ΣΟΥΡΕΑΛ ΣΤΙΓΜΗ

Ο Elon Musk αλλάζει το όνομά του σε Elona κι η Grimes τον άφησε για μία τρανς ακτιβίστρια

© 2021 Susan Walsh/AP IMAGES

Τι δεν είναι σουρεαλιστικό στη ζωή του Elon Musk; Μία νύχτα απ’ τη δική του ζωή, ολόκληρη η δική μας και λίγα λέμε. Αυτή την εβδομάδα, το μενού του σουρεαλισμού στη ζωή του, αφορά την πρόσκληση του Elon Musk στον Vladimir Putin σε μονομαχία και το πώς αυτή η πρόσκληση κατέληξε στο να αλλάξει ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της γης το όνομά του σε Elona.

Όλα ξεκίνησαν από ένα tweet του Elon Musk με το οποίο προσκάλεσε τον Vladimir Putin σε μονομαχία με διακύβευμα την Ουκρανία. Όλα ξεκινούν από το γεγονός ότι ένας εκ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου νιώθει ότι μπορεί να παίξει στοίχημα μία χώρα. Κι αυτό είναι ένα βαρύ χτύπημα για τη νοημοσύνη, την ανεξαρτησία όλων μας, αλλά και την ανθρωπιά μας. Αλλά όπως συμβαίνει συνήθως με τις εκκεντρικές προσωπικότητες, όλοι προσπερνούν τέτοια tweets με ένα «Μωρέ ο Elon Musk είναι, έτσι είναι αυτός».

Μπορεί ο Elon Musk να έκανε mention στον επίσημο λογαριασμό του Κρεμλίνου και να ρώτησε «Συμφωνείτε με αυτήν την μάχη;» αλλά προς το παρόν δεν κατάφερε να φέρει ειρήνη στον κόσμο με τις γροθιές του απέναντι στον Vladimir Putin. Για να αναγνωρίζουμε όμως και τα καλά του, κατάφερε να δώσει μία πληρωμένη απάντηση στα τρανσφοβικά και σεξιστικά σχόλια που του απηύθυνε o Τσετσένος ηγέτης Ramzan Kadyrov.

Ο Ramzan Kadyrov είδε την πρόσκληση του Elon Musk στον Vladimir Putin κι είπε να παρέμβει για να μιλήσει για τη «θηλυπρέπεια» του Elon Musk, αποκαλώντας τον Elona. «Elon Musk, μία συμβουλή: Μη συγκρίνεις τη δύναμή σου με εκείνη του Putin. Ο Vladimir Vladimirovich (σ.σ. το μεσαίο του όνομα) θα φανεί αντιαθλητικός όταν σε πλακώσει στο ξύλο, καθώς είσαι πολύ πιο αδύναμος αντίπαλος», έγραψε αρχικά ο Τσετσένος ηγέτης.

«Πρέπει να κάνεις μπράτσα για να μεταμορφωθείς από την ήπια (θηλυπρεπή) Elona στον κτηνώδη Elon που πρέπει να γίνεις», πρόσθεσε ο Ramzan Kadyrov, προτείνοντάς του κέντρα στα οποία θα μπορούσε να εκπαιδευτεί στην Τσετσενία.

«Ευχαριστώ για την προσφορά, αλλά μια τόσο άψογη εκπαίδευση θα μου έδινε υπερβολικό πλεονέκτημα», απάντησε αλλάζοντάς το όνομά του σε Elona Musk στο Twitter ο επιχειρηματίας. «Αν φοβάται να μονομαχήσει, θα συμφωνήσω να χρησιμοποιήσω μόνο το αριστερό μου χέρι και χωρίς να είμαι καν αριστερόχειρας», πρόσθεσε ο Elona (πλεόν) Musk.

Ο ίδιος βέβαια επέστρεψε στις εργοστασιακές, με ροπή προς την τρανσφοβία ρυθμίσεις του, μέσα από ένα άλλο tweet που ήρθε, αφού δημοσίευματα ήθελαν την μέχρι πρόσφατα σύντροφό του Grimes, να έχει ξεκινήσει σχέση με την τρανς ακτιβίστρια Chelsea Manning. H Chelsea Manning είναι η ακτιβίστρια που αφού υπηρέτησε στον πόλεμο του Ιράκ, διέρρευσε περίπου 700 χιλιάδες απόρρητα έγγραφα του στρατού στην πλατφόρμα WikiLeaks.

Ο Elon Musk είτε είχε διαβάσει την είδηση για τη νέα σχέση της πρώην συντρόφου του με την οποία πρόσφατα απέκτησε και δεύτερο παιδί, μία κόρη με σχετικά ακατάληπτο όνομα, είτε όχι, ανάρτησε ένα meme με τον λυπημένο Pablo Escobar, το οποίο έχει υποστεί επεξεργασία για να μεγαλώσει το μέρος του στήθους του. «Το Netflix που περιμένει να τελειώσει ο πόλεμος για να κάνει ταινία με έναν μαύρο Ουκρανό που ερωτεύεται transgender Ρώσο στρατιώτη», έγραφε το meme.

Φυσικά ο Elon Musk δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στην Manning που είναι τρανς γυναίκα. Αλλά έκανε κάτι που έτσι κι αλλιώς συνηθίζει να κάνει. Άλλωστε το θέμα των δικαιωμάτων των μελών της κοινότητας των τρανς ατόμων (και εν γένει της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας) για τον αυτοπροσδιορισμό τους με τις αντωνυμίες που τους εκφράζουν, είχε γίνει αιτία δημόσιας αντιπαράθεσής του με την Grimes.

Το 2020 ο Elon Musk είχε γράψει στο Twitter του «Οι αντωνυμίες είναι χάλια» κι η υπέρμαχος των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ + κοινότητας, Grimes του είχε απαντήσει δημόσια: «Σ΄αγαπώ, αλλά σε παρακαλώ, κλείσε το κινητό σου ή πάρε με τηλέφωνο. Δεν μπορώ να στηρίξω το μίσος. Σταμάτα σε παρακαλώ. Ξέρω ότι η καρδιά σου δεν είναι έτσι».