ΑΛΕΞΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ

Ο Αλέξης Γεωργούλης αντικαθιστά τον Μάρκο Σεφερλή στο “Ζητείται Ψεύτης”

NDP Photo Agency

Στα αριστερά μου κάθεται η Λία Παπαιωάννου. Διαβάζουμε την είδηση στην οθόνη του υπολογιστή. Το πρώτο της σχόλιο: «Από δεν πρεμιέρ στο ζεν πρεμιέρ». Καλό ε; Ο Μάρκος Σεφερλής έφυγε, ο Αλέξης Γεωργούλης ήρθε.

 

Την αποκάλυψη έκανε η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Έχω να σας ανακοινώσω ότι τον Μάρτιο στο Θέατρο Παλλάς θα ”ανέβει” το Ζητείται Ψεύτης με τον Αλέξη Γεωργούλη. Το προσπαθούμε τόσο καιρό, είναι πολύς ο κόσμος, ο οποίος θέλαμε να μη βρεθεί χωρίς δουλειά, αλλά είναι και ένα έργο που εμείς το είχαμε αγαπήσει πάρα πολύ και την κάναμε την προσπάθεια».

 

Στους δημοσιογράφους μίλησε και ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης: «Ήμουν στην Αγγλία εκείνη την εποχή που έγινε η όλη ιστορία. Άκουσα ότι ψάχνουν αντικαταστάτη για να μην αφήσουν την παραγωγή να ναυαγήσει γιατί θα έμενε πολύς κόσμος χωρίς δουλειά και σκεφτόμουν ποιος θα μπορούσε. Κάποια στιγμή είδα κι εγώ τον εαυτό μου σε αυτό. Όταν μου έγινε η πρόταση ήταν σαν να κούμπωσε κάτι».

Όσα προηγήθηκαν

«Ξαφνικά χθες, οι 25 συμμετέχοντες ηθοποιοί έλαβαν επιστολή από τις Θεατρικές Σκηνές, που τους ανακοίνωνε τη ματαίωση της αναβίωσης της παράστασης, για λόγους που δεν ευθύνεται η ίδια», ανέφερε ο Άρης Καβατζίκης και συμπλήρωσε διαβάζοντας την επιστολή: «Οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες για λόγους που εκφεύγουν της σφαίρας επιρροής και ευθύνης μας με αποτέλεσμα η εταιρεία να υποστεί μεγάλη επιχειρηματική ζημιά».

«Κι όμως αγαπημένε μου Πινόκιο, τα πιο μεγάλα ψέματα δεν τα έχεις πει εσύ! Ξέρεις όμως πολύ καλά ότι στο τέλος λάμπει πάντα η αλήθεια!» έγραψε ο Μάρκος Σεφερλής σχολιάζοντας την φωτογραφία του στην οποία ποζάρει μαζί με τον Πινόκιο, οδηγώντας πολλούς διαδικτυακούς του φίλους να του εκφράσουν τη στήριξή του στην υπόθεση της παράστασης «Ζητείται ψεύτης».

 

Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο πλευρές ρίχνουν το μπαλάκι της ευθύνης για την ακύρωση της παράστασης η μία στην άλλη μέσα από ανακοινώσεις και δελτία Τύπου. Οι Θεατρικές Σκηνές είχαν την προηγουμένη δημοσιεύεσει ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν μεταξύ άλλων πώς ο ηθοποιός «υπήρξε αμετακίνητος στις υπερβολικές του απαιτήσεις, παρά τις εναγώνιες προσπάθειες της εταιρείας». Ο Μάρκος Σεφερλής είχε νωρίτερα την ίδια ημέρα δημοσιεύσει επιστολή του στην οποία σημείωνε: «Επαναλαμβάνω ότι τον Φεβρουάριο εγγράφως είχε αποτυπωθεί η οικονομική συμφωνία και μόνο, όχι όμως και ο τρόπος καταβολής της. Μαζί με τους συνεργάτες μου διορθώσαμε τη σύμβαση, ώστε να αποτυπώνει και τις προφορικές συμφωνίες και την αποστείλαμε αμέσως στις ”ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ”. Δυστυχώς, ελάχιστα από αυτά που περιλάμβανε η δική μου πρόταση σύμβασης (και που αποτύπωναν τις μεταξύ μας προφορικές συμφωνίες) έγιναν δεκτά, με αποτέλεσμα να μην επέλθει ουσιαστικά καμία μεταξύ μας γραπτή συμφωνία. Οπότε για ποια αθέτηση από μέρους μου μιλάμε; Τελικά οι ”ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ” αποφάσισαν να μην πραγματοποιήσουν την εν λόγω παράσταση. Καλό θα ήταν εφεξής, όποιος αναφέρει ότι… ”ο κος Σεφερλής δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα” να γνωρίζει ποια ήταν αυτά».

 

Κεντρική Φωτογραφία: NDP Photo Agency