WATCHLIST

Οι 6 συγκινητικές ταινίες που μιλούν για φιλίες που “γεννήθηκαν” σε ιδιαίτερες συνθήκες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας (30 Ιουλίου), θυμόμαστε τη σημασία των φίλων στη ζωή μας και κάνουμε το σταυρό μας που υπάρχουν άνθρωποι που είναι πάντα στο πλάι μας, μας αποδέχονται για αυτό που είμαστε (γιατί αλλιώς δεν είναι φιλία) και ίσως μας ξέρουν καλύτερα από τον ίδιο μας τον εαυτό. Μέρα που ναι σήμερα λοιπόν, πάρε ένα τηλέφωνο την καλύτερή σου φίλη, πες της πόσο την αγαπάς και κανονίστε να δείτε μία από τις παρακάτω ταινίες για να συγκινηθείτε, ενώ πίνετε Pina Colada. Και να ανακαλύψεις πώς η φιλία μπορεί να «ανθίσει» και να έρθει, από εκεί που δεν το περιμένεις.

Bend it Like Beckham (2002)

Το «Κάν’το όπως ο Μπέκαμ» ήταν από τις λίγες φεμινιστικές ταινίες των ’00s και έθιγε αρκετά κοινωνικά θέματα. Το βασικότερο όλων ήταν πώς μπορεί να κάνει ένα κορίτσι καριέρα στο ποδόσφαιρο και, δη, από την Ινδία. Ξεκίνησε σιγά σιγά να καταρρίπτει χαζά στερεότυπα και ήταν μία ταινία ύμνος στη γυναικεία φιλία, χωρίς να το κάνει μεγάλο θέμα και χωρίς να τις βλέπουμε να κάνουν τα κλασικά girly πράγματα.

Διάβασε κι αυτό: Οι 5 ταινίες που πρέπει να δεις με την κολλητή σου

The Boy in the Striped Pajamas (2008)

Ξέρω τι σκέφτεσαι. Ότι ”Το Αγόρι με τη Ριγέ Πιτζάμα” είναι μία βαριά κι ασήκωτη ταινία που μιλά για το Ολοκαύτωμα. Παρόλα αυτά, η ταινία κάνει focus στη σχέση δύο αγοριών με το ένα να είναι μέσα στο camp και το άλλο να είναι γιος αξιωματούχου, έξω. Το τέλος σου ραγίζει την καρδιά αλλά είναι ένα μάθημα για το πώς μπορούν να ανθίσουν οι σχέσεις, ακόμα και στις πιο ακατάλληλες συνθήκες.

 

The Help (2011)

Μία ιστορία, πολλά μηνύματα. Στη δεκαετία του 60, μία συγγραφέας και μία υπηρέτρια συνεργάζονται για να φτιάξουν ένα βιβλίο με αληθινές ιστορίες που καταγράφουν το ρατσισμό των λευκών απέναντι στις οικιακές βοηθούς τους. Η δημιουργία μίας δυνατής φιλίας που δείχνει ότι όταν οι γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους μπορούν να καταφέρουν τα πάντα.

 

Fried Green Tomatoes (1991)

Οι ”Πράσινες Τηγανητές Ντομάτες” αναδεικνύουν τη φιλία που γεννήθηκε μέσα σε ένα γηροκομείο και στάθηκε η αφορμή για την αλλαγή της ζωής της πρωταγωνίστριας. Άλλος ένας μύθος που καταρρίπτεται είναι η διαφορά ηλικίας στις ανθρώπινες σχέσεις.

Δες κι αυτό: Οι 5 ταινίες της Meg Ryan που σε έχουν “σημαδέψει” και δεν το είχες καταλάβει

Scent of a Woman (1992)

Μπορεί να θυμάσαι περισσότερο το ”Άρωμα Γυναίκας” για τις παροιμιώδεις ατάκες του Al Pacino, αλλά μην ξεχνάς ότι όλη η ταινία βασίζεται στη σχέση με τον φροντιστή του, που τον συνοδεύει σε οικογενειακή επίσκεψη για το Thanksgiving. Κι ενώ η ατμόσφαιρα μεταξύ τους είναι λίγο περίεργη, καταλήγουν πολύ κοντά και ο ένας στηρίζει τον άλλο, αν και οι ζωές τους είναι εντελώς διαφορετικές.

 

Hachi: A Dog’s Tale (2009)

Γελάς ε; Αν όμως έχεις σκύλο, ξέρεις πολύ καλά ότι αυτή η σχέση διαρκεί για πάντα και γίνεται τεράστιο κομμάτι της ζωής σου. Η ιστορία που λύγισε και τον πιο δυνατό, επειδή είναι πραγματική και αφορά τη συνάντηση ενός πανέμορφου σκύλου Ακίτα και ενός καθηγητή μουσικής που συναντιούνται τυχαία στο σταθμό του τραίνου. Το τέλος είναι γνωστό και τα δάκρυα ασταμάτητα.