LIFE

Ο καλύτερος φίλος κάθε γυναίκας έχει το πιο χαρακτηριστικό άρωμα

Κάθε άνθρωπος έχει συγκεκριμένες συνήθειες, κινήσεις και ρουτίνες με το που ακούσει τον ήχο του ξυπνητηριού. Για άλλους είναι να ανοίξουν το παράθυρο, για άλλους είναι να πιάσουν το κινητό να χαζέψουν, άλλοι χώνονται κάτω από το ντουζ και άλλοι μες την καφετιέρα. Εγώ ανήκω στην τελευταία κατηγορία.

Ο καφές, βλέπεις, είναι ο καλύτερος μου φίλος, ο πιο πιστός, αυτός με τον οποίο θα ξεκινήσω την κάθε μου ημέρα. Και επειδή το πρωί μαζί μου ξυπνάει και μια λίστα με υποχρεώσεις ξέρω τι χρειάζομαι για να τις διαχειριστώ χωρίς άγχος και με την απαραίτητη διαύγεια. Καφέ και πιο συγκεκριμένα τον Espresso Forza Dimello. Έναν καφέ με υψηλή ένταση που αποτελεί για εμένα εγγύηση για το πιο άμεσο ξύπνημα. Απαρεγκλίτως θα πιω ένα φλιτζάνι τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα θα τον αλλάξω με τον Espresso Ricco, ελαφρώς χαμηλότερης έντασης και εξίσου τέλειας γεύσης, που με φέρνει ενώπιον, των κοινωνικών μου αυτή τη φορά υποχρεώσεων, πιο ομαλά. Δυο γουλιές αρκούν και το μυαλό μου έχει μετατραπεί στην πιο τέλεια ατζέντα, αυτή που χρειάζομαι για να προχωρήσω την ημέρα μου.

 

Κίνηση, κόσμος στους δρόμους, φωνές και κόρνες και μέχρι να φτάσω στο γραφείο έχω ήδη νιώσει την πίεση της ημέρας. Δεν χρειάζεται να σου υπενθυμίσω πόσα πολλά έχω να κάνω σήμερα. Τα ξέρεις γιατί ζεις κι εσύ στον ίδιο κόσμο με εμένα. Έναν κόσμο που μας προσθέτει, περιχαρής, ρόλους νέους και υποχρεώσεις και απαιτεί να διατηρούμε όπως και να έχει την διάθεσή μας στα ύψη. Ένας κόσμος από τον οποίο συχνά μέσα στην ημέρα χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα. Δυο τρεις δουλειές να τελειώσουν και κάποια deadlines αργότερα έχει έρθει η στιγμή αποσυμπίεσης που χρειαζόμουν. Γι’ αυτή την ώρα χρειάζεται καφές φίλτρου, ο Bold της Dimello που θα μου δώσει τα αρώματά του και μαζί την «τόλμη» που χρειάζομαι να επιστρέψω στη δουλειά και στο επόμενο meeting.

 

Ο ήλιος λάμπει ακόμα καθώς πίνω την πρώτη μου γουλιά καφέ. Γι’ αυτό, αν αντί για Bold διάλεγα έναν άλλο καφέ φίλτρου από τους αγαπημένους μου, τον Guatemala, τον Ethiopia ή τον Colombia θα ένιωθα ότι είναι ακόμα καλοκαίρι και θα «ταξίδευα» μακριά και αυτό είναι κάτι που καλό είναι να μην συμβαίνει τις καθημερινές. Αυτές οι γεύσεις είναι για τον καφέ μεσημεριού τα Σαββατοκύριακα, στο μπαλκόνι με τον ήλιο στα μάτια και τις αγαπημένες γλάστρες μου τριγύρω να δημιουργούν το δικό μου «εξωτικό τοπίο». Μην το γελάς, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα χρειάζονται διαλείμματα ανάμεσα στις δουλειές που πρέπει να γίνουν στο σπίτι και τις κοινωνικές υποχρεώσεις που στριμώχνονται εκείνα τα μοναδικά και ανεπανάληπτα δύο 24ωρα. Άρα, απαραίτητος και ο καλύτερός μου φίλος.

 

Η μέρα προχωράει και μαζί της κι εγώ. Έχω περάσει την πόρτα της εξόδου του γραφείου αλλά οι υποχρεώσεις δεν τελειώνουν ακόμα. Events, που πολλές φορές στη δική μου περίπτωση μεταφράζονται σε θεατρικές πρεμιέρες, με περιμένουν. Όσο και να αισθάνομαι τυχερή που αν μη τι άλλο η δουλειά μου μού προσφέρει απλόχερα πράγματα που αγαπώ (όλα μαζί μεταφράζονται σε δικαιολογίες για να βρίσκομαι έξω και να διασκεδάζω), η κούραση είναι εδώ μαζί μου.

 

Ο καλύτερός μου φίλος όμως είναι εδώ για να πάρει από πάνω μου κάθε τι που μου ρίχνει τη διάθεση, να με «ξυπνήσει» και να με αφήσει να χαρώ το απόγευμα που γοργά μετατρέπεται σε βράδυ. Ένας εσπρέσο όσο περιμένω στο φουαγιέ του θεάτρου είναι ό,τι πρέπει. Ο Dimello Aroma με την ήπια έντασή του, ταιριάζει με την προσμονή μου για την παράσταση (εκτός κι αν η παράσταση ξεκινά αργά οπότε ο Decaf είναι η μόνη αποδεκτή λύση για να εξασφαλίσω και το beauty sleep που χρειάζομαι), με το τέλος των υποχρεώσεων, με το κλείσιμο μιας ακόμα ημέρας που θα δώσει τη θέση της στην επόμενη. Μέρες γεμάτες, μέρες κουραστικές, αλλά μέρες υπέροχες, όλες δικές μου και αρωματισμένες με αυτό το ζεστό άρωμα του αγαπημένου μου φίλου, του Dimello.