ΤΑΙΝΙΕΣ

Monday: το trailer της ταινίας του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου έχει παράφορο έρωτα, ελληνικά τοπία και ηθοποιούς που αγαπάς

Η χειρότερη μέρα της εβδομάδας έγινε ταινία από τον Έλληνα σκηνοθέτη Αργύρη Παπαδημητρόπουλο και το trailer θα σου θυμίσει την τεράστια κινηματογραφική του επιτυχία, το “Suntan”.

Ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος παίρνει τη θέση του στη λίστα με τους Έλληνες σκηνοθέτες που αναγνωρίζονται διεθνώς και η ελληνοβρετανική ταινία του “Monday”, με συγκλονιστικό cast, θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Απριλίου.

Τι θα δούμε στη νέα ταινία του σκηνοθέτη

Στο ρομάντζο μυστηρίου, ο Mickey και η Chloe, δύο Αμερικάνοι που είναι 30something, ξυπνούν γυμνοί και αγκαλιασμένοι σε μία παραλία ελληνικού νησιού από την αστυνομία. Αυτό που ξεκίνησε ως μπέρδεμα, καταλήγει σε μία παθιασμένη ερωτική σχέση 6 χρόνων, με την Chloe να μην επιστρέφει στις Η.Π.Α και εμάς να αναρωτιόμαστε αν θα παραμείνουν μαζί ή αν αυτή η σχέση είναι καταδικασμένη.

«Πάντα με ενθουσίαζαν οι ερωτικές ιστορίες αλλά ήθελα να εξερευνώ αυτά που πηγαίνουν λάθος στις σχέσεις. Γιατί οι άνθρωποι φτάνουν σε αυτό το σημείο, αν και όλα ξεκίνησαν με ονειρικό τρόπο;», αναρωτιέται ο σκηνοθέτης και ο ένας εκ των σεναριογράφων, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος. «Το είδος της ρομαντικής κομεντί μάς έδωσε μερικές υπέροχες ταινίες, αλλά δεν αποτυπώνουν την αλήθεια. Εμείς αποφασίσαμε να δώσουμε μία κλασική ρομαντική αρχή στην ταινία αλλά στην πορεία, οι χαρακτήρες ξεδιπλώνονται με ρεαλιστικό τρόπο, έχουν προβλήματα, κρατούν μυστικά από τον σύντροφό τους και βλέπουν πώς γίνεται η σχέση όταν η ρουτίνα γλιστράει μέσα. Ρεαλιστική και σκληρή, όπως η Δευτέρα».

Το cast του “Monday”

Η ελληνοβρετανική ταινία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Tribeca Festival, τον Απρίλιο του 2020, με πρωταγωνιστές τους Sebastian Stan και Denise Gough. Στο trailer θα αναγνωρίσεις πολύ αγαπημένα πρόσωπα, όπως ο Γιώργος Πυρπασόπουλος και η Έλλη Τρίγγου, η οποία συμμετείχε και στο Suntan. Το σενάριο συνυπογράφει ο Rob Hayes και το trailer σου θυμίζει πώς είναι να λιάζεσαι σε μία παραλία νησιού, να βολτάρεις χωρίς μάσκα στην Πανεπιστημίου και να ζεις έναν μεγάλο καλοκαιρινό έρωτα (αλλά με μέλλον).