ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

MasterChef: Μια εβδομάδα χωρίς την Κατερίνα και το twitter και η τηλεθέαση αποδεικνύουν ότι λείπει

Instagram.com/masterchefgr

Στο Νέο Μουσείο του ΟΣΕ βρέθηκαν οι τελευταίοι 10 υποψήφιοι MasterChef του 4ου κύκλου του μαγειρικού reality του Star. Χωρισμένοι σε δύο ομάδες, στους μπλε και τους κόκκινους, οι παίκτες κλήθηκαν να δημιουργήσουν πιάτα βασισμένα στο μενού του θρυλικού Orient Express που κρατά από το 1925. Τα πιάτα τους έκριναν o chef της γαλλικής πρεσβείας και ο βραβευμένος με 2 αστέρια Michelin, Stephan Buron. Όλα αυτά θα ήταν ειδυλλιακά, αν δεν μιλούσαμε για το φετινό MasterChef, οι παίκτες του οποίου έχουν αποδειχθεί μάστορες της ίντριγκας και των βιτριολικών σχολίων.

Μία παίκτρια του MasterChef από εκείνες που θεωρούνταν αμφιλεγόμενες παρουσίες στο παιχνίδι, ήταν η Κατερίνα Λένη. Η Κατερίνα έφυγε στο επεισόδιο της Τρίτης 5 Μαΐου προκαλώντας ένα μικρό παροξυσμό ωδύνης στο Twitter. Ο μικρός χαμός ακολούθησε και την επόμενη ημέρα με την εμφάνισή της στη «Φωλιά των Κου Κου», αλλά και με την επιστολή που άφησε στους συμπαίκτες της και αποδείχτηκε ότι δεν ήταν δική της. Οι παίκτες πάντως, που έμειναν πίσω, μία εβδομάδα μετά συνέχισαν να αναφέρονται σε εκείνη. Όχι με ιδιαίτερα εγκωμιαστικό τρόπο.

Η Μαριάννα Πουλμέντη, με αφορμή την «μετακόμιση» του Διονύση σε νέο δωμάτιο, ήταν η πρώτη που αναφέρθηκε στην Κατερίνα. «Ο Διονύσης είναι σε καινούργιο δωμάτιο από σήμερα, από χθες το βράδυ για την ακρίβεια! Έχει παει στο ρετιρέ. Θα του πρότεινα να μην το κάνει γιατί είναι σαν να πάει σε ένα σπίτι το οποίο είναι στοιχειωμένο», σημείωσε χαρακτηριστικά, στην κάμερα του MasterChef, η Μαριάννα Πουλμέντη καθώς το δωμάτιο πριν «ανήκε» στην Κατερίνα.

Μετά τη δοκιμασία επανήλθε στα σχόλια της για την Κατερίνα και την σχέση της με τον Γιώργο Λασκαρίδη, που διακρινόταν από μεγάλη ένταση. «Χαίρομαι πάρα πολύ, Κατερίνα που έφυγες και δεν θα καταφέρεις να βγάλεις τον Γιώργο έξω! Και ναι, θα φτάσει στον τελικό! Θα έρθεις να τον δεις», είπε. Μαζί με τον Γιώργο κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας ακούγονταν να τραγουδούν το «Ρίνα, Κατερίνα», του Κώστα Μπίγαλη. Τα highlights του επεισοδίου θα τα δεις πιο κάτω. Τους νικητές και τους χαμένους της δοκιμασίας θα τους μάθουμε στο αποψινό επεισόδιο.

Ούτε το Twitter όμως ξέχασε την Κατερίνα Λένη. Το όνομά της βρέθηκε χθες κατά τη διάρκεια του MasterChef να μπαίνει στα trends αποδεικνύοντας ότι είναι μια «απώλεια» από το παιχνίδι που το κοινό δεν θέλει να ξεπεράσει. Οι χρήστες του Twitter το έδειξαν με σχόλια όπως τα παρακάτω.

Τα σχόλια για την Κατερίνα Λένη από το MasterChef που δείχνουν πόσο λείπει στο Twitter

Η διαφορά στην τηλεθέαση

Μπορεί ένας παίκτης να κάνει την διαφορά; Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, αλλά η Κατερίνα Λένη στο τελευταίο επεισόδιο στο οποίο είχε παρουσία στο MasterChef έφερε την απογείωση στους πίνακες τηλεθέασης. Το MasterChef την περασμένη Τρίτη σημείωσε ποσοστά 35,2% στο σύνολο και 43,2% στο δυναμικό κοινό. Το επεισόδιο της Δευτέρας 11 Μαΐου κινήθηκε πιο χαμηλά, αν και εξίσου εντυπωσιακά.

Συγκεκριμένα το επεισόδιο του MasterChef την Δευτέρα 11 Μαΐου σημείωσε 31% τηλεθέαση στο σύνολο και 38,3% στο δυναμικό κοινό. Μήπως τελικά ο σχολιασμός από την Κατερίνα που πρότεινε το Twitter είναι μια κάποια λύση;