LIFE

Μπήκα στο αυτοκίνητο της Heineken και βγήκα χτενισμένη

Οι πληροφορίες που είχα ήταν συγκεχυμένες. Θα έμπαινα σε ένα αυτοκίνητο της Heineken, θα πήγαινα κάπου που δε γνωρίζω (;) δωρεάν και θα γύριζα από εκεί που ήρθα.

Ομολογώ ότι ενώ μου αρέσει η περιπέτεια, ένα άγχος το είχα περίπου μισή ώρα πριν χτυπήσει το τηλέφωνο. “Μαριέτα, καλησπέρα. Είμαι ο Γιώργος από το City Ride. Έχω φτάσει από κάτω, σε περιμένω”. Χαλάρωσα αμέσως με τη χαρούμενη φωνή και τη σκέψη ότι η Heineken κάτι καλό θα έχει ετοιμάσει.

Κατέβηκα και συνάντησα τον Γιώργο, ο οποίος μου άνοιξε την πόρτα για να μπω σε ένα καταπράσινο αυτοκίνητο Heineken.

 

Κοντέρ αυτοκινήτου πράσινο, φωτισμός πράσινος, μαξιλαράκι πράσινο και μετά από λίγο… Ουπς! Μια πράσινη μου προσφέρθηκε (και σιγά μην έλεγα όχι). Έβαλα την μπίρα στη θήκη και μετά από μερικές απαντήσεις ενδεικτικές του τι είχα όρεξη να κάνω, ξεκινήσαμε.

Ο Γιώργος δε μου αποκάλυπτε που πάμε, μόνο ότι η απόσταση θα είναι περίπου μισή ώρα και θα περάσουμε από Αττική Οδό. Στην τελική δε με ένοιαζε, σκέφτηκα και έκατσα χαλαρή στο κάθισμα.

Όταν τριγυρνάς μέσα στην πόλη χωρίς συγκεκριμένο προορισμό, όλα σου φαίνονται διαφορετικά

Περάσαμε από δρόμους που φυσικά έχω ξαναδιασχύσει, αλλά αυτή τη φορά χάζευα. Ουρανό, πινακίδες, ανθρώπους. Η ώρα πέρναγε και πιθανολογούσα ότι πλησιάζουμε.

Ο Γιώργος, έκοψε ταχύτητα μπροστά σε ένα κατάστημα με είδη υγιεινής και μου είπε “Εδώ είμαστε. Θα πάρεις πράγματα για το μπάνιο σου”. Πριν προλάβω να απαντήσω με χαμόγελο ότι πραγματικά δε θα είχα πρόβλημα και ήμουν έτοιμη για όλα,  μου είπε ότι κάνει πλάκα. Λίγα μέτρα παρακάτω, ήταν ο προορισμός μας. Το κομμωτήριο Cool Cuts. Κατεβήκαμε και μαζί πήρα και μερικές πράσινες, έτσι για δροσερή παρέα.

Ναι, καλά κατάλαβες. Η Heineken μου έκανε το χατίρι που ζήτησα. Ουσιαστικά ζήτησα να περάσω καλά και από τις απαντήσεις μου κατάλαβε ότι μια επίσκεψη σε κομμωτήριο, θα ήταν ότι πρέπει. Με κέρασε τη διαδρομή, το ποτό και το ξεχωριστό χτένισμα. Και όχι όπου κι όπου. Με έστειλε στα χέρια της Δήμητρας, την οποία πολύ πιθανό να ξέρεις ως Dazzlin’ Gal.

Ανέκαθεν η επίσκεψη μου σε κομμωτήριο, χαρακτηρίζεται από ένα “δε ξέρω τι θέλω να κάνω, ότι σε εμπνέει”. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις η Δήμητρα είχε το ελεύθερο να χτενίσει όπως εκείνη εμπνεόταν τα μαλλιά μου. Έτσι και έγινε.

 

 

 

Σε όλη τη διαδικασία λούσιμο – στέγνωμα – χτένισμα, ήμουν με μια πράσινη στο χέρι. Η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα ξανακάνει, αλλά την επόμενη φορά που θα επισκεφτώ κομμωτήριο, είναι πολύ πιθανό να το τολμήσω.

Η μεταμόρφωση κράτησε περίπου μια ώρα και αυτό που είδα στον καθρέφτη ήταν κάτι ασυνήθιστα ωραίο.

“Θα βγεις;” με ρώτησαν τα παιδιά από το Daily Secret που βρίσκει τις εμπειρίες της καμπάνιας και το Cool Cats. “Δεν είχα κανονίσει, αλλά ποτέ δεν είναι αργά” απάντησα βλέποντας τον εαυτό μου να βγαίνει από μια άλλη δεκαετία, με τα μαγικά της Δήμητρας.

Χαιρέτησα, μπήκα στο ίδιο αυτοκίνητο, φυσικά με τον Γιώργο να ανοίγει την πόρτα. Επιστρέψαμε στο Παγκράτι γύρω στις 10 και βγάλαμε selfie λίγο πριν πω καληνύχτα.

Αν ακόμα δεν το έχω κάνει πολύ σαφές, ας το πω με δύο λέξεις: πέρασα υπέροχα!

Δεν είναι ότι δεν έχω ξαναπάει κομμωτήριο, ούτε ότι δεν έχω περάσει άλλη φορά από τα Βριλήσσια. Είναι ότι δεν έχω ξαναμπεί σε αυτοκίνητο που με πάει στο άγνωστο. Ότι δεν έχω ξαναδοκιμάσει vintage χτένισμα. Ότι δε σκέφτηκα λεπτό τι και πως και όλα έγιναν μόνα τους.

Η καμπάνια City Ride είναι σούπερ, ακριβώς γιατί σου αποδεικνύει ότι τα καθημερινά μπορούν να σε ενθουσιάσουν.

Γιατί σου δείχνει, με τον πιο όμορφο τρόπο ότι η Αθήνα είναι ωραία και σίγουρα κούκλα

Συνέστησα σε πάνω από 10 φίλους να κάνουν στον εαυτό τους αυτό το δώρο. Δε θα μπορούσα να μην το κάνω και στα κορίτσια του Ladylike (εσάς ντε): Κατεβάστε την τελευταία έκδοση του Taxibeat, πατήστε το πράσινο κουμπί του “The City Ride” και καλέστε έναν οδηγό. Απολαύστε τη διαδρομή και τη μοναδική εμπειρία που σας περιμένει, εντελώς δωρεάν. Ναι, εντελώς δωρεάν. Καλά να (και θα) περάσετε!