ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

MasterChef: Επέστρεψε και σάρωσε τον ανταγωνισμό. Τα καλύτερα tweets της πρεμιέρας

Instagram.com/masterchefgr

Με κλάμματα, με τραυματισμούς, με μία κομμώτρια και με πολλά πιάτα επέστρεψε το MasterChef στις οθόνες μας. O 5oς κύκλος του reality μαγειρικής του Star, ξεκίνησε με αρκετές αλλαγές αλλά με την ίδια επιτυχημένη τριάδα των κριτών που μας έχει συνηθίσει σε ωραία σχόλια, ελάχιστες εκρήξεις και μπόλικη δόση χιούμορ στην τηλεοπτική συνταγή του MasterChef. Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Πάνος Ιωαννίδης, βρέθηκαν στις θέσεις τους και οι επίδοξοι MasterChef της πρώτης audition βρέθηκαν απέναντί τους. Αυτό που δεν βρέθηκε απέναντι ήταν ο ανταγωνισμός. Το MasterChef στο πρώτο του επεισόδιο έβλεπε τα υπόλοιπα προγράμματα του Σαββάτου, 23 Ιανουαρίου με το κιάλι. Το reality μαγειρικής του Star εκτοξεύτηκε στην κορυφή.

Το MasterChef 5 έκανε μια πρεμιέρα που είχε απ’ όλα. Και χιούμορ μεταξύ κριτών και διαγωνιζομένων και απορρίψεις και απευθείας εισιτήριο για το σπίτι του MasterChef αλλά και τις γνωστές ανθρώπινες ιστορίες που έχουν ξεχωρίσει πολλούς διαγωνιζόμενους στο παρελθόν. Είχε φυσικά και πολλά tweets να συνοδεύουν το κάθε λεπτό της προβολής του. Κι αυτή η ενασχόληση του κοινού με την πρεμιέρα του MasterChef 5 αποτυπώθηκε και στους πίνακες της τηλεθέασης.

Η τηλεθέαση της πρεμιέρας του MasterChef 5

Σύμφωνα με τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen, η πρεμιέρα του νέου κύκλου του MasterChef σημείωσε το εντυπωσιακό ποσοστό του 40% στο δυναμικό κοινό και 33,4% στο γενικό σύνολο. Αξίζει να σημειωθεί πως σε τέταρτο η τηλεθέαση άγγιξε το 44,8% στο δυναμικό κοινό. Το MasterChef επέστρεψε σαν να μην είχε περάσει ημέρα από τον τελικό της περασμένης σεζόν, κυριαρχώντας στην Prime Time ζώνη της τηλεθέασης του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου.

Ενδεικτικά να σου αναφέρω ότι στην δεύτερη θέση στην κατάταξη του πίνακα τηλεθέασης το Σάββατο βρέθηκε η εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά» του ΣΚΑΪ που σημείωσε 20% τηλεθέαση στο γενικό σύνολο και 14,4% στο δυναμικό κοινό.

Οι αλλαγές και οι πρώτοι διαγωνιζόμενοι

«Έχουμε δημιουργήσει για όλους μας ένα κλειστό περιβάλλον προστασίας. Ο Σωτήρης στο τελευταίο επεισόδιο έταξε πολλές αλλαγές. Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές. Αρχικά, δεν έχουμε ομάδες. Δεύτερη πολύ βασική αλλαγή είναι ότι εμείς από το πρώτο λεπτό που θα ξεκινήσετε να μαγειρεύετε, θα είμαστε εδώ παρόντες, να παρακολουθούμε την προσπάθειά σας, να σας αποκωδικοποιήσουμε μαγειρικά και να γνωριστούμε. Τρίτη αλλαγή, για πρώτη φορά φέτος στο MasterChef, με μία μαγειρική δοκιμασία, με ένα πιάτο, υπάρχει η δυνατότητα να πάρετε το εισιτήριο για να μπείτε κατευθείαν στο σπίτι του MasterChef», είπαν μεταξύ άλλων οι τρεις κριτές του MasterChef 5 λίγο μετά την πρώτη καλησπέρα.

Οι αλλαγές αυτές τις οποίες εξήγγειλαν ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Πάνος Ιωαννίδης ήταν απαραίτητες λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, αλλά και λόγω της ανανέωσης που απαιτεί κάθε τηλεοπτικό προϊόν που βλέπουμε επανειλημένα κάθε χρόνο στην οθόνη μας.

Η Άννα, που εργάζεται ως κομμώτρια ήταν μία από τις πρώτες διαγωνιζόμενες που αν και κέρδισε τη συμπάθεια των κριτών με το κέφι και τα αστεία που αντάλλαζε μαζί τους, δεν πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του MasterChef. Η Λία από τον Βόλο ήταν άτυχη, καθώς μαγειρεύοντας «Πάπια Καρδίτσας», όπως ονόμασε το πιάτο της, τραυμάτισε το δεξί της χέρι. Ωστόσο με δύο «ναι» από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο και τον Σωτήρη Κοντιζά πέρασε στην επόμενη φάση.

Ο Σερόπ ήταν ο πρώτος συμμετέχοντας του φετινού MasterChef που μοιράστηκε τη συγκινητική του ιστορία με το κοινό και τους κριτές. Ο Αρμενικής καταγωής μάγειρας, μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της εστιάσης λόγω της πανδημίας, για τα πολλά κιλά που έχασε, για την απώλεια του πατέρα του και την ασθένεια της αδερφής του με καρκίνο του μαστού.

«Έτρωγα πολύ και έφτασα στα 180 κιλά. Η ιδέα για να κάνω το γαστρικό μανίκι ξεκίνησε από μία αποτυχία που είχα σε μία δουλειά. Όταν μου έκοψαν τα φτερά και μου είπαν δεν μπορείς να έρθεις σε εμάς γιατί είσαι 150 κιλά – είχα κρύψει και 30 κιλά για να είμαι άνετος μαζί του – όλο αυτό με συγκλόνισε. Δηλαδή ένας χοντρούλης δεν μπορεί να έχει μία θέση σε μία δουλειά; Πήγα στη μάνα μου με δύο σαλατιέρες γεμάτες μακαρόνια και ένα ταψί τυρόπιτα και της είπα αν δεν με βοηθήσεις η κατάληξή μου θα είναι κατηφορική», εξομολογήθηκε μεταξύ άλλων ο Σερόπ.

Ο πρώτος παίκτης που πέρασε στο σπίτι του MasterChef

Ανάμεσα στις αλλαγές που ανακοίνωσαν οι τρεις κριτές ήταν και αυτή που δίνει τη δυνατότητα σε παίκτες να περάσουν από τις auditions κατευθείαν στο σπίτι του MasterChef. Αυτός που τα κατάφερε ήταν ο Κωνσταντίνος. Ο μάγειρας ετοίμαστε για τους κριτές γλώσσα σε ατμούς σάκε και μάραθου, κουνουπίδι καμένο και ζωμό από μύδια για σάλτσα και με τρία «ναι», πέρασε στο σπίτι του MasterChef.

Τα σχόλια για την πρεμιέρα του MasterChef 5 στο Twitter

Η Άννα με το επάγγλεμα και τις «ηλικίες» της, τα σχόλια των τριών κριτών για τα κουρέματά τους, ο ειδήμων του ριζότου Πάνος Ιωαννίδης αλλά και πολλά crossover του Survivor στο MasterChef 5 ήταν ανάμεσα στα σχόλια των χρηστών του Twitter για την πρεμιέρα του 5ου κύκλου του reality μαγειρικής του Star. Φυσικά δεν έλλειψε και ο Bernie Sanders από αυτή την πρεμιέρα. Τα καλύτερα και τα πιο «φαρμακερά» Tweets θα τα δεις πιο κάτω.