία εκλεκτών προσκεκλημένων και διοργανώνει αφιερώματα, ειδικές προβολές, masterclass και παράλληλες εκδηλώσεις, δικαιώνοντας τη φανατική αγάπη των θεατών όλα αυτά τα χρόνια.

Το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου 2022, στους φυσικούς του χώρους, τις αίθουσες 12μηνης λειτουργίας ΑΣΤΟΡ, ΑΣΤΥ, ΔΑΝΑΟΣ 1 & 2, ΙΝΤΕΑΛ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΤΡΙΑΝΟΝ, ΠΑΛΛΑΣ αλλά και για πρώτη φορά και για μία ξεχωριστή προβολή στην αίθουσα VILLAGE CINEMAS – VMAX SPHERA @ THE MALL ATHENS.

Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συντονιστείτε στα sites των aiff.gr και cinemagazine.gr και στις σελίδες μας στα social media: Facebook AIFF, AIFF Instagram, Cinemagazine Instagram, Twitter.