ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Οι 5 καλύτερες «κρυφές» παραλίες κοντά στην Αθήνα

iStock

Το καλοκαιράκι στην ακρογιαλιά (που θα ‘λεγε κι ο Πορτοκάλογλου) είναι εδώ. Μπορεί να έχεις σταματήσει να μετράς παγωτά και μπάνια, ωστόσο η ανάγκη για τις πρώτες σου καλοκαιρινές βουτιές, είναι πάντα εκεί. Κι αν οι καλοκαιρινές διακοπές ακόμα αργούν να ‘ρθούν, οι παρακάτω «κρυφές» παραλίες που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα, θα σε κάνουν να νιώσεις σαν τουρίστας στην πόλη!

Οι παραλίες της Αττικής συχνά αντιμετωπίζονται από πολλούς, με έναν κάποιο σνομπισμό. Ωστόσο, μια βουτιά στις παρακάτω  «κρυφές» παραλίες που βρίσκονται πολύ κοντά στην Αθήνα, ίσως είναι αρκετή για να αλλάξουν γνώμη.

Ερωτοσπηλιά

Θα ξεκινήσω τη λίστα με τις καλύτερες παραλίες, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την  Αθήνα με την πιο…ερωτική επιλογή, την Ερωτοσπηλιά στο Πόρτο Ράφτη. 36 χλμ μόλις μακριά από το κέντρο της Αθήνας, θα έχεις την ευκαιρία να βουτήξεις σε έναν πανέμορφο μικρό κόλπο με μαγικό τοπίο, καταγάλανα νερά και χρυσή άμμο. Το σαββατοκύριακο θα βρεις περισσότερο κόσμο από ό,τι μπορεί να θέλεις, οπότε προτίμησε να κάνεις τις βουτιές σου εδώ, κάνοντας ένα δροσερό διάλειμμα, μέσα στην εβδομάδα.

Μικρή Χαμολιά

Η Μικρή Χαμολιά, είναι μια ακόμα «κρυφή» παραλία κοντά στην Αθήνα που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείς, αφού θα σε κάνει να ξεχάσεις ότι βρίσκεσαι καν στην Αττική. Ανάμεσα στις διαχρονικά δημοφιλείς ακτές της Λούτσας και εκείνες του Πόρτο Ράφτη, σε απόσταση 45χλμ. από την Αθήνα, θα βρεις την παραλία Μικρή Χαμολιά, έναν μικρό κολπίσκο με άμμο και βότσαλο. Εδώ, δεν είναι λίγοι αυτοί που απλώνουν την πετσέτα τους στα βράχια και τις πλάκες, ιδανικό «βατήρα» για βουτιές σε πεντακάθαρα νερά.

Κακιά Θάλασσα

48 χλμ από το κέντρο της Αθήνας θα βρεις μια παραλία που παρά το «δυσοίωνο» όνομά της, είναι μια από τις καλύτερες παραλίες της Αττικής με πιο άγρια, φυσική ομορφιά. Κι αυτό γιατί ακόμη και τις πιο ήρεμες ημέρες, το όνομα της ταιριάζει γάντι στο σκηνικό, με βράχους να πλαισιώνουν την παραλία και τη θάλασσα να βαθαίνει απότομα.

Κι αν θέλεις να εντυπωσιάσεις με τις μυθολογικές σου γνώσεις την παρέα σου, μάθε ότι το όνομα Κακιά Θάλασσα έχει προήλθε από μια ναυμαχία των αρχαίων Αθηναίων, κατά την οποία λέγεται ότι έγινε επίκληση για θεία παρέμβαση και ο Ποσειδώνας προκάλεσε τιτάνια κύματα για να τους βοηθήσει.

Προσήλι

Το Προσήλι είναι μια ακόμα παραλία που δεν μπορεί να λείπει από τη συγκεκριμένη λίστα. Το Προσήλι είναι ένας μικρός όρμος λίγο πάνω από το Πόρτο Γερμενό που θα σε κάνει να νιώσεις ότι διακτινίστηκες σε κάποιο ελληνικό νησί. Γαλαζοπράσινα νερά, δέντρα σχεδόν μέχρι τη θάλασσα και τίποτα άλλο εκτός από άμμο και ψιλό βότσαλο. Μια παραλία κοντά στην Αθήνα, που σίγουρα θα μπει στις αγαπημένες σου επιλογές.

Βρωμοπούσι

Εάν τώρα ψάχνεις μία παραλία ήρεμη, που να μην θυμίζει σε τίποτα την Αθήνα, με την άμμο και το πράσινο τοπίο της, τότε δεν έχεις παρά να επισκεφθείς την «κρυφή» παραλία Καλοπήγαδο ή Βρωμοπούσι, στην Κερατέα. Η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται 53 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας και 12 Ανατολικά από την Κερατέα, οπότε αναλόγως από το που ξεκινάς από την Αθήνα, θέλεις περίπου 1 ώρα για να φτάσεις εδώ. Θα βρεις μία παραλία αμμουδερή, με μπλε νερά, που σχεδόν ποτέ δεν «βουλιάζει» από κόσμο.