ΒΙΒΛΙΑ

Ο George R.R. Martin ανατρέπει όσα πίστευες για το τέλος του Game of Thrones

Ο συγγραφέας των βιβλίων της σειράς «Το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου» στα οποία βασίστηκε η σειρά "Game OF Thrones". /Invision/AP, File Chris Pizzello

Αν ανήκεις στους δυσαρεστημένους με το τέλος της σειράς “Game of Thrones“, ετοιμάσου να ενθουσιαστείς. Αν υπόγραψες την αίτηση να ξαναγυριστεί το τέλος της, ετοιμάσου να νιώσεις δικαιωμένος. Ο συγγραφέας των βιβλίων στα οποία βασίστηκε η σειρά, μίλησε για το δικό του τέλος, αυτό που ετοιμάζεται να δώσει στα βιβλία του. Και η δήλωση του θα σου αρέσει πολύ.

Η αίτηση για την οποία σου μίλησα προηγουμένως έχει τον τίτλο: «Ξαναφτιάξτε την 8η σεζόν με ικανούς σεναριογράφους» έχει συγκεντρώσει περισσότερο από 1,7 εκατομμύρια υπογραφές. Και το φινάλε του GoT θα μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα φινάλε σειρών όλων των εποχών. Ωστόσο, προς ευχαρίστηση των fan που απογοητεύτηκαν ο George R.R. Martin, υπαινίχθηκε σε δηλώσεις του, ότι το τέλος των βιβλίων θα είναι διαφορετικό.

Σύμφωνα με το Esquire, που μετέφρασε την συνέντευξη που έδωσε ο George R.R. Martin στη γερμανική Welt, ο συγγραφέας επιφυλάσσεις τουλάχιστον μερικές εκπλήξεις για τους αναγνώστες των βιβλίων του. Αναγνώστες που αφιέρωσαν μια δεκαετία από τη ζωή τους στο Game of Thrones, στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Τα βιβλία του George R.R. Martin ανήκουν στη σειρά «Το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου».

Η δήλωση «φωτιά» για το φινάλε του Game of Thrones

«Οι άνθρωποι ξέρουν ένα τέλος. Αλλά δεν ξέρουν Το τέλος», εξήγησε ο George R.R. Martin. «Οι δημιουργοί του show με προσπέρασαν και πήραν τον έλεγχο και δεν το περίμενα», συμπλήρωσε.

Παλιότερα ο Martin είχε πει ότι δεν είχε πρόθεση να αλλάξει τον τρόπο που θα τέλειωναν τα βιβλία του, ανεξάρτητα με το πώς θα ένιωθε η κοινή γνώμη. Οπότε αυτό ίσως σημαίνει ότι η εκδοχή του Brandon Stark ως νέου ηγέτη του μεγαλύτερου μέρους του Westeros, όπως την είδαμε στο φινάλε του Game Of Thrones ίσως δεν αλλάξει. Επίσης μπορεί να σημαίνει ότι η λαοφιλής Daenerys Targaryen και πάλι θα καταλήξει στην τρέλα. Αλλά το πώς θα γίνουν όλα αυτά και πόσα ακόμα μπορεί να προκύψουν στα βιβλία, είναι απολύτως στο δικό του χέρι.

Η νέα δήλωση του George R.R. Martin, είναι δικαίωση για όσους ήθελαν έναν καλύτερο χειρισμό των εξελίξεων που αφορούν τους βασικούς χαρακτήρες της σειράς. Για όσους όμως ήθελαν ένα εντελώς διαφορετικό τέλος, μάλλον τα πράγματα είναι και πάλι απογοητευτικά. Όπως και να έχει αν δεν έχεις ήδη ξεκινήσει να διαβάζεις τα βιβλία του, μάλλον ήρθε ο καιρός να το κάνεις. Αν μη τι άλλο, θα δεις όλο το παρασκήνιο πίσω από κάθε αλλαγή στους χαρακτήρες που αγάπησες.