WATCHLIST

Οι Gigolos του σινεμά (και μια γυναίκα)

Στον "Ξεχασμένος Ζιγκολό" ο Woody Allen υποδύεται τον νταβατζή του John Turturo, ο οποίος στα γεράματα θυμήθηκε να το παίξει gigolo. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν έμαθα για την υπόθεση, ήταν "ποιος θέλει να το δει αυτό το πράγμα"; Ύστερα συγκεντρώθηκα και θυμήθηκα όλες εκείνες τις ταινίες που ασχολούνται με τη πορνεία με φαντασία , ρεαλισμό ή χιούμορ και συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν πολλοί που σημάδεψαν τη κινηματογραφική μου ζωή. Αυτοί είναι οι gigolo που δε θα ξεχάσω ποτέ.

Loverboy – ή αλλιώς το pizza boy

loverboy3.jpg 

Είναι πολύ πιθανό τα αστεία για τις γυναίκες που τη πέφτουν στο pizza boy της γειτονιάς να έχουν βγει από αυτή τη ταινία. Παλιά, πολύ παλιά, όταν ο Patrick Dempsey δεν είχε βάλει ακόμη την ιατρική στολή του Grey’s Anatomy, πέρασε μια εποχή που ικανοποιούσε τις γυναίκες στη προνομιακή τιμή των $200 και μιας pizza με extra αντζούγιες. Το 1989 υποδύθηκε τον Randy, ο οποίος αναγκάζεται να δουλέψει σε πιτσαρία για να μαζέψει χρήματα και να συνεχίσει τις σπουδές του. Μια παραγγελία όμως τον βρίσκει τελικά στο κρεβάτι μιας γυναίκας, η οποία νιώθει τόσο αναζωογονημένη που τον συστήνει και στις φίλες της και τσουπ… μετατρέπεται σε gigolo. Πρόβλημα: όταν οι πελάτισσες σου είναι μεγαλύτερες γυναίκες, μπορεί να βρεθείς μπροστά στη μανούλα σου.

Midnight Cowboy – αποτυχημένος Gigolo για Oscar

midnight cowboy2.jpg 

Ο Jon Voight υποδύεται τον Joe, έναν νεαρό Τεξανό με τραυματικές εμπειρίες, που αποφασίζει να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκ για να κάνει καριέρα gigolo. Φαίνεται όμως ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού κάθε φορά που βρίσκεται σε σεξουαλική επαφή με υποψήφιο πελάτη, καταλήγει είτε να τους πληρώνει εκείνος είτε να μην έχουν χρήματα και να το κάνει τζάμπα. Να θες να κάνεις καριέρα και να μη σ’ αφήνουν οι συγκυρίες…

Priceless (Hors de Prix) – gigoloέρωτας

priceless.jpg 

Οι σχέσεις ανάμεσα σε συναδέλφους στον ίδιο επαγγελματικό χώρο είναι δύσκολες και σπάνιες. “Εγώ το κάνω καλύτερα”, “άσε με να σου πω πως γίνεται γιατί είμαι περισσότερα χρόνια στην εταιρία” είναι φράσεις που ακούγονται συχνά. Σ’ αυτή τη δύσκολη θέση βρέθηκαν και ο Jean, σερβιτόρος που μετατράπηκε σε συνοδό πλούσιων κυριών και η Irene (Audrey Tautou) επαγγελματίας συνοδός μεγάλων και πιο πλούσιων ανδρών, που απολαμβάνει κυρίως την υψηλή ραπτική. Η Irene μαθαίνει στον Jean όλα τα κόλπα, εκείνος κάνει πράξη το ο μαθητής ξεπέρασε τον δάσκαλο και κάπου ανάμεσα στον έρωτα και τα πανάκριβα ξενοδοχεία, αντιλαμβανόμαστε πως χρυσώνουν το χάπι οι Γάλλοι.

My Own Private Idaho – η ρεαλιστική πλευρά

my own private idaho2 .jpg 

Όσο και να θέλει κανείς να μείνει στο γεγονός ότι ο River Phoenix και ο Keanu Reaves είναι gigolo υποδειγματικής ομορφιάς, η ταινία του Gus Van Sant μας επαναφέρει και μας υπενθυμίζει ότι η πραγματικότητα βρίσκεται πολύ μακριά από το Pretty Woman. Ο River Phoenix εκπορνεύεται στους δρόμους του Idaho και αναζητά τη μητέρα του με την κρυφή ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στη ζωή του και καταλήγει μόνος του στα πεζοδρόμια του Idaho, όπως και στην αρχή της ταινίας.

American Gigolo – από πεποίθηση

american-gigolo.jpg 

Ο Richard Gere χρησιμοποιεί τα λεφτά που κερδίζει για να απολαμβάνει ακριβά αυτοκίνητα, ρούχα και ναρκωτικά, αλλά ισχυρίζεται ότι του αρέσει που προσφέρει ικανοποίηση στις γυναίκες. Λειτούργημα όχι επάγγελμα. Η ζεν ψυχολογία του ως προς τη δουλειά του όμως σύντομα τον οδηγεί σε μπλεξίματα, αφού γίνεται βασικός ύποπτος για τη δολοφονία μιας γυναίκας με την οποία κοιμήθηκε ύστερα από επιθυμία του άντρα της. Βέβαια, μιλάω εγώ κι εσείς θυμάστε τον Richard γυμνό στο παράθυρο.

The Wedding Date – για τις μεγάλες ανάγκες

the wedding date.jpg 

Όχι, ας είμαστε ειλικρινείς. Την καταλαβαίνουμε όλοι την Debra Messing που προσλαμβάνει τον gigolo Dermot Mulroney να τη συνοδεύσει στο γάμο της αδερφής της. Λίγο η οικογένεια σου να είναι επικριτική, λίγο εσύ να είσαι ανασφαλής και μόνη, λίγο να έρχονται όλοι και να σου εύχονται και στα δικά σου, έτσι γίνονται οι φόνοι στους γάμους.

Deuce Bigalow : Male Gigolo – ο εφιαλτικός

deuce-bigalow-male-gigolo.jpg 

Πιθανόν η πιο αστεία σχετική ταινία με τον Rob Schneider να είναι απλά ο εαυτός του. Ο χαρακτήρας που υποδύεται αναγκάζεται να πάρει τη θέση ενός gigolo ενώ εκείνος απουσιάζει, αλλά οι προσπάθειες του να κάνει sex μόνο με όμορφες γυναίκες πέφτουν στο νερό. Αντιθέτως το πελατολόγιο του αποτελείται από γυναίκες με κοινωνικά προβλήματα, υπέρβαρες, γυναίκες που κοιμούνται ανεξέλεγκτα, πανύψηλες γυναίκες και γενικά… να μη σου τύχει. Είναι άσχημος, άτυχος, ανίκανος, αλλά εξαιρετικά διασκεδαστικός.

Breakfast in Tiffany’s – ο καλλιτέχνης

breakfast at tiffanys2.jpg 

Μπορεί να μην ειπώθηκε ποτέ ευθέως, όμως ο καινούριος φίλος και γείτονας της Holly Golightly (Audrey Hepburn), δέχεται χρήματα στο κομοδήνο του από την μεγαλύτερη του και πλούσια κυρία με την οποία κοιμάται. Ο Paul Varjak είναι ένας νεαρός συγγραφέας, που όμως δεν έχει δημοσιεύσει τίποτα τα τελευταία χρόνια και μέχρι να έρθει η αναγνώριση δέχεται τη βοήθεια της εν λόγω κυρίας. Κι αν όλα αυτά χάνονται μπροστά στο μεγαλείο της Hepburn, παραμένουν κοντά στη πραγματικότητα των νεαρών καλλιτεχνών της Νέας Υόρκης.

Sonny – Gigolo από κούνια

DVD Sonny.jpg 

To Sonny είναι ταινία σκηνοθετημένη από τον Nicolas Cage. Το όνομα του και μόνο θα έπρεπε να μας αποτρέπει να τη δούμε, ωστόσο παραδόξως και ίσως λόγω του James Franco είναι καλή. Ο Franco υποδύεται τον χαρακτήρα του τίτλου, η μητέρα του οποίου τον έχει μεγαλώσει για να δουλεύει στο μπουρδέλο της. Αχ, μανούλα μανούλα. Επιστρέφοντας από το στρατό θα ήθελε να φύγει από αυτή τη ζωή, αλλά όταν δεν βρίσκει αλλού δουλειά, αναγκάζεται να δεχτεί τη προσφορά της μητέρας του. Δεν έχουμε άλλα να πούμε. James. Franco.

Pretty Woman – the love story

pretty-woman-51dd2e4817dc6.jpg 

Επειδή κάθε θέμα για πορνεία και σινεμά, πρέπει να περιλαμβάνει το Pretty Woman. Η ιδέα του να ερωτευτεί ένας πλούσιος άνδρας τη πόρνη που προσλαμβάνει να υποδυθεί τη σύντροφο του και να ξεχάσει το παρελθόν της είναι σχεδόν γελοία…εκτός αν με κάποιο τρόπο εμπλέκεται στην ιστορία η Julia Roberts, η πόρνη που σε κάνει να ζηλεύεις τη ζωή της, η βασίλισσα όλων εκείνων των ρομαντικών ιστοριών που σε κάνουν να τρως ακατάπαυστα παγωτό.