ΤΑΙΝΙΕΣ

Ο Owen Wilson είναι ο κινηματογραφικός Bob Ross που θέλαμε να δούμε

COURTESY OF NETFLIX

Μην σε ξεγελάει η περμανάντ, αυτή η ταινία στην πραγματικότητα δεν αφορά τον Bob Ross. Ο Owen Wilson πρωταγωνιστεί στην ταινία Paint ως Carl Nargle, ένας ζωγράφος με τη δική του τηλεοπτική εκπομπή, που κάνει πάταγο στο Βερμόντ των ΗΠΑ.

Ενώ το τρέιλερ του Paint θα σου θυμίσει σε μεγάλο βαθμό τον διάσημο, τηλεοπτικό ζωγράφο των 80s- 90s, Bob Ross, τα γεγονότα της ταινίας είναι εντελώς φανταστικά και απλώς εμπνευσμένα από τον χαρακτήρα του Ross.

Το Paint ακολουθεί την επιτυχία του Nargle, που γρήγορα αμφισβητείται από μια νέα ζωγράφο που ονομάζεται Ambrosia (Ciara Renée). Είναι μια μάχη πινελιών και τηλεόρασης, καθώς οι δυο καλλιτέχνες, προσπαθούν να κερδίσουν το στέμμα της πιο comfort τηλεοπτικής παρουσίας.

Στο Paint πρωταγωνιστούν επίσης οι Michaela Watkins, Wendi McLendon-Covey, Lusia Strus, Stephen Root και Lucy Freyer. Ο Brit McAdams υπογράφει τη σκηνοθεσία και το σενάριο της ταινίας, ενώ ο Owen Wilson εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο, συμμετέχει και στην παραγωγή. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 7 Απριλίου.

Bob Ross: Χαρούμενα Ατυχήματα, Προδοσία και Απληστία

Ο διάσημος ζωγράφος τοπίων δημιούργησε περισσότερους από 30.000 πίνακες και άγγιξε εκατομμύρια ζωές, πριν πεθάνει από λέμφωμα το 1995 σε ηλικία 52 ετών. Και ενώ η δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ θα έπρεπε, θεωρητικά, να είναι μια ευχάριστη ματιά στη ζωή μιας τόσο αγαπημένης φιγούρας, η πραγματική ιστορία του, έφερε στην επιφάνεια τις πιο σκοτεινές πτυχές της ζωής του. Όταν ο Joshua Rofé ξεκίνησε να δουλεύει ως σκηνοθέτης, πάνω στη βιογραφία του διάσημου καλλιτέχνη, βυθίστηκε σε έναν λαβύρινθο από άσχημες νομικές διαμάχες, ανθρώπους πολύ φοβισμένους για να μιλήσουν επίσημα και τις πικρές διαμάχες για την κληρονομιά του Ross.

To ντοκιμαντέρ του Netflix, Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed παρουσιάζει τη συγκλονιστική, άγνωστη ιστορία του διάσημου, τηλεοπτικού ζωγράφου τοπίων και παρουσιαστή της θρυλικής πλέον εκπομπής Η Χαρά της Ζωγραφικής. Εκτιμώντας βαθύτατα τη φύση, ο ευγενικός και πράος Bob Ross, ενθάρρυνε όλους όσους γνώριζε να αφεθούν στη δημιουργικότητά τους και να πιστέψουν στον εαυτό τους.G γεγονός που στην πορεία τον κατέστησε πολιτισμικό φαινόμενο. Ο άντρας που έκανε την περίφημη δήλωση ότι «δεν υπάρχουν λάθη, αλλά μόνο χαρούμενα ατυχήματα», χάρισε πραγματική απόλαυση στον κόσμο για δεκαετίες. Πίσω από τα χαρακτηριστικά μαλλιά, τη βελούδινη φωνή και τους νοσταλγικούς πίνακες, απλώνεται, ωστόσο, ένα μυστήριο που πολλοί δε γνωρίζουν.

Το ντοκιμαντέρ έρχεται προσεχώς στην ελληνική πλατφόρμα του Netflix.