ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Ο μόνος τρόπος για να φτιάξεις μακαρόνια σε 1 λεπτό (κυριολεκτικά)

Είχες μια πολύ κουραστική μέρα στην δουλειά, δεν έχεις ούτε χρόνο, ούτε την διάθεση να μαγειρέψεις. Θες να φτιάξεις κάτι γρήγορο, εύκολο, χορταστικό και σίγουρα νόστιμο. Τι λες να φτιάξεις υπέροχη μακαρονάδα μέσα σε ένα λεπτό;

Ναι, ναι γίνεται κι αυτό. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα πακέτο μακαρόνια, μια κατσαρόλα και ένα ταψί.

Βήμα 1ο

Γέμισε το ταψί με νερό και βάλε μέσα τα μακαρόνια. Άφησε τα να μουλιάζουν για καμία ώρα. Μπορείς να το κάνεις πριν το γυμναστήριο ή μόλις γυρίσεις από την δουλειά, μέχρι να κάνεις μπάνιο. Φρόντισε να το κάνεις από πριν για να μην καθυστερήσεις.

Βήμα 2ο

Όταν έρθει η στιγμή που θες να μαγειρέψεις, βάλε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα στο γκάζι με ζεστό νερό και περίμενε 60 δευτερόλεπτα. Αν θες πρόσθεσε αλατάκι ή ζωμό ζυμαρικών. Τέλος είσαι έτοιμη. Έχουμε βέβαια 30 λαχταριστές συνταγές με μακαρόνια που μπορεί να σε κάνουν να βάλεις ποδιά.

Βήμα 3ο

Αν θες βάλε λίγο τυράκι για να είναι ακόμα πιο νόστιμο. Εγώ προτείνω χαλούμι, φυσικά.

Γιατί μαγειρεύονται τόσο γρήγορα; Γιατί τα μακαρόνια δεν είναι πια ξηρά αλλά έχουν ενυδατωθεί. Αυτός είναι ένας τρόπος για να επιταχύνεις την διαδικασία.

Μην ανησυχήσεις όταν δεις τα μακαρόνια σου να παίρνουν ένα άσπρο χρώμα γιατί μόλις μαγειρευτούν, θα αποκτήσουν πάλι το κίτρινο χρώμα που ξέρεις και αγαπάς.

Κι αν δεις πως δεν καταφέρνεις ούτε αυτό υπάρχει λίστα με τις καλύτερες μακαρονάδες της Αθήνας να πας, να φας και να σκάσεις.