ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

MasterChef: Ο Στάθης πέρασε απευθείας στο σπίτι, αλλά δικάστηκε από το Twitter

Star

Ένα ακόμα επεισόδιο του MasterChef προβλήθηκε τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου από τη συχνότητα του Star. Στο επεισόδιο αυτό των auditions για τους υποψήφιους μάγειρες του νέου κύκλου του reality μαγειρικής δόθηκε ένα ακόμα golden pin. Ο κάτοχος του νέου golden pin του MasterChef είναι ο Στάθης, που εκτός από μάγειρας είναι και νέος μπαμπάς.

Το golden pin στο φετινό MasterChef, είναι κάτι σαν το golden pass του GNTM. Όποιος παίρνει αυτή την καρφίτσα, περνά απευθείας στο σπίτι του reality μαγειρικής του Star. Όπως καταλαβαίνεις είναι μεγάλη υπόθεση για τους κριτές να το δίνουν. Αυτή τη φορά ήταν ο Πάνος Ιωαννίδης που αποχωρίστηκε το δικό του golden pin, αφού ο Στάθης είχε ετοιμάσει κατά τον ίδιο, το καλύτερο πιάτο που δοκίμασε φέτος.

Ο μπακαλιάρος σωτέ, το ρεβυθόρυζο και η σύζυγος που «συμφώνησε και δεν συμφώνησε»

Ο Στάθης μαγειρεύει από τα 15 του χρόνια και πλέον είναι 31 ετών. Όπως είπε στην κάμερα του MasterChef έγινε μπαμπάς πριν από 15 ημέρες και η κόρη του θα του λείψει. «Αυτή τη στιγμή όμως θα βάλω ως προτεραιότητα το MasterChef» σημείωσε, ενώ ετοίμαζε μπακαλιάρο σωτέ πάνω σε ρεβυθόρυζο.

«Δήλωσα συμμετοχή για να δω την πίεση, τους χρόνους, ήθελα να το ζήσω από κοντά», εξήγησε στην κάμερα του MasterChef ο Στάθης. Όπως είπε στόχος του είναι η νίκη γιατί θέλει να δωρίσει στην κόρη του το έπαθλο. «Το χρηματικό ποσό θα το επενδύσω στο επαγγελματικό μου κομμάτι. Για ταξίδια γαστρονομικά γιατί δεν είχα μέχρι τώρα τη δυνατότητα να το κάνω λόγω οικονομικού», σημείωσε ο Στάθης. Όπως είπε, το πιάτο αυτό είναι εμπνευσμένο από τις αναμνήσεις του από τη γιαγιά του.

«Ήρθα να εκπληρώσω το όνειρο. Η σύζυγος συμφώνησε και δεν συμφώνησε. Ήρθα να πάρω το βραβείο και να το πάω στη μπέμπα», σημείωσε ο Στάθης μιλώντας στους κριτές του MasterChef. Οι τρεις κριτές δοκίμασαν ενθουσιασμένοι το πιάτο του Στάθη. Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και ο Σωτήρης Κοντιζάς του είπαν το μεγάλο «ναι» δοκιμάζοντας ενθουσιασμένοι, ενώ ο Πάνος Ιωαννίδης πήγε την κριτική του ένα βήμα παραπέρα και έδωσε στον νέο μπαμπά το golden pin.

Ο Πάνος Ιωαννίδης έδωσε το golden pin του

Ο Στάθης κέρδισε το golden pin του Πάνου Ιωαννίδη και προκρίθηκε απευθείας στο σπίτι του MasterChef. Το Twitter ωστόσο έμεινε στα σχόλιά του για τη νεογέννητη κόρη του, το χρηματικό έπαθλο και την επικοινωνία του στη συνέχεια με τη σύζυγό του.

«Κοιμάται, είναι ανήσυχη πολύ», του είπε η σύζυγός του κι εκείνος απάντησε: «Οκ, πέρασα». «Την έχω έτοιμη, αφού εγώ όπου πάω δεν παίζω. Δεν ήρθα για να πω ότι πήγα. Είμαι αποφασισμένος εδώ και καιρό», είπε στην κάμερα της παραγωγής του MasterChef όταν η δημοσιογράφος του είπε ότι άκουσε τη σύζυγό του πολύ ψύχραιμη. Αυτή η ψυχραιμία εκατέρωθεν μεταφράστηκε σε αρνητικά σχόλια στο Twitter.

Μετά το mom shaming, ήρθε το dad shaming στο Twitter. Ο Στάθης, το MasterChef και η κόρη του

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει, δυστυχώς, να βλέπουμε σχόλια που κρίνουν τις μητέρες για το πώς ίσως αποχωρίζονται τα παιδιά τους για να κυνηγήσουν το προσωπικό τους όνειρο, ωστόσο, το Twitter χθες επεφύλασσε την ίδια αντιμετώπιση για τον μπαμπά Στάθη. Την ώρα που ο Στάθης κέρδιζε το golden pin του MasterChef, το Twitter έβρισκε την επιθυμία του αχαρακτήριστη, μην δείχνοντας να κατανοεί πως ένας άνθρωπος μπορεί να έχει προσωπικές προτεραιότητες όταν αποκτά οικογένεια. Παρακάτω θα δεις τα σχόλια που θα σε βάλουν στο κλίμα.

Δεν ξέρω τι είναι πιο εγωιστικό, να προσπαθείς να γίνεσαι ευτυχισμένος για να μπορείς να είσαι ένας σωστός γονιός τελικά ή να αφήνεις τα όνειρά σου για αργότερα, με τον κίνδυνο να μην έρθει ποτέ ο «σωστός» χρόνος να τα πραγματοποιήσεις; Ίσως το πιο σωστό απ’ όλα είναι να μην παίρνουμε θέση απέναντι στις επιλογές τρίτων αβασάνιστα.

Το Twitter δίκασε τον Στάθη του MasterChef, αλλά εγώ θα σε αφήσω σε μία πιο αισιόδοξη νότα, με το ωραιότερο tweet για τους τρεις κριτές και την «επίθεσή» τους στην κατσαρόλα με το ρεβυθόρυζο.