ΜΑΓΑΖΙΑ

Ο έξυπνος τρόπος να στηρίξεις τα αγαπημένα σου μπαρ και εστιατόρια, τώρα που μένουν κλειστά

Unsplash

Ξεκίνησε η εβδομάδα όπου μπαρ και εστιατόρια έκλεισαν και δεν έχεις πού να πας. Οι περισσότεροι από εμάς βγήκαμε το τελευταίο βράδυ πριν κλείσει η εστίαση προκειμένου να πιούμε ένα τελευταίο ποτό και για να στηρίξουμε τα αγαπημένα μας μαγαζιά.

Από τη μία, νιώθεις ότι είναι δύσκολο να περάσει ένας μήνας μόνο με δουλειά και καθόλου διασκέδαση. Σαν να είσαι σε μερική καραντίνα χωρίς τα μπαρ και εστιατόρια. Από την άλλη, ας σκεφτούμε όλες τις επιχειρήσεις που θα πληγούν και πάλι οικονομικά, έστω και αν κλείσουν μόνο για λίγες εβδομάδες.

Θέλοντας να προσφέρουν ένα θετικό αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία, οι Global Shapers, ένα δίκτυο νέων ανθρώπων 20-30 ετών, γεννημένο από το World Economic Forum,  με την υποστήριξη της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της πλατφόρμας e-table ενεργοποιούν ξανά την πρωτοβουλία του Save One Seat (SOS). Πρόκειται για μια δράση που στόχο έχει να στηρίξει τις επιχειρήσεις εστίασης της χώρας που πλήττονται για μια ακόμα φορά από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, τονώνοντας τη ρευστότητά τους και εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητά τους. 

Η πλατφόρμα Save One Seat μάς καλεί όλους να επιλέξουμε τα αγαπημένα μας στέκια, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, και να αγοράσουμε τώρα vouchers που θα εξαργυρώσουμε στο μέλλον. Με αυτόν τον τρόπο, οι χώροι εστίασης αυξάνουν έτσι τη ρευστότητά τους, ενώ οι πελάτες έχουν έναν χρόνο στη διάθεσή τους να χρησιμοποιήσουν το voucher τους αλλά και την ευκαιρία να απολαύσουν πληθώρα προσφορών στα αγαπημένα τους μαγαζιά.

Vouchers για καλό σκοπό

Το Save One Seat είναι μια εντελώς μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία, σε πλήρη συμφωνία με όλες τις δράσεις των Global Shapers που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν θετικό αντίκτυπο στην εκάστοτε τοπική κοινωνία. Για κάθε voucher που αγοράζεται δεν παρακρατείται καμία προμήθεια για την υπηρεσία, γεγονός που τη διαφοροποιεί από άλλες παρόμοιες υπηρεσίες που έχουν δημιουργηθεί. 

Πώς ξεκίνησε το Save One Seat

Το πρόγραμμα “Save One Seat” ξεκίνησε ως ιδέα από τους Global Shapers της Ρώμης και πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία όλων των Global Shapers Hubs της Ιταλίας. Στη χώρα μας, υλοποιείται από το Global Shapers Athens Hub με την υποστήριξη της Coca-Cola Τρία Έψιλον και του e-table. Το Athens Hub τα τελευταία πέντε χρόνια, μεταξύ άλλων δράσεων, έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για νέους στην Ελλάδα, το ReGeneration.

Σήμερα, στόχος του είναι να συμβάλει από κοινού στην ανάρρωση της χώρας μας από τις οικονομικές συνέπειες του COVID-19, αξιοποιώντας την τεχνολογία προς όφελος της κοινωνίας. Πρόσφατα, ξεκίνησε τη δράση του και το Global Shapers Thessaloniki Hub, στηρίζοντας κι αυτό με τη σειρά του την πρωτοβουλία Save One Seat, σε συνεργασία με το Hub της Αθήνας.