ΚΟΥΙΖ

Masterchef Κουίζ: Κίμτσι, ντάσι και κουλί. Πόσο καλά ξέρεις τις περίεργες λέξεις που ακούς στο ριάλιτι μαγειρικής;

MastechefGreece/Instagram

Τους ακούς να μιλάνε για κομπούτσα, για χώμα σοκολάτας, για μπαβέτε και κονφί. Για τη διαφορά ανάμεσα στο πάνκο και τη γαλέτα. Δίνουν οδηγίες για σου-βίντ, κορσέ και λιέ. Οι παίκτες κρίνονται για το μπλανσάρισμά τους, για το ετουβέ και για το πόσο διαυγές βγήκε το κονσομέ. Oh mon Dieu, δεν είναι άραγμα στην τηλεόραση αυτό, μάθημα γαστρονομίας είναι. Κάθε φορά που βλέπεις Masterchef πιάνεις τον εαυτό σου να γκουγκλάρει μπας και συνεννοηθείτε. Η αλήθεια να λέγεται, το Masterchef έχει απαιτήσεις από τον θεατή του. Το βλέπεις 4 φορές την εβδομάδα, τι έχεις μάθει τελικά από τεχνικές και έννοιες μαγειρικής; Κάνε το κουίζ.

Δηλώνεις ότι σκαμπάζεις από υψηλή γαστρονομία; Εδώ σε θέλω μάγειρα. Στο παρακάτω κουίζ θα διαγωνιστείς σε 15 έννοιες και τεχνικές που έχεις ακούσει στο Masterchef. Ο Κοντιζάς μπορεί να μην είσαι, αλλά δεν έχει μόνο ο επαγγελματίας σεφ δικαίωμα στη φυγόκεντρο επεξεργασία. Κι αν είπα μόλις κάτι εξαιρετικά δύσκολο, ένα μπεν μαρί στο σπίτι το ‘χεις.

Το Masterchef είναι το πιο δημοφιλές reality show μαγειρικής στην Ελλάδα αλλά και τον κόσμο. Οι κριτές Σωτήρης Κοντιζάς, Λεωνίδας Κουτσόπουλος & Πάνος Ιωαννίδης βρίσκονται στο τιμόνι του Masterchef, σε ένα επιτυχημένο συνδυασμό παρουσίασης & εκπαίδευσης των διαγωνιζομένων. Στο Masterchef 5 αναμένονται αλλαγές στη ροή του παιχνιδιού, γεγονός που αναμένεται να δώσει νέο ενδιαφέρον στον διαγωνισμό μαγειρικής.