LIFE

Οι φακοί επαφής που θα νιώθεις εντελώς σαν τα μάτια σου

Θα υποθέσω εκ προοιμίου ότι για να διαβάζεις αυτές τις γραμμές, φοράς ή σκέφτεσαι να φορέσεις φακoύς επαφής. Οι φακοί επαφής, ειδικά για όλους όσοι έχουμε ένα σεβαστό νούμερο μυωπίας να «θολώνει» την πραγματικότητα με το που ανοίγουμε τα μάτια μας, είναι μια σπουδαία ιατρική εφεύρεση.

Μπορεί τα γυαλιά οράσεως να δίνουν στιλ, αλλά εγώ πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ τη ζωή μου χωρίς να έχω την επιλογή της χρήσης των φακών επαφής. Μπορώ να οδηγήσω άνετα, να έχω όσα γυαλιά ηλίου θέλω χωρίς να χρειάζεται να προσθέσω στους φακούς τους ειδική επίστρωση για μυωπικά μάτια και γενικά, οι φακοί επαφής μού δίνουν την ελευθερία που ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα ήθελα – μέχρι τη στιγμή που τους δοκίμασα και «ξεφορτώθηκα» τα γυαλιά μου.

Στο παρασύνθημα τώρα: ‘Ολοι όσοι φοράμε φακoύς επαφής, έχουμε έρθει πολλές φορές αντιμέτωποι με μικρές ενοχλήσεις που μάλλον έχουμε θεωρήσει φυσιολογικές – εγώ τουλάχιστον αυτό έκανα. Η αλήθεια είναι πως αυτές οι ενοχλήσεις δεν θα έπρεπε να είναι φυσιολογικές. Γενικά, θα έπρεπε να νιώθουμε σαν να μην τους φοράμε. Ακριβώς δηλαδή, όπως ένιωθα κι εγώ ακόμα και την 30η μέρα που χρησιμοποιούσα τους φακoύς επαφής TOTAL 30® της Alcon.

Με σχεδόν 100% νερό στην επιφάνεια, το μόνο που αγγίζει το μάτι, είναι ένα απαλό στρώμα ενυδάτωσης. Και είναι οι μόνοι φακoί που έχω βρει (και υπάρχουν) με τέτοια (σχεδόν στο απόλυτο) περιεκτικότητα σε νερό. Θα παρατηρήσεις από την αρχή που θα τον ακουμπήσεις στο δάχτυλό σου ότι είναι πολύ πιο μαλακός και ευέλικτος, από έναν συνηθισμένο φακό επαφής. Αυτό μεταφράζεται σε πανεύκολη τοποθέτηση στο μάτι, και φυσικά καμία απολύτως ενόχληση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Βλέπω καθαρά χωρίς την παραμικρή αίσθηση ότι μπορεί κάτι να πηγαίνει στραβά, να λερώνει, να θολώνει ή να ενοχλεί το μάτι μου.

 

Ο μηνιαίος φακός επαφής TOTAL 30® παρέχει την απόλυτη εμπειρία χρήσης, αφού είναι ο μόνος που όταν τον φοράς δεν αισθάνεσαι τίποτα ακόμη και την 30η ημέρα. Παραμένει και καθαρός όλο το μήνα. Η επιφάνειά του αντιστέκεται στις εναποθέσεις κι έτσι ξέχνα τριψίματα στα μάτια, και τον φακό να κολλάει, ή να θολώνει στα καλά καθούμενα. Οι φακοί επαφής TOTAL 30® της Alcon, είναι ιδανικοί για νέους, αλλά και ήδη χρήστες φακών επαφής, αλλά και για μάτια που αντιμετωπίζουν θέματα δυσανεξίας και ξηροφθαλμίας. Επίσης, ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής και ουσιαστικά μιμούνται τη φυσιολογία του ίδιου μας του ματιού. Προσφέρουν απόλυτη βιοσυμβατότητα με τους ευαίσθητους ιστούς του ματιού, μιλώντας για πραγματική βιομίμηση.

Με την επιστροφή μου στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα, οι φακoί επαφής δεν με πρόδωσαν στιγμή. Ήταν σαν να τους είχα μόλις βάλει, απόλυτα ενυδατωμένοι και άνετο στο μάτι μου. Έτοιμοι για τη βραδινή τους ρουτίνα καθαριότητας. Αύριο πάλι.

*Η Alcon Vision Care, είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές φακών επαφής και υγρών φροντίδας φακών επαφής. Στα προϊόντα της Alcon Vision Care θα βρεις: ημερήσιους φακoύς επαφής (DAILIES® TOTAL1, PRECISION 1® & DAILIES® Aqua Comfort PLUS), μηνιαίας αντικατάστασης (AIR OPTIX plus HydraGlyde® Family), και έγχρωμους φακούς επαφής (AIR OPTIX® COLORS & FreshLook®) για επιλογές διόρθωσης της όρασης προσφέροντας μεγάλη άνεση. Η Alcon Vision Care προσφέρει επίσης μια πλήρη σειρά προϊόντων φροντίδας φακών επαφής.

 

Mάθε περισσότερα για τους μηνιαίους φακούς επαφής TOTAL 30® εδώ.