ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο Νίκος Μουτσινάς, ο ΣΚΑΪ και η αλήθεια για το «χωρίσαμε ένα δειλινό»

SKAI TV

Χάσαμε τον ύπνο μας. Ο Νίκος Μουτσινάς θα συνεχίσει στον ΣΚΑΪ την επόμενη τηλεοπτική χρονιά; Κι αν συνεχίσει θα συνεχίσει με το Καλό Μεσημεράκι; Κι αν δεν συνεχίσει στον ΣΚΑΪ, θα τον βρούμε σε άλλο κουμπί στο τηλεκοντρόλ; Πολλά τα ερωτήματα και πώς να χαλαρώσει το βλέφαρο και να αποκοιμηθείς;

Ο Νίκος Μουτσινάς έδωσε πολλές απαντήσεις μέχρι στιγμής. Καμία ξεκάθαρη. Προφανώς, ο άνθρωπος δεν ήξερε τι να μας πει και γιατί να μας ενημερώσει με το νι και το σίγμα για τα επαγγελματικά του σχέδια.

Η τελευταία ατάκα που ακούσαμε κινήθηκε στο «υπάρχουν και οι φορές που μπορεί να σε θέλει το κανάλι, αλλά να μην μπορεί να σε εντάξει στο πρόγραμμά του».

Και μετά ήρθαν τα Τέμπη. Ήρθε η τραγωδία και σκέπασε (και σκεπάζει) τα πάντα. Ξεχάσαμε το συμβόλαιο, τον Μουτσινά, τα μεσημεράκια.

Νίκος Μουτσινάς: Η δημόσια τοποθέτηση για την τραγωδία στα Τέμπη

Ο Νίκος Μουτσινάς, μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, τοποθετήθηκε στον αέρα της εκπομπής του. «Μιλάμε για ένα τραγικό συμβάν έτσι κι αλλιώς και η τηλεόραση το κάνει πιο τραγικό. Δεν μπορούμε να ενώσουμε αυτό που νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε για αυτές τις ψυχές και δύναμη για τους ανθρώπους που έχουν μείνει πίσω.

Τώρα μιλάμε για μια καραμέλα, που λέγεται “ανθρώπινο λάθος”. Έχει χαθεί πια το μέτρο, μας λένε ό,τι να ‘ναι, τους κοιτάμε στα μάτια, υπάρχει πάντα μία συγγνώμη. Τρεις κυβερνήσεις, πάρα πολλοί υπουργοί, κανείς δεν ασχολήθηκε, κανείς δεν θα ασχολιόταν αν δεν γινόταν το δυστύχημα.

Μιλάμε για ένα κομμάτι που λείπει: την πρόνοια. “Ανθρώπινο λάθος” είναι που κατεβήκαμε εδώ, να φοβάσαι να βρέξει να χιονίσει, να ταξιδέψεις, συμβαίνει να ξαναφοβηθείς για τη ζωή σου. Όλα αυτά, καταλαβαίνετε, σκάνε ένα ένα. Ρε παιδιά τι γίνεται; Δεν φταίει μόνο ένας. Νιώθω ένα αδιέξοδο, παρόλα αυτά θα πρέπει κάτι να γίνει.

Τα άκουσε και ο σταθμάρχης, ο οποίος έκανε λάθος, ναι. Δεν λέμε ότι δεν έκανε λάθος, προς Θεού. Αλλά κάναμε focus σε αυτό, γιατί; “Ηλικιωμένος, γκριζομάλλης, τον βάλανε”. Μπορεί να είναι με ρουσφέτι, ναι, είναι πάρα πολλοί με ρουσφέτι.

Βγήκε ο πρωθυπουργός, σαν να είναι πάλι κορονοϊός, ίδια φάτσα. Ο επικοινωνιολόγος πρέπει να αλλάξει. Αλλάξτε τον, πρωθυπουργέ. Γιατί είτε είναι κορόνα, είτε ατύχημα, είτε βιασμοί, είναι μια ίδια φάτσα στενοχωρημένη.

Αν δεν το αντέχετε, μπορείτε να παραιτηθείτε. Όχι μόνο ο πρωθυπουργός, όλοι. Είναι ανθρώπινο να πούμε ότι δεν μπορούμε. Ας έρθει κάποιος που μπορεί.

Ό,τι να ‘ναι γίνεται. Είναι τόσες υποθέσεις που είναι ανοιχτές. Είναι όλα στον αέρα. Ας γίνει κάτι», ανέφερε ο Νίκος Μουτσινάς. Βούηξε το Twitter. Από τα μπράβο για τα αυτονόητα, στο «ο ΣΚΑΪ ξεροκαταπίνει με την τοποθέτηση».

Δημοσίευμα του “Secret” αναφέρει ότι το κλίμα μέσα στον ΣΚΑΪ δεν είναι καλό για τον Νίκο Μουτσινά καθώς η δημόσια τοποθέτησή του μεταφράστηκε ως «επίθεση» στους δημοσιογράφους του σταθμού.

«Δεν με διώχνουν. Δική μου απόφαση να μην κάνω δική μου εκπομπή του χρόνου»

Τι συμβαίνει τελικά; Ο Νίκος Μουτσινάς για πρώτη φορά παίρνει θέση ξεκάθαρη. Στην έναρξη της εκπομπής της Τρίτης (14/03) δήλωσε:

«Δεν θέλω καθόλου για όλο αυτό που θα κάνω, γιατί δεν το κάνω γενικά. Δεν βγαίνω να μιλήσω. Είναι ανάγκη να βγω να μιλήσω. Έχει γίνει μια μεγάλη παρεξήγηση αρχικά και κάπως έχει ακουστεί ότι με διώχνουν από τον ΣΚΑΙ, εκτός κι αν δεν μου το έχουν πει και κάνω τον βλάκα αυτή τη στιγμή.

Συνήθως δεν μιλάω, αλλά τώρα θα μιλήσω. Δεν ισχύει καθόλου. Είναι μια δική μου απόφαση να μην κάνω δική μου εκπομπή του χρόνου. Σας έχω όλους τακτοποιημένους, σας έχω γράψει από ένα εξοχικό να καθίσετε και να περάσετε τη ζωή σας σαν άνθρωποι.

Θα τα πω και παρακάτω, απλά κάπως ήταν λίγο απότομο και άγριο όλο αυτό που έγινε. Και επειδή ο κόσμος είναι σε μία ένταση, έτσι κι αλλιώς με αυτά που συμβαίνουν και με αυτά που δεν συμβαίνουν, κάπως μπορεί να φεύγουν αριστερά και δεξιά οι εντάσεις. Δεν υπάρχει λόγος για το συγκεκριμένο θέμα, καθόλου, γιατί δεν είναι αλήθεια», είπε αρχικά ο Νίκος Μουτσινάς.

Μετά την έναρξη, το έκανε ακόμα πιο λιανά. «Αποφάσισα ότι φέτος θα σταματήσω να κάνω δική μου εκπομπή. Πολύ πιθανό, ένα 80-90% να μείνω και εκτός τηλεόρασης. Είναι μία δική μου απόφαση που δεν νιώθω ότι πρέπει να την επικοινωνήσω. Παρ’ όλα αυτά, επειδή ακούστηκε ότι κάτι συνέβη και με το κανάλι.

«Τώρα είναι μια ωραία στιγμή να κάνω ένα βήμα πίσω και να τη δούμε αλλιώς τη δουλειά»

Δεν ισχύει τίποτα απ’ όλα αυτά. Και είναι και μία ευκαιρία – ήθελα να το κάνω τον Ιούνιο, αλλά να που ήρθε νωρίτερα – να το ευχαριστήσω το κανάλι, γιατί ποτέ δεν μου έγινε καμία σύσταση για το οτιδήποτε έχω πει στην εκπομπή.

Είναι κάποιοι που λένε ”γιατί το κάνεις αυτό;”, είναι κάποιοι που λένε ”άντε παράτα μας, πήγαινε σπίτι σου”. Ούτε τους μεν ακούω, ούτε τους δε. Ερχόμαστε από μία διετία-τριετία – και με όλα αυτά που συμβαίνουν συνεχώς – που έχουμε ταλαιπωρηθεί όλοι ψυχολογικά και ψυχικά.

Ούτε μας είναι ευχάριστο να βγαίνουμε, όταν τα πράγματα δεν είναι ωραία, και να κάνουμε τους τρελούς. Παρ’ όλα αυτά είναι μία εργασία. Όποτε έχουμε καταφέρει ή έχει αντιληφθεί το κανάλι ότι όντως δεν πρέπει να βγούμε, δεν έχει συμβεί, όπως έγινε και την προηγούμενη εβδομάδα εκείνο το τριήμερο και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Παρ’ όλα αυτά, από τη Δευτέρα μας είπαν θα βγείτε κανονικά, γιατί είναι εργασία. Όταν αυτό λίγο σε δυσκολεύει ή όταν υπάρχει ο Covid και έχουν αποφασίσει να τρομοκρατήσουν τον κόσμο να μην αναπνέει και να μην βλέπει τον απέναντί του κι εμείς πρέπει να βγαίνουμε εδώ πέρα να χορεύουμε και να τραγουδάμε.

Όλο αυτό με φέρνει εμένα σε μία προσωπική απόφαση να πω ότι τώρα είναι μια ωραία στιγμή να κάνω ένα βήμα πίσω και να τη δούμε αλλιώς τη δουλειά.

Δεν έχει να κάνει με κανένα κανάλι, δεν έχει να κάνει με κανέναν άλλο. Είναι μία προσωπική μου απόφαση και τώρα τελειώνουμε με αυτό το θέμα», ξεκαθαρίζει ο Νίκος Μουτσινάς.

Συμπέρασμα; Ο Νίκος Μουτσινάς -σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα- δεν θα κάνει δική του εκπομπή. Δεν αποκλείεται να τον δούμε σε μια κριτική επιτροπή, ας πούμε.

Να ετοιμάζεται η Μαρία Μπακοδήμου, παρακαλώ. Λέω εγώ τώρα.