ΤΑΙΝΙΕΣ

Michael Jackson: Ταινία για τη ζωή του από τον παραγωγό του “Bohemian Rhapsody”

AP Photo Rusty Kennedy, file

Ο Michael Jackson έχει φύγει από τη ζωή εδώ και 10 χρόνια, αλλά οι αποκαλύψεις για τη ζωή του δε λένε να τελειώσουν. Μετά το ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε λίγο μετά τον θάνατό του και τη σειρά-ομολογία των παιδιών που υποστηρίζουν ότι είχαν κακοποιηθεί, μαθαίνουμε ότι ετοιμάζεται ταινία για τη ζωή του.

Ο παραγωγός του “Bohemian Rhapsody”, Graham King, έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα από την οικογένεια του Michael Jackson, με σκοπό να φτιάξει μία ταινία για την πολύπλοκη ζωή του. Επιπλέον, έχει πρόσβαση στη μουσική κληρονομιά του. Ακόμα δεν έχει βρεθεί το κεντρικό θέμα της ταινίας, ενώ η απόφαση θα παρθεί από κοινού με την οικογένεια. Η εταιρία παραγωγής έχει ήδη κλείσει τον John Logan για να γράψει το σενάριο, ο οποίος έχει προταθεί 3 φορές για Όσκαρ.

Οι ίδιοι συντελεστές δούλεψαν μαζί στην ταινία του Martin Scorsese, “The Aviator” και πάνω στην πολύπλοκη προσωπικότητα του Howard Hughes. Σε εκείνη την προσέγγιση, ήταν ένας αγώνες για καινοτομίες, πριν πάρουν τον έλεγχο οι μικροβιοφοβικές εμμονές του. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με μία πιο ιδιαίτερη περίπτωση.

Ξεκίνησε ως αστέρι ενός οικογενειακού συγκροτήματος και έγινε τεράστιο icon μέσα από τη σόλο καριέρα του. Μας απασχόλησε με τα θέματα κακοποίησης μέσα στη δική του οικογένεια και έκανε παιδιά με παρένθετη μητέρα. Τον τελευταίο χρόνο, το ντοκιμαντέρ του Netflix για την παιδοφιλική σχέση που είχε με παιδιά που φιλοξενούσε στη Neverland, μας άφησε μουδιασμένους, αν και δεν ήταν έκπληξη. Είχε περάσει από δίκη το 1993 για το ίδιο θέμα, αλλά τελικά είχε αθωωθεί.

Ο παραγωγός των επιτυχιών

Από ό,τι φαίνεται, έχει ανοίξει η όρεξη των παραγωγών, γιατί και μουσικά να το δεις, υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον και μία κληρονομιά που είναι ακόμα «ζωντανή». Γι αυτό και ετοιμάζεται ένα αντίστοιχο musical στο Broadway.

Αυτό που μας ψήνει περισσότερο να δούμε την ταινία για τον Michael Jackson, είναι το ότι θα την αναλάβει ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το “Bohemian Rhapsody”. Ο King αντιμετώπισε με πολύ μεγάλο σεβασμό τη σεξουαλικότητα και τη ζωή του Freddie Mercury, και αυτό μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι θα δούμε μία ταινία που θα έχει περισσότερο κινηματογραφικό ενδιαφέρον και λιγότερο κουτσομπολιό. Περιμένεις ότι θα δεις μία ποιοτική προσέγγιση, που μπορεί να πάρει και 3-4 Όσκαρ. Αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό στην περίπτωση του Michael Jackson.

Οι αντιδράσεις στο Twitter και οι φανατικοί του Michael Jackson

Προς το παρόν, η ανακοίνωση έχει προκαλέσει θετικές αντιδράσεις, αλλά μιλάμε για τους θερμούς υποστηρικτές του Michael Jackson, no matter what. Μένει μόνο να δούμε πώς θα προχωρήσουν οι διαδικασίες και πώς θα αγγίξουν την ιστορία του Michael Jackson. Του ανθρώπου που έχει αφήσει νωπές πληγές σε άλλους και δημιουργεί αντίπαλα στρατόπεδα.