ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο Νίκος Αλιάγας και επίσημα με εκπομπή στην ΕΡΤ. Πρώτη συνέντευξη: Emmanuel Macron

Papadakis Press Δημήτρης Πελέκης

Ο Νίκος Αλιάγας είναι ένας από τους διάσημους Έλληνες, που μπορεί με μεγάλη σιγουριά και δική μας υπερηφάνεια να λέει ότι κάνει διεθνή καριέρα. Ο παρουσιαστής της γαλλικής τηλεόρασης, έχει αναλάβει μεγάλα project εκεί όπως το γαλλικό “The Voice”, ενώ έχει συμμετάσχει και σε ενημερωτικές εκπομπές όπως η “Quotidien”. Παράλληλα ο ίδιος τα προηγούμενα χρόνια είχε παρουσία και στην ελληνική τηλεόραση.

Με εξώφυλλο για το Γαλλικό GQ και έχοντας φωτογραφίσει ο ίδιος την πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας, Carla Bruni, είναι ασφαλές να πει κανείς ότι ο Νίκος Αλιάγας δεν κάνει απλώς καριέρα στη Γαλλία, είναι ιδιαίτερα καταξιωμένος παρουσιαστής, δημοσιογράφος αλλά και φωτογράφος στη χώρα όπου έχει επιλέξει να δημιουργήσει τη βάση του. Ο Νίκος Αλιάγας ζει μόνιμα στο Παρίσι με τη σύντροφό του, Τίνα Γρηγορίου, και τα δύο τους παιδιά, την 8χρονη Αγάθη και τον 4χρονο Ανδρέα. Ο ίδιος ωστόσο δεν ξεχνά ποτέ την Ελλάδα, στην οποία επιστρέφει σε κάθε επαγγελματική (και όχι μόνο) ευκαιρία.

Η τελευταία ψυχαγωγική εκπομπή που παρουσίασε στην ελληνική τηλεόραση είχε τίτλο «Γκρο Πλαν» και προβλήθηκε από τον Alpha το 2007. Εκεί πραγματοποιούσε συνεντεύξεις σε καλεσμένους όπως η Έλενα Παπαρίζου αλλά και ο Jean Paul Gautier. Αυτή τη φορά ο Νίκος Αλιάγας επιστρέφει στην ελληνική τηλεόραση μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον δημοσιογράφο, η οποία θα ξεκινήσει με την προβολή συνέντευξης που πραγματοποίησε ο Νίκος Αλιάγας με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron. Το λες και δημοσιογραφική επιτυχία αυτό για τον παρουσιαστή και δημοσιογράφο, αλλά και για την ΕΡΤ.

Ο Νίκος Αλιάγας επιστρέφει και επίσημα στην ελληνική τηλεόραση

«Η δημόσια τηλεόραση με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Νίκο Αλιάγα», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΡΤ. «Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος και παρουσιαστής της γαλλικής τηλεόρασης συμφώνησε να συνεργαστεί με την ΕΡΤ συμμετέχοντας σε ειδικά τηλεοπτικά πρότζεκτ ή και καλύπτοντας δημοσιογραφικά μείζονος σημασίας διεθνή γεγονότα», σημειώνεται στη συνέχεια.

Σε ό,τι αφορά την προβολή της συνέντευξης του Γάλλου προέδρου που σηματοδοτεί και την έναρξη της συνεργασίας του με την ΕΡΤ, σημειώνονται τα εξής: «Η έναρξη της συνεργασίας θα γίνει με μια αποκλειστική συνέντευξη με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron, την οποία εξασφάλισε για τη δημόσια τηλεόραση ο Νίκος Αλιάγας και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1, την Τετάρτη 24 Μαρτίου το βράδυ, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21:00».