ΣΕΙΡΕΣ

Ο Stephen King υπογράφει το σενάριο του βιβλίου του, η Julianne Moore πρωταγωνιστεί και έχουμε trailer

Invision/AP Brent N. Clarke

Για εμάς τους Stephen King fans που περιμένουμε να δούμε κάτι «δυνατό», τα νέα είναι πάρα πολύ ευχάριστα.

Αν και οι τελευταίες ταινίες που βασίστηκαν σε βιβλία του μάς απογοήτευσαν, περιμένουμε εναγωνίως τη νέα σειρά “Lisey’s Story”, για πολλούς και διάφορους λόγους. Το ότι ο Stephen King υπογράφει το σενάριο, είναι ένας εξ αυτών.

Η πλοκή του Lisey’s Story

Η σειρά που θα αποτελείται από έναν κύκλο 8 επεισοδίων, βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του σπουδαίου Stephen King, που κυκλοφόρησε το 2006 και έγινε best seller (αλίμονο). Η Lisey Landon έχει χάσει εδώ και δύο χρόνια τον συγγραφέα σύζυγό της, Scott. Ένας εμμονικός θαυμαστής του την καταδιώκει προκειμένου να αρπάξει τα αδημοσίευτα χειρόγραφά του ενώ εμπλέκεται και η αδερφή του, μέσα από μία σειρά περίεργων γεγονότων. Η Lisey έρχεται όμως αντιμέτωπη και με αναμνήσεις που είχε καταχωνιάσει.

Το πιο προσωπικό βιβλίο του Stephen King και η έμπνευση για τη σειρά

Το Lisey’s Story είναι ίσως η πιο προσωπική ιστορία του Stephen King, και είναι εν μέρει αυτοβιογραφική. Ο ίδιος έχει έρθει πολλές φορές αντιμέτωπος με stalkers, ενώ αποφάσεισε να γράψει το βιβλίο όταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί και όταν επέστρεψε στο σπίτι, η γυναίκα του είχε αλλάξει τα πάντα στην οργάνωση της μελέτης του.«Ένιωσα σαν φάντασμα μέσα στο ίδιο μου το σπίτι». Εξήγησε ότι ήθελε να κρατήσει τα δικαιώματα του βιβλίου, ώστε να έχει ενεργή συμμετοχή στη σειρά. Αγαπά όλα τα βιβλία του το ίδιο, αλλά αυτή η ιστορία είναι πιο προσωπική.

«Χαίρομαι που περίμενα τόσα χρόνια και που τώρα μπορώ να δω τη σειρά μου μέσα από μία μεγάλη πλατφόρμα (την Apple TV+). Όταν είδα τη σειρά The Assassination of Gianni Versace: American Crime story, σκέφτηκα ότι αφού τα κατάφερε ο Tom Rob Smith, και αφού βγήκε τόσο άρτιο, θα το κάνω κι εγώ για τη Lisey».

Το trailer της σειράς και η πρωταγωνίστρια Julianne Moore

Η Julianne Moore είπε αμέσως το ναι, χωρίς να έχει διαβάσει το βιβλίο. Ήθελε απλώς να δουλέψει με τον Stephen King. Eδώ το θέλουμε εμείς που δεν είμαστε ηθοποιοί. «Με γοήτευσε το ότι είναι δική του σειρά, αλλά και το ότι είναι τόσο προσωπική του. Αυτό που λατρεύω στη γραφή του είναι ο φανταστικός τρόπος με τον οποίο εξερευνά τις ανθρώπινες σχέσεις. Το Lisey’s Story μιλά για έναν ενήλικα, μία μακροχρόνια σχέση, όπως είναι ο γάμος και τα μυστικά που υπάρχουν μεταξύ τους. Μπαίνουμε βαθιά σε μία σχέση και πώς εξελίσσεται με τον χρόνο, κάτι που δεν βλέπεις συχνά στην οθόνη σου.

Πότε θα δούμε το Lisey’s Story του Stephen King;

Στις 4 Ιουνίου, θα μπορέσεις να ξεκινήσεις τη σειρά των 8 επεισοδίων, με σεναριογράφο τον Stephen King, σκηνοθέτη τον Pablo Larraín και πρωταγωνιστές την Julianne Moore, τον Clive Owen, την Jennifer Jason Leigh και τον Dane DeHaan.