ΚΑΦΕ

Ο μόνος καφές που πρέπει να πίνεις για ένα υπέροχο ξεκίνημα κάθε μέρα

Unsplash

Δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ το ιδανικότερο – σχεδόν κινηματογραφικό – ξεκίνημα της μέρας μου κάθε πρωί, το έχω ταυτίσει με ένα θα πω κοινότυπο, αλλά μαγευτικά μοναδικό και απόλυτα προσωπικό σκηνικό: τον πρώτο καφέ που πίνω με το που ξυπνάω.

Ο καφές είναι για μένα αυτό το μαγικό φίλτρο που λαδώνει και κινεί τα γρανάζια του μυαλού και του οργανισμού μου. Το θέμα όμως, ξεκινά από πολύ πιο πριν, αφού δεν αρκεί η γεύση για να απογειώσει την εμπειρία του πρώτου, πρωινού καφέ.

Οι αισθήσεις οξύνονται ήδη από τη σκέψη του, όταν ανοίξω τα μάτια μου γύρω στις 8. Ο ήχος που γαργαλάει τα αυτιά μου όταν θα χυθούν οι κόκκοι του στη μηχανή. Το άρωμα που αναδύεται καθώς η κούπα υποδέχεται τον φρεσκοαλεσμένο μου espresso. Η γεύση του καφέ που απολαμβάνω κάθε φορά, σαν να είναι η πρώτη φορά. Βασικό και αναντικατάστατο εργαλείο για να ολοκληρωθεί αυτή η σεκάνς, είναι η νέα αυτόματη μηχανή καφέ Magnifica Start της De’Longhiπου υπακούει απόλυτα στον τίτλο που φέρει το όνομά της. Χάρη σε αυτή, είναι υπέροχη η αρχή της κάθε μέρας.

Η άλεση κόκκων και η παρασκευή καφέ από τον κόκκο στο φλυτζάνι στο σπίτι, δεν απαιτεί πια πολυπλοκότητα και επαγγελματισμό.

Η Magnifica Start φέρνει τα αγαπημένα σου ροφήματα espresso στο σπίτι, με ένα μόνο άγγιγμα.

Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να φροντίσεις να έχεις καφέ, για να αλέσει η μηχανή. Οι κόκκοι αλέθονται ακριβώς πριν τους χρησιμοποιήσεις για το ρόφημά σου, ώστε να διατηρηθεί αναλοίωτο το άρωμα του καφέ, ενώ δεν αφήνει υπολείμματα στην μονάδα για να εξασφαλίσει ότι το επόμενο φλιτζάνι σου, θα είναι εξίσου φρέσκο.

Η οθόνη αφής της μηχανής καφέ της De’Longhi, σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις με ένα άγγιγμα ανάμεσα σε 5 διαφορετικές συνταγές: steam, espresso, coffee, lungo και americano. H προσωπική μου επιλογή για τον πρώτο καφέ της ημέρας, είναι ο ιδανικός σε ποσότητα και ένταση γεύσης – coffee.

Τέλος, αν είσαι φαν του γάλακτος, η Magnifica Start της De’Longhi σού επιτρέπει να εμπλουτίσεις τα ροφήματά σου με κρεμώδη, με βελούδινη υφή αφρό γάλακτος που θα δημιουργήσεις με το ακροφύσιο ατμού, τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής αφρού γάλακτος, τον οποίο βέβαια μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντίστοιχα και για να φτιάξεις ζεστό νερό για τσάι ή ροφήματα.

Ο πρωινός καφές είναι πράγματι ο πιο σημαντικός της ημέρας. Χάρη στη Magnifica Start της De’Longhi, θα ανακαλύψεις την ουσία του.