LIFE

Μετά το “Normal People” της Sally Rooney, γίνεται σειρά και το βιβλίο «Συζητήσεις με Φίλους». Πού έχεις ξαναδεί τους πρωταγωνιστές;

Έχεις πάρει πρέφα τον χαμό που έχει γίνει με τη σειρά του BBC, “Normal People”; Ήρθε και μας βρήκε στην καραντίνα με τα υπέροχα τοπία του Δουβλίνου και τους πρωταγωνιστές που ήδη έχουν ξεχωρίσει. Η φήμη του βιβλίου, πάνω στο οποίο βασίστηκε η σειρά, προηγείτο και η 29χρονη συγγραφέας Sally Rooney μίλησε σε πολλές καρδιές.

Μετά από την τεράστια επιτυχία του Normal People, και τον 2ο κύκλο που έπεται, σειρά (να γίνει σειρά) έχει το άλλο βιβλίο της Rooney, «Συζητήσεις με Φίλους», που γράφτηκε πριν το best seller Normal People. Το BBC θα συνεργαστεί με την πλατφόρμα Hulu και το 2022 θα αποκτήσουμε μία νέα εμμονή.

Η σειρά «Συζητήσεις με Φίλου»ς που έρχεται μετά το “Normal People”

Ξέρουμε ήδη ότι θα αποτελείται από 12 επεισόδια και το cast δεν αποτελείται μόνο από φρέσκα πρόσωπα όπως, μοιραία, συνέβη στην περίπτωση του Normal People. Ξεκινώ με την αγαπημένη μου Jemima Kirke, που λατρέψαμε ως σύγχρονη Samantha Jones των “Girls” και πεθυμήσαμε να την ακούμε να μιλάει με τη βρετανική προφορά της. Το δεύτερο γνωστό πρόσωπο θα είναι ο Joe Alwyn, που είδαμε στην ταινία «Η Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου. Το cast των βασικών πρωταγωνιστών θα ολοκληρωθεί με τη Sasha Lane και τη newcomer Alison Oliver.

Σε περίπτωση που δεν έχεις διαβάσει το βιβλίο, να σε ενημερώσω ότι η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τις φοιτήτριες Frances και Bobbi, οι οποίες είναι νυν κολλητές και πρώην σύντροφοι. Γνωρίζονται με ένα παντρεμένο ζευγάρι, που έχει περάσει την ηλικία των 30 και δημιουργούνται περίεργα ερωτικά τρίγωνα. Ταυτόχρονα, οι φιλικές σχέσεις τίθενται υπό αμφισβήτηση, ενώ η σχέση με τον εαυτό μπαίνει σε πρώτο πλάνο (όπως και σε κάθε σειρά ή ταινία, right?).

‘Εχοντας διαβάσει πρόσφατα και τα δύο βιβλία της Sally Rooney, ψηφίζω δαγκωτό το «Συζητήσεις με Φίλους». Αν και καταλαβαίνω ότι το “Normal People” έχει βρει αμέτρητους fans, μου είναι ελαφρώς δύσκολο να ταυτιστώ με δύο παιδιά που βρίσκονται στο τέλος του Λυκείου και μόλις ανακαλύπτουν τι είναι έρωτας. Αντιθέτως, το «Συζητήσεις με Φίλους» καλύπτει μεγαλύτερο ηλικιακό φάσμα και δείχνει την πολυπλοκότητα όλων των σχέσεων, αλλά και των επιλογών που κάνουμε.

Συζητήσεις με φίλους
PUBLIC.GR

Συζητήσεις με φίλους

Γραμμένο με ρεαλισμό και ευφυή αίσθηση του χιούμορ, το μυθιστόρημα "Συζητήσεις με φίλους", που έχει μεταφραστεί σε 12 γλώσσες, ζωντανεύει τις βαθιές επιθυμίες και τα βάσανα των νέων ανθρώπων του 21ου αιώνα, αλλά και τις αιχμηρές γωνίες της γυναικείας φιλίας. Και η Σάλλυ Ρούνεϋ γίνεται η φωνή της γενιάς της, των παιδιών που γεννήθηκαν τη δεκαετία του 1990, στον δρόμο τους προς την ενηλικίωση.
13,28€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Η ομάδα της επιτυχίας

Το dream team του Normal People θα επιστρέψει και για τις Συζητήσεις με Φίλους, συνεπώς περιμένουμε να δούμε ένα άρτιο αποτέλεσμα. Ο σκηνοθέτης του Normal People (αλλά και του οσκαρικού “Room”) Lenny Abrahamson θα είναι και σε αυτό το project, μαζί με τη Leanne Welham. Η βασική σεναριογράφος, Alison Birch, επιστρέφει επίσης. Όπως είναι αναμενόμενο, η συγγραφέας Sally Rooney θα έχει ενεργό ρόλο και θα είναι παραγωγός μαζί με τον σκηνοθέτη. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν μέσα στο 2021 στο Δουβλίνο (βεβαίως, βεβαίως) αλλά και σε άλλες περιοχές. Αν θυμάμαι σωστά από το βιβλίο, αναφέρεται και ένα κάστρο στη γαλλική εξοχή.