ΣΟΥΡΕΑΛ ΣΤΙΓΜΗ

O Damiano David των Måneskin ποστάρει Βέρτη και ώπα του

Instagram.com/ykaar

Ο Damiano David όπως και τα υπόλοιπα μέλη των Måneskin κατέκτησαν και το ελληνικό κοινό όταν ανέβηκαν στη σκηνή της Eurovision το 2021 και κέρδισε τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού. Έκτοτε έχει πάντα μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας. Όπως όλα δείχνουν πάντως, και η Ελλάδα έχει μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του Damiano David.

Ο Damiano David των Måneskin, έκανε μία απροσδόκητη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Ο τραγουδιστής μοιράστηκε μέσω Instagram Story του το τραγούδι Αν είσαι ένα αστέρι του Νίκου Βέρτη και συνοδευσε την ανάρτησή του με emoji με την ελληνική σημαία και μία κόκκινη καρδιά.

Damiano David Måneskin Νίκος Βέρτης Instagram.com/ ykaaar

Ο ήχος των Måneskin σίγουρα δεν σε προδιαθέτει γι’ αυτή την πλευρά του Damiano David. Η ζωή του Damiano επίσης. Ο καλλιτέχνης διατηρεί μία ροκ ενέργεια τόσο πάνω όσο και κάτω από τη σκηνή και κάπως έτσι ο Νίκος Βέρτης δεν έμοιαζε πιθανή επιλογή για την playlist του. Όμως, αυτό που σίγουρα λατρεύει ο Damiano David είναι οι ανατροπές. Έκανε, λοιπόν, μία ακόμα αναρτώντας το τραγούδι που έχει 104 εκατομμύρια προβολές στο YouTube, μέσω του Spotify.

O Damiano David των Måneskin γεννήθηκε στη Ρώμη στις 8 Ιανουαρίου 1999. Οι γονείς του είναι αεροσυνοδοί, ενώ έχει κι έναν μεγαλύτερο αδερφό που ονομάζεται Jacopo και του μοιάζει πολύ. Ο Damiano παρακολούθησε μαθήματα στο Liceo Linguistico Eugenio Montale στη Ρώμη, ωστόσο, είναι το μόνο μέλος του συγκροτήματος που δεν τέλειωσε το σχολείο. «Ήμουν διαφορετικός άνθρωπος εκείνη την εποχή. Είχα κοντά μαλλιά, έπαιζα μπάσκετ και δεν τραγουδούσα», είχε πει.

O frontman των Måneskin ακολούθησε το κάλεσμα του τραγουδιού κι έγινε ένας καλλιτέχνης που αγάπησε τη ροκ και δημιούργησε εμφανίσεις με επιρροή από τη glam rock σκηνή μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος. Μαζί κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album με τίτλο Il Ballo Della Vita το φθινόπωρο του 2018. Ο Damiano έχει κάνει τον τίτλο του album τατουάζ, ενώ ένα ακόμα τατουάζ στο σώμα του λέει «Είμαι ο Χριστός» στα γαλλικά.

Λίγο καιρό πριν δηλώσει fan του Νίκου Βέρτη κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο Damiano David πρωταγωνίστησε σε ένα «ερωτικό σκάνδαλο». Ο frontman των Måneskin έγινε viral όταν ένα video στο οποίο φιλά μία άγνωστη γυναίκα κυκλοφόρησε στο TikTok.

Σε Instagram Story του λίγο μετά, ο Damiano David που διατηρούσε πολύχρονη σχέση με τη blogger και μοντέλο Giorgia Soleri, επιβεβαίωσε τον χωρισμό του και ζήτησε συγγνώμη. «Λυπάμαι πολύ που βγήκε αυτό το video, δεν ήταν ο τρόπος που ήθελα να χειριστώ αυτή την κατάσταση και ήταν λάθος», έγραψε.

Ο David Damiano συνέχισε γράφοντας ότι εκείνος και η Soleri είχαν χωρίσει μέρες πριν και δεν υπήρξαν «προδοσίες κανενός είδους».

«Ελπίζω αυτό να μην επηρεάσει την εικόνα της Giorgia και να μπορείτε να σεβαστείτε την ευαισθησία αυτής της στιγμής», πρόσθεσε.

Υπό αυτό το πρίσμα δεν είναι παράξενο που ο Damiano David ακούει Νίκο Βέρτη αυτή την περίοδο. Δεν είναι παράξενο να ακούει ελληνικά τραγούδια που μιλούν για νέους έρωτες που ίσως είναι αστέρια που φως στην άδεια του ζωή θα φέρουν.