ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΟΥ: Με αυτό το τραγούδι για τις κακοποιητικές σχέσεις, σίγουρα θα ταυτιστείς. Μελομακαρονοκουραμπιεδάκι μου

youtube

Έρωτες παράφοροι, τεράστιοι, οι μοναδικοί των ζωών μας, οι ανυπέρβλητοι. Οι κινηματογραφικοί έρωτες που όλες έχουμε ζηλέψει και παρακαλέσει να ζήσουμε είναι στην πραγματική ζωή, στο μεγαλύτερό τους ποσοστό, μία απόλυτα τοξική, χειριστική, αμπαλαρισμένη με νοιάξιμο, κακοποιητική σχέση.

Για μια τέτοια κακοποιητική σχέση μιλά και ένα τραγούδι που κυκλοφορεί όλο και περισσότερο στα social media τις τελευταίες ώρες. Ναι, φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η τέχνη εμπνέεται από τη ζωή (και τανάπαλην), αλλά αυτή τη φορά, η Βίνα Σέργη, δημιούργησε ένα 6λεπτο performance εν είδει μουσικού τραγουδιού με απαγγελία, στο οποίο δεν ακούμε ωραιοποιημένες λέξεις που περιγράφουν την αλήθεια των τοξικών σχέσεων.

Ακούμε όμως όλο αυτό το τοξικό ταξίδι της αγάπης που μοιάζει αληθινή. Αυτή την τσουλήθρα που ξεκινά στην κορυφή της με αποθεωτικά, ρομαντικά γλυκόλογα και την εικόνα του άλλου να μοιάζει με αγιογραφία κρεμασμένη στον τοίχο. Όπως στη ζωή, έτσι και στο ΜΟΥ, η τσουλήθρα αυτής της σχέσης καταλήγει σε τραγωδία.

Η Βίνα Σέργη, ηθοποιός στο επάγγελμα, χρησιμοποιεί πολύ κοινά χαρακτηριστικά κακοποιητικών ή και τοξικών σχέσεων που κάθε θύμα βιώνει, αλλά περισσότερο συχνά παρά σπάνια, αρνείται να δει, να συνειδητοποιήσει και να συζητήσει.

Ρίξε μια ματιά σε μερικούς ενδεικτικούς στίχους. Στη συνέχεια πάτα play.

«Σκατά να ‘ναι κι ό,τι να ‘ναι. Αρκεί να είναι δικό Μου.»

«Τι αγάπη είναι αν δεν φάω και μια φάπα

«Ποιες φίλες δεν υπάρχουν φίλες. Ζηλεύουν

«Αν δεν το ευχαριστιέσαι εσύ μια εγώ δεν το ευχαριστιέμαι δέκα. Φτιάχτηκα για να σε υπηρετώ

«Θέλω να κάνω τα παιδιά σου. Αυτά θα είναι δικά σου. Το δώρο μου για σένα. Εσύ είσαι δικός μου κι αυτά θα είναι δικά σου. Μπορείς να τα κάνεις ό,τι θες. Πήγαινε τον γιο σου μπάλα, πήγαινέ τον στα μπουρδέλα. Και την κόρη σου μπαλέτο και νοικοκυριό. Δίπλα μου.»

«Αλλά αν σου αρέσουν σέξι εσώρουχα σαν αυτά που βλέπεις κρυφά στις τσόντες, θα πάω να πάρω. Εκτός κι αν μου πεις ότι δεν μου πάνε. Αν μου πεις ότι δεν μου πάνε θα τα πάω πίσω. Έχω παχύνει κιόλας όλο τρώω. Που να με κοιτάξεις έτσι που έχω γίνει. Και τα μαλλιά μου θέλουν βάψιμο. Αλλά πού λεφτά για κομμώτριες. Δίκιο έχεις, είναι πολυτέλειες αυτά.»