ΤΑΙΝΙΕΣ

Ο Μάκης Παπαδημητρίου μπήκε στη λίστα του Vanity Fair με τις ερμηνείες της χρονιάς

Papadakis Press Βαγγέλης Γκικόπουλος

Πάνω που αρχίσαμε να συνερχόμαστε από την επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που υπέγραψε την πρώτη ελληνική σειρά που κατάφερε να μπει στο Netflix, έρχεται η προσωπική επιτυχία του Μάκη Παπαδημητρίου για να μας κάνει να υποδεχτούμε όπως πρέπει με θριαμβευτική διάθεση το 2023. Ο Μάκης Παπαδημητρίου, βλέπεις, βρέθηκε στη λίστα του Vanity Fair με τις καλύτερες ερμηνείες της χρονιάς.

Το όνομα Μάκης Παπαδημητρίου (ή πιο σωστά Makis Papadimitriou) φιγουράρει στη λίστα του διάσημου τίτλου με τις καλύτερες ερμηνείες από ηθοποιούς το 2022. Στην ίδια λίστα μάλιστα, συναντάς ονόματα a listers του Hollywood όπως του Colin Farrell ή της Cate Blanchett. Η ερμηνεία που εξασφάλισε στον Μάκη Παπαδημητρίου την είσοδό του στη λίστα του Vanity Fair, ήταν αυτή στον ρόλο του Stones, στην ταινία Flux Gourmet του Peter Strickland.

Ο Μάκης Παπαδημητρίου υποδύεται τον Stones στην ταινία Flux Gourmet, που το Vanity Fair περιγράφει ως ψυχοσεξουαλικό διαλογισμό στην δημιουργικότητα. Η ιστορία της ταινίας Flux Gourmet διαδραματίζεται στο ινστιτούτο Sonic Catering, στο οποίο ειδικεύεται στην σύμπτυξη της γαστρονομίας και του sound design. Σύμφωνα με το Imdb, όσοι βρίσκονται στο Ινστιτούτο μπλέκονται σε μάχες εξουσίας, σε καλλιτεχνικές βεντέτες και γαστρεντερικές διαταραχές. Ο σουρεαλισμός στα καλύτερά του.

«Όταν δεν δημιουργούνται νέα έργα υπάρχει δράμα στα παρασκήνια και κάποια ειδύλλια μεταξύ της in residence καλλιτέχνη (Fatma Mohamer), των δύο βοηθών της (Asa Butterfield και Ariane Labed) της διευθύντριας του ινστιτούτου (Gwendoline Christie) κι ενός συγκροτήματος τρομοκρατών σεφ/ μουσικών που λέγονται The Mangrovre Snacks», αναφέρει το Vanity Fair πριν συνεχίσει το κείμενο για την ερμηνεία που πραγματοποίησε στην ταινία ο Μάκης Παπαδημητρίου.

«Το βλέμα του Παπαδημητρίου δίνει νόημα στο χάος, ενώ αγωνίζεται ενάντια σε μια όλο και πιο απελπιστική και μυστηριώδη, γαστρεντερική ενόχληση. Εν καιρώ γίνεται κομμάτι μιας περφόρμανς με την πιο κινηματογραφική κολονοσκόπηση στον κόσμο. Ένα καταραμένο αριστούργημα», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο του Jordan Hoffman.

Ο Μάκης Παπαδημητρίου που την Πρωτοχρονιά συμπλήρωσε τα 48 του χρόνια, είναι αριστούχος απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσα από την τηλεοπτική επιτυχία Μαύρα Μεσάνυχτα, ενώ θεατρικά έχει τιμηθεί με το βραβείο Χορν το 2009 για την ερμηνεία του στην παράσταση Motortown. Η παρουσία του στον κινηματογράφο είναι δυνατή έχοντας πρωταγωνιστήσει σε ταινίες όπως Suntan, Πλατεία Αμερικής, Τέλειοι Ξένοι κ.α. τα τελευταία χρόνια. Το 2023 αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στη σειρά της ΕΡΤ1, η Παραλία.