ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Οι 10 πιο φωτογραφημένες παραλίες στις οποίες θέλεις να διακτινιστείς

Unsplash

Γράφω αυτές τις αράδες από το γραφείο στη Συγγρού, αλλά το μυαλό και το σώμα και όλη μου η ύπαρξη βρίσκεται σε κάποια παραλία. Δεν με ενδιαφέρει το πού, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν θα είχα πρόβλημα να διακτινιστώ αυτήν τη στιγμή σε μία από τις παρακάτω παραλίες.

Είναι αυτές οι παραλίες που ξέρεις χωρίς απαραίτητα να έχεις πάει. Τις έχεις δει παντού στο Instagram ή έχεις μάθει για αυτές από διηγήσεις φίλων. Ονειρεύεσαι να τις επισκεφθείς και φέτος μπορεί να είναι η χρονιά σου. Αν όχι, εμείς είμαστε εδώ για να σε ταξιδέψουμε. Είσαι στο γραφείο και λιώνεις; Τώρα θα δροσιστείς.

Μύρτος- Κεφαλλονιά

Αν δεν έχεις δει τον Μύρτο σε φωτογραφίες, ή ζεις σε σπηλιά ή ζεις σε σπηλιά. Η πιο γνωστή και μαγική παραλία της Κεφαλλονιάς (για να μην πω του Ιονίου και γίνω υπερβολική) είναι υπέροχη είτε την δεις από ψηλά, όπου και φωτογραφίζονται όλοι με το καλύτερο background.

Ναυάγιο- Ζάκυνθος

Το ναυάγιο «Παναγιώτης» στέκει εκεί περήφανο και γίνεται το απόλυτο σύμβολο μία παραλίας που έχουμε δει σε φωτογραφίες, εικόνες από drone, βίντεο με extreme sports και κορίτσια να λιάζονται στην αμμουδιά με απότομους γκρεμούς γύρω γύρω.

Κλέφτικο- Μήλος

Κάθε φορά που ανοίγω το Instagram, μου σκάει μία παραλία με μαγικά νερά και κάθε φορά, αν και βλέπω ότι πρόκειται για το Κλέφτικο στη Μήλο, αναρωτιέμαι για το πού βρίσκεται. Πρόκειται εξάλλου για το νησί που ξέρουμε ως εκείνο με τις καλύτερες μαζεμένες παραλίες.

Σίμος- Ελαφόνησος

Έχω πάει και επιβεβαιώνω το πόσο εκπληκτική είναι. Σαν απέραντη πισίνα με μία τεράστια αμμουδιά και πράσινα νερά. Κάθε φορά που θέλω να διακτινιστώ, τον Σίμο συλλογίζομαι.

Ελαφονήσι- Κρήτη

Η παραλία όνειρο που βρίσκεται μακριά από την Αθήνα αλλά αξίζει τον κόπο. Την έχεις δει ατελείωτες φορές στο Instagram, με την πρώτη σου σκέψη να είναι «στην Ελλάδα είναι αυτό»;

Πόρτο Κατσίκι- Λευκάδα

Το Πόρτο Κατσίκι ήταν γνωστό και πολυφωτογραφημένο, πριν καν εμφανιστούν τα social media. Την είχες στο οικογενειακό άλμπουμ, επειδή της άξιζε μία θέση εκεί. Οι απότομοι γκρεμοί και η δυσκολία του να κατέβεις σε μία θάλασσα που σε κάνει να ζαλίζεσαι από την ομορφιά της.

Βουτούμι- Αντίπαξοι

Υπάρχει μία προφανής αδυναμία στο Ιόνιο, αλλά αν μιλάμε για εντυπωσιακές παραλίες, αυτός είναι ο προορισμός. Οι Παξοί και οι Αντίπαξοι είναι μαγικοί (μάς το δείχνει και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης) και το Βουτούμι έχει λευκή άμμο και τιρκουάζ νερά.

Σεϊχέλες- Ικαρία

Αχ, τι πήγα και θυμήθηκα. Βασικά και να θέλεις να το ξεχάσεις, είναι δύσκολο στην εποχή του Instagram. Μία παραδεισένια παραλία, (το λέει και το όνομά της).

Γάλα- Κουφονήσια

Όχι μόνο, αλλά ξεχωρίζω αυτή που σου μένει ανεξίτηλη στο μυαλό λόγω της ιδιαιτερότητάς της. Βλέπεις το Γάλα και σκέφτεσαι ότι δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο σε αυτήν τη ζωή.

Κολώνα- Κύθνος

Η παραλία που χωρίζεται στα δύο και έχουν φωτογραφηθεί ζευγάρια και ζευγάρια με ένα σέλφι στικ στο χέρι. Μαγική, ιδιαίτερη και σε ένα νησί που είναι πολύ κοντά στην Αθήνα.