ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

MasterChef: H «vegetarian λεσβία» που εμφάνισε την κακεντρεχή πλευρά του Twitter

Star

Ανάμεσα στις διαγωνιζόμενες που μπήκαν στην κουζίνα του MasterChef για να δοκιμαστούν στο επεισόδιο της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου ήταν και η Θωμαΐς. H 29χρονη παίκτρια έχει σπουδάσει κοινωνική ανθρωπολογία κι από το 2015 είναι εθελόντρια διασώστρια του Ερυθρού Σταυρού στη Χίο. Εκεί γνώρισε τη σύντροφό της, με την οποία δημιούργησαν το δικό τους κατάστημα εστίασης στο νησί.

Όπως ανέφερε η Θωμαΐς στην κάμερα της παραγωγής του MasterChef, η καραντίνα την ανάγκασε να βρεθεί στην Κω για να συνεχίσει να εργάζεται στο προσφυγικό και κατά τη διάρκεια της πανδημίας πηγαινοέρχεται μεταξύ των δύο νησιών.

Η ίδια μίλησε για τη σύντροφό της, Αγγελική με την οποία έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, ενώ δήλωσε vegetarian και μαγείρεψε ένα αντίστοιχο πιάτο. Όλα καλά κι ωραία θα πεις, όπως είπαν και οι κριτές του MasterChef. Παρόλο που εντόπισαν αστοχίες στο πιάτο της, τελικά της έδωσαν δύο ναι (Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος) το «εισιτήριο» και την ποδιά για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Ο συνδυασμός vegan και λεσβία ερέθισε ωστόσο το Twitter. Θύμισε κάτι από την παίκτρια παλιότερου κύκλου του μαγειρικού reality, Ντέμη Γεωργίου, και δεν άργησαν τα tweets που άρχισαν να υποστηρίζουν ότι δεν ήταν το μαγειρικό κριτήριο που έβαλε τη Θωμαΐδα στο MasterChef αλλά οι ιδιότητες που σου προανέφερα.

Το γεγονός ότι οι παίκτες μοιράζονται τις προσωπικές τους ιστορίες με τους κριτές δεν σημαίνει ότι αυτές οι ιστορίες είναι το κριτήριό τους για να τους επιτρέψουν ή όχι να προχωρήσουν στο MasterChef. Αλλιώς το Twitter θα αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο για κάθε παίκτη που τελικά προχωρά στην επόμενη φάση. Το λυπηρό στα παραπάνω tweets είναι ότι αποδεικνύουν ότι όσο κι αν λέμε ότι δεν υπάρχουν, οι διακρίσεις απέναντι στα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ζουν και βασιλεύουν.

«Αισθάνομαι πάρα πολύ ωραία που πήρα την ποδιά και μπήκα στο bootcamp» είπε η Θωμαΐς. «Αυτή την ποδιά την αφιερώνω στο κορίτσι μου και στον φίλο μου τον Άγγελο», είπε πριν επικοινωνήσει μαζί τους, ενώ το Twitter βαριόταν να βλέπει «άλλη μία λεσβία» στο MasterChef. Εμείς πάλι δεν βαριόμαστε καθόλου.