ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

MasterChef: Ο Θοδωρής δήλωσε συμμετοχή επειδή τον παρότρυνε η ψυχοθεραπεύτριά του. Ένα μεγάλο μπράβο

Instagram.com/masterchefgr

Ακόμα επεισόδιο του MasterChef προβλήθηκε την Τρίτη 18 Ιανουαρίου, με ακόμα περισσότερους παίκτες να επιδεικνύουν τις μαγειρικές τους ικανότητες ενώπιον των κριτών, με σκοπό να εξασφαλίσουν τη λευκή ποδιά και τη θέση τους στην επόμενη φάση του μαγειρικού διαγωνισμού. Ανάμεσα σε αυτούς τους παίκτες βρέθηκε και ο 29χρονος Θοδωρής Κιπιώτης με καταγωγή από τον Πειραιά.

Όπως ο ίδιος δήλωσε στην κάμερα του διαγωνισμού χωρίς να διστάσει στο ελάχιστο, η ψυχοθεραπεία ήταν η κινητήριος δύναμη που τον ώθησε να δηλώσει συμμετοχή στο MasterChef. Και τον ευχαριστούμε γι’ αυτή του δήλωση. Γιατί δήλωσε χωρίς ντροπή, σε ένα show στην prime time της ελληνικής τηλεόρασης ότι κάνει ψυχοθεραπεία. Βοηθά έτσι με τον δικό του τρόπο, ώστε η ψυχική υγεία και η ψυχοθεραπεία, να πάψουν να περικλείονται από προκαταλήψεις, στερεοτυπικές απόψεις και ταμπού. Γιατί η παραδοχή πως χρειαζόμαστε βοήθεια από κάποιον ειδικό για να αντιμετωπίσουμε ορισμένες δύσκολες καταστάσεις στη ζωή μας, δεν υποδηλώνει κάποιο είδος αδυναμίας. Αντιθέτως, δείχνει δύναμη, σθένος και θάρρος και το «τι θα πει ο κόσμος» δεν έχει απολύτως καμία σημασία, αλλά ούτε και υπόσταση.

Ο Θοδωρής πήρε μέρος στο MasterChef χάρη στη ψυχοθεραπεία και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό

«Στο MasterChef με παρότρυνε να λάβω μέρος η ψυχοθεραπεύτριά μου, για να δοκιμάσω τον εαυτό μου και να δοκιμαστούμε μαζί. Την εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια γιατί με έχει βοηθήσει αρκετά. Με βοηθάει γενικότερα να διαμορφωθώ. Να αποβάλλω το άγχος μου και το στρες, να μπορώ να υποστηρίξω τον εαυτό μου, να μπορώ να εκφραστώ σωστά. Στην ουσία, να χειρίζομαι τις καταστάσεις πιο ανώδυνα. Ψυχοθεραπεία κάνω τα τελευταία δυο χρόνια. Ο λόγος ήταν η πρώην μου σχέση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θοδωρής στην κάμερα του MasterChef. Χίλια μπράβο.

Η audition του Θοδωρή

Πιο συγκεκριμένα, ο Θοδωρής – εμφανώς αγχωμένος – έφτιαξε μπακαλιάρο κοκκινιστό μπροστά στους κριτές. Όταν οι τελευταίοι τον ρώτησαν γιατί έλαβε μέρος στο Masterchef, ο ίδιος τους απάντησε πως η συμμετοχή του αποτελεί μέρος της ψυχοθεραπείας του, αλλά και της γενικότερης δοκιμασίας που θέλει να υποβάλλει τον εαυτό του.

 

Ο Θοδωρής κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού με 2 «ναι». Η ψυχοθεραπεύτριά του ήταν η πρώτη που έμαθε για την πρόκρισή του στο MasterChef, όταν μετά τη λήξη της δοκιμασίας, της τηλεφώνησε για να την ενημερώσει για τα ευχάριστα. Τα συγχαρητήρια κι από εμάς.