ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

MasterChef: Μαργαρίτης Σχοινάς και Margrethe Vestager είναι οι κριτές της νέας δοκιμασίας του παιχνιδιού

Instagram.com/masterchefgr

Μια νέα ομαδική δοκιμασία με αέρα «Ευρωπαϊκής Ένωσης» περιμένει τους 12 παίκτες του MasterChef στο επεισόδιο της Δευτέρας 27 Απριλίου. Στο νέο επεισόδιο του MasterChef οι guest κριτές των πιάτων που θα δημιουργηθούν είναι δύο προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής της Ευρώπης, ο Μαργαρίτης Σχοινάς και η Margrethe Vestager.

Οι διαγωνιζόμενοι του reality μαγειρικής του Star που αυξήθηκαν την τελευταία εβδομάδα με την επιστροφή της Μαριάννας, της Μαρλέν και του Σταύρου σε ένα επεισόδιο γεμάτο εντάσεις και χαρακτηρισμούς, θα πρέπει να αφήσουν πίσω τους τις κόντρες του σπιτιού του MasterChef. Η απαιτητική δοκιμασία του MasterChef στην οποία θα λάβουν μέρος ως κριτές ο Μαργαρίτης Σχοινάς και η Margrethe Vestager, θα λάβει χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι παίκτες του MasterChef θα χωριστούν σε δύο ομάδες και θα μαγειρέψουν ένα μενού στο οποίο θα πρέπει να συνδέσουν την Ελλάδα με την υπόλοιπη Ευρώπη. Ποιος λοιπόν θα ήταν καλύτερος κριτή, αν όχι ο Μαργαρίτης Σχοινάς και η Margrethe Vestager; Πρόκειται άλλωστε για δύο αντιπροέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Margrethe Vestager είναι η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με ρόλο “Ευρώπη έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή”, ενώ ο Μαργαρίτης Σχοννάς είναι ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής. Μένει να δούμε πώς θα τα πάνε και στον ρόλο τους ως guest κριτές του Masterchef. Βεβαίως και το να δούμε αν οι παίκτες του MasterChef θα καταφέρουν να αφήσουν πίσω τις έριδες και να πειθαρχήσουν ως ομάδες έχει επίσης το ενδιαφέρον του.

Το trailer του επεισοδίου προμηνύει μία ακόμα μαγειρική περιπέτεια καρυκευμένη με ισχυρές δόσεις reality.

Ποιοι είναι ο Μαργαρίτης Σχοινάς και η Margrethe Vestager που θα δούμε στο MasterChef

Από τα 21 της χρόνια έχει ξεκινήσει την πολιτική της καριέρα η Margrethe Vestager. Γεννήθηκε σε ένα προάστιο της Κοπεγχάγης, από γονείς Λουθηρανούς ιερείς, μεγάλωσε και σπούδασε στη Δανία. Στη χώρα της προτού την υπηρετήσει μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ήταν υπουργός οικονομικών. Είναι επίσης παντρεμένη με έναν καθηγητή γυμνασίου που διδάσκει μαθηματικά και φιλοσοφία. Μαζί έχουν αποκτήσει τρεις κόρες, τη Maria, τη Rebecca και την Ella. H Margrethe Vestanger αποτελεί τέλος, την έμπνευση πίσω από τον κεντρικό χαρακτήρα της Δανέζικης σειράς Borgen για μία πολιτικό που προσπαθεί να ισορροπήσει καριέρα και πολιτική ζωή.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Το εξωτερικό τον κέρδισε γρήγορα αφού μετά τον πρώτο του τίτλο σπουδών στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε στο Κολλέγιο της Ευρώπης, στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου αλλά και στη σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Harvard. Ξεκίνησε να δουλεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 1089. Ευρωβουλευτής έγινε για πρώτη φορά το 2007, όταν πήρε τη θέση του Αντώνη Σαμαρά. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς είναι παντρεμένος με την Ισπανίδα Mercedes Alvarogonzales και έχουν αποκτήσει μαζί δύο γιους, τον Στέργιο και τον Γιάννη.