ΣΙΝΕΜΑ

«Ο Διάβολος Φοράει Prada»: Το ψέμα που είπε η ταινία για την Anna Wintour

Μπορεί η σειρά που μας έμπασε στη μόδα να ήταν το Sex and the City, αλλά η ταινία που μας έβαλε στον κόσμο της Vogue ήταν το «Ο Διάβολος Φοράει Prada». Εντάξει, βοήθησε και το ότι πρωταγωνίστρια ήταν η ανεπανάληπτη Meryl Streep.

Έχουν περάσει 14 χρόνια από την ταινία αλλά δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ, μάλλον επειδή όλοι ξέραμε ότι αυτή ήταν η ζωή της διευθύντριας της Vogue, Anna Wintour. Ή τουλάχιστον αυτό υποστήριζε η συγγραφέας Lauren Weisenberger που είχε δουλέψει μαζί της και εξέδωσε το βιβλίο το 2003.

Το λάθος στην ταινία

Ο συντάκτης της Vogue και συγγραφέας Andre Leon Talley μίλησε πρόσφατα για την ταινία του 2006. Σε γενικές γραμμές, συμφωνεί με τον τρόπο που αποτυπώθηκε στη μεγάλη οθόνη η Anna Wintour. Έχει όμως μία ένσταση πάνω σε μία σκηνή που σίγουρα θα θυμάσαι. Και είναι σε θέση να το υποστηρίξει, εφόσον δούλευε με τη Wintour επί 27 χρόνια.

«Η Anna ποτέ δεν θα πετούσε το παλτό της στο πάτωμα ή πάνω στο γραφείο κάποιου υπαλλήλου. Εγώ πάντως δεν την είχα δει ποτέ να πετάει κάτι. Μπορεί να το έδινε σε κάποιον υπάλληλο για να το βάλει σε μία ντουλάπα αλλά το έκανε σιωπηλά. Ποτέ όμως δεν θα πετούσε κάτι σαν σακί».

Επεσήμανε και μία ακόμη διαφορά που εντόπισε στην ταινία. «Ποτέ κανένας υπάλληλος δεν έτρεχε στους διαδρόμους φορώντας παπούτσια σχεδιαστών. Μπορούσες να περπατάς γρήγορα, αλλά δεν έτρεχες πάνω σε γόβα στιλέτο».

Οι ομοιότητες με την ταινία

Ο Talley επιβεβαίωσε ότι η Wintour όντως ζητούσε πράγματα από τους υπαλλήλους της, όπως το ακυκλοφόρητο βιβλίο Harry Potter που είδαμε στην ταινία. Όπως και το ότι πήγαινε τα ρούχα της κάθε μέρα στο καθαριστήριο, ειδικά αν έβγαινε το βράδυ. Ήταν το μέρος που είχε συνδεθεί με την ύπαρξή της. Επίσης, θεωρεί ότι η Meryl Streep ήταν εξαιρετική στον ρόλο και είχε εντοπίσει τις συνθήκες που επικρατούσαν στη Vogue.

Τι είχε πει η Anna Wintour για το “Devil Wears Prada”

«Οτιδήποτε κάνει τη μόδα διασκεδαστική και glamorous, είναι υπέροχα νέα για τη βιομηχανία μας. Υποστήριξα 100% αυτήν την ταινία. Αν η Meryl φάνηκε πολύ δυνατή και αυστηρή, είναι κάτι που σέβομαι».