ΜΟΥΣΙΚΗ

Ματαιώθηκαν τα πρώτα drive- in Mad Video Music Awards

Instagram.com/madvma

Ένα σχεδόν βωβό καλοκαίρι αναμένεται να περάσουμε το 2020. Οι περισσότερες συναυλίες στις οποίες λαχταρούσαμε να δώσουμε το παρόν έχουν ματαιωθεί. Είχαμε τουλάχιστον να περιμένουμε τα Mad Video Music Awards που για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα απονέμονταν σε μία drive – in συναυλία.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Πουλόπουλο και την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» του Star, μάταια περιμέναμε. Από το 2004 τα Mad Video Music Awards, κάθε χρόνο αποτελούν το μουσικό event του καλοκαιριού για τους λάτρεις της ελληνικής σύγχρονης μουσικής σκηνής. Φέτος θα απονεμηθούν μεν, αλλά χωρίς τη μουσική συναυλία που τα συνόδευε. Οπότε ξέχνα και το κόκκινο χαλί, και τις εμφανίσεις και τις διασκευές που κάθε χρόνο άκουγες.

Όπως είπε ο Γιάννης Πουλόπουλος, τα Mad Video Music Awards, θα ακολουθήσουν την πορεία της φετινής Eurovision. Όπως την ακύρωση της φετινής Eurovision ακολούθησε η τηλεοπτική εκπομπή “Europe Shine a Light” που θέλησε να τιμήσει τους συμμετέχοντες, μια ανάλογη τηλεοπτική εκπομπή θα γίνει και από τα ελληνικά μουσικά βραβεία. Σε αυτήν οι νικητές των βραβείων για το 2020 θα εμφανιστούν μέσα από video στα οποία θα παραλαμβάνουν το βραβείο τους και θα ευχαριστούν το κοινό που τους ψήφισε.

Πότε θα ανακοινωθούν οι νικητές των Mad Video Music Awards

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» οι νικητές των βραβείων θα ανακοινωθούν στις 20 Ιουλίου. Η τηλεοπτική εκπομπή που θα αφορά τα βραβεία θα ακολουθήσει μέσα στον Αύγουστο. Την είδηση για την τηλεοπτική απονομή των βραβείων επιβεβαίωσε στην εκπομπή και ο Θέμης Γεωργαντάς, ο σταθερός παρουσιάστης των βραβείων στα 16 χρόνια του θεσμού.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή ο λόγος πίσω από την ματαίωση της μουσικής συναυλίας των βραβείων δεν είναι άλλος από την πανδημία του κορονοϊού. Παρόλο που είχε προβλεφθεί η συναυλία να έχει τη μορφή του Drive In για να αποφευχθεί ο συνωστισμός του κοινού σε χώρο της Γλυφάδας, που θα τα φιλοξενούσε, το κόστος της παραγωγής παρέμεινε αγκάθι.

Σε μια εποχή κρίσης όπως η σημερινή, η παραγωγή θα έπρεπε να είναι λιτή και απέριττη. Πώς όμως να γίνει αυτό όταν ο θεσμός των βραβείων σημαίνει υπερθέαμα με χορευτές και τραγουδιστές στη σκηνή, με εντυπωσιακούς φωτισμούς και ήχο; Αυτό σε συνδυασμό με την έλλειψη ικανοποιητικών χορηγιών και πάλι λόγω της εποχής της πανδημίας συνέβαλλαν στην απόφαση για τη ματαίωση της Drive – In συναυλίας.