HACK MY LIFE

Μωρομάντηλα: 10 πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορείς να καθαρίσεις με αυτά

Unsplash

Σύμφωνα με τον γενικό κανόνα, τα μωρομάντηλα προορίζονται για τον καθαρισμό και το φρεσκάρισμα του ευαίσθητου δέρματος των μωρών. Όμως, οι χρήσεις του στην καθημερινότητά σου είναι πολύ περισσότερες, όπως αποδεικνύεται συχνά. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις μωρό στο σπίτι, δηλαδή.

Ένα μωρομάντηλο σώζει σε πολλές περιπτώσεις -και με διαφορετικούς τρόπους κάθε φορά, αφήνοντας παράλληλα ένα ήπιο άρωμα φρεσκάδας. Σε σύγκριση με τα απλά χαρτομάντηλα και τις χαρτοπετσέτες, τα μωρομάντηλα είναι οι νικητές. Η υγρή, απολυμαντική τους σύσταση τα κάνει πολύ πιο αποτελεσματικά όταν μιλάμε για καθαριότητα.

Παρακάτω, λοιπόν, μαθαίνεις ποια είναι τα 10 πράγματα που μπορείς να καθαρίσεις εύκολα και αποτελεσματικά με ένα μωρομάντηλο. Καλό είναι, λοιπόν, να έχεις πάντα μαζί σου μια συσκευασία. Στην τσάντα, μέσα στο αμάξι και φυσικά στα συρτάρια του σπιτιού σου. Χαμένη δεν θα βγεις!

  • Λερωμένα χέρια

Αν τα χέρια σου έχουν λερωθεί με οποιαδήποτε χρωστική ουσία (ή έχουν σκόνη), ένα μωρομάντηλο θα βοηθήσει στην υγειινή τους (και στη δική σου).

  • Λεκέδες σε ρούχα & υφάσματα

Ένα μωρομάντηλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αφαιρέσει λεκέδες από το ρούχο ή το υφασμά. Προσοχή όμως: Η αφαίρεση θα είναι επιτυχής αν γίνει μέσα σε λιγίτερο από 5 λεπτά. Όσο πιο άμεσα αντιμετωπίσεις τον λεκέ, τόσο το καλύτερο.

Καλό είναι μόλις γυρίσεις σπίτι, να βάλεις το ρούχο για πλύσιμο. Μην περιμένεις να αφαιρέσεις εκ θαύματος έναν λεκέ από σάλτσα ντομάτας μετά από 2 μέρες.

  • Τρίχες κατοικιδίου

Εάν δεν έχεις ειδικό ρολό ή απλά σου τελείωσε, ένα υγρό μαντηλάκι θα σε βοηθήσει να μαζέψεις τις τρίχες του κατοικίδιού σου εύκολα και γρήγορα, καθώς οι θα κολλήσουν απευθείας πάνω στο υγρό μαντηλάκι.

  • Το ίδιο σου το κατοικίδιο

Έχεις βγάλει το κατοικίδιό σου βόλτα και (ευλόγως) δεν θέλεις να ακουμπήσει μέσα στο σπίτι με τις βρώμικες πατούσες που κουβαλούν τα μικρόβια και τις βρωμιές του δρόμου. Πόσο μάλλον αν ανεβαίνει πάνω σε καναπέδες και έπιπλα. Καθάρισέ τις εύκολα και γρήγορα με ένα μωρομάντηλο.

  • Γενική καθαριότητα αντικειμένων, επιφανειών & πατώματος

1. Ήπιος καθαρισμός επιφανειών και πατώματος

Η λεκάνη του μπάνιου, η τραπεζαρία, ο πάγκος της κουζίνας, το coffee table στο σαλόνι, τα ράφια και οι ραφιέρες, η ξύλινη βιβλιοθήκη στο υπνοδωμάτιό σου, η επιφάνεια του γραφείου και του μπουντουάρ, τα μεταλλικά και τα ξύλινα μέρη του κρεβατιού είναι μερικά παραδείγματα επιφανειών που καθαρίζονται κανονικότητα με ένα μωρτομάντηλο.

Από την άλλη, αν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν είσαι σε θέση να βάλεις σκούπα και να σφουγγαρίσεις ή απλά λερώθηκε ένα σημείο στο πάτωμα (πχ. γιατί σου έπεσε φαγητό ή έφερες λάσπη από τα παπούτσια) ένα μωρομάντηλο θα κάνει τη (βρώμικη) δουλειά για εσένα. Τα πλακάκια θα δείχνουν σαν καινούργια!

2. Ηλεκτρικές συσκευές και μικροσυσκευές

Με ένα μωρομάντηλο μπορείς να καθαρίσεις ήπια αρκετές συσκευές όπως τον φούρνο (φυσικά μην περιμένεις να καθαρίσει σκληρά και καμμένα λίπη) και το ψυγείο στην κουζίνα. Μπορείς, επίσης, να καθαρίσεις αποτελεσματικά την τηλεόραση, το κινητό, το πληκτρολόγιο και το τηλεχειριστήριο.

**Απέφυγε να καθαρίσεις με μωρομάντηλα συσκευές που είναι ευαίσθητες στην υγρασία, το εσωτερικό μαγειρικών σκευών καθώς και τα ηλεκτρικά εξαρτήματα.

  • Δερμάτινα επίπλα και υφάσματα

Τα υγρά μαντηλάκια έχουν την ικανότητα να γυαλίζουν τα δερμάτινα καλύμματα του καναπέ και γενικά τα δερμάτινα υφάσματα.

  • Λερωμένα παπούτσια

Αν τα παπούτσια σου έχουν σκονιστεί ή έχουν γεμίσει λάσπη με τον καιρό, χρησιμοποίησε δύο μωρομάντηλα για να τα καθαρίσεις τοπικά. Απόφυγε όμως να καθαρίσεις σουέτ ή βελούδινα παπούτσια.

  • Παιδικά παιχνίδια
  • Εξοπλισμός γυμναστικής