ΜΑΓΑΖΙΑ

Minū: Το πιο όμορφο μαγαζί στην Αθήνα έχει φυτά, τέχνη και φαγητό

Απόλλων Γλύκας

Τα φυτά έχουν μπει στις ζωές ακόμα και εκείνων που (προ καραντίνας) τα αγνοούσαν. Οι νέες συνθήκες μάς έφεραν λίγο πιο κοντά στην ομορφιά των φυτών, εντός και εκτός σπιτιού, και αυτήν τη στιγμή είναι η πιο hot τάση στη διακόσμηση.

Αν είσαι σε φάση αναζήτησης του επόμενου φυτού, ή αν απλά θέλεις να ανακαλύψεις έναν χώρο που να συνδυάζει φυτά, καφέ, φαγητό και υπέροχη αισθητική, το Minū άνοιξε και σε περιμένει στου Ψυρρή. Η Αθήνα αλλάζει και το Minū έρχεται να συμβάλλει όσο μπορεί σε μια νέα αισθητική και κουλτούρα.

Πρόκειται για ένα living store στο οποίο η εμπειρία που βιώνεις είναι μοναδική. Η ονομασία προέρχεται από τη λατινική λέξη minutiae που σημαίνει μικρολεπτομέρειες. Οτιδήποτε χρησιμοποιήσεις στον χώρο – από την πολυθρόνα μέχρι το ποτήρι- είναι διαθέσιμα προς πώληση. Τα φυτά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο κάνοντας σε να χαλαρώνεις και να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Το Minū συνεργάζεται με σκανδιναβικούς οίκους, μερικοί εκ των οποίων είναι οι: Bolia, Ferm Living, Puik, Moebe. Η τέχνη και τα table books είναι άλλοι δυο βασικοί πυλώνες του Minū. Τα έργα τέχνης που εκτίθενται στους τοίχους καθώς και τα table books (Kinfolk, Matto, Drift κ.α.) που υπάρχουν διάσπαρτα στον χώρο είναι προς πώληση επίσης.

Υπάρχουν παντού πρίζες που το καθιστούν ιδανικό για εργασία. Πρόσφατα άνοιξε η κουζίνα υπό την επιμέλεια του chef Αθηναγόρα Κωστάκου. Τα γλυκά έρχονται με την υπογραφή του Bon Bon Fait Maison, διαχείρισης του pastry chef Κρίτωνα Πούλη. Η εσωτερική αυλή του Minū είναι μια ευχάριστη έκπληξη στο νεοκλασικό κτίριο που στεγάζεται.

Διεύθυνση: Σαρρή 50, Ψυρρή

Ωράριο λειτουργίας: 11:00 έως τις 23:00
Σύντομα θα τεθούν σε λειτουργία και οι νέοι χώροι του concept.